Ce a mai pus la cale NEPI Five Property Development SRL? City Park Mall din Constanţa va suferi noi modificări (document)

City Park Mall din Constanţa se modifică din nou. Astfel, investiţiile la mallul pe care NEPI Five Property Development SRL îl deţine în parcul Tăbăcărie continuă.
 
SC NEPI Five Property Development SRL a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa documentaţia tehnică pentru obţinerea acordului de mediu în vederea realizării proiectului „Modificare proiect autorizat CU AC NR.181/09/03/2017 «Reconfigurare interioară zona food court şi extindere cu terasă exterioară la nivel parter şi reconfigurare grupuri sanitare subsol 1 în imobil existent 2s+P+1e+etaj tehnic complex comercial» prin adăugare mezanin, scară de acces şi scară exterioară de evacuare mezanin şi completare placă în zona golului arhitectural“.
 
Situat pe bulevardul Alexandru Lapuşneanu nr. 116c, City Mall Constanţa a fost ridicat pe un teren în suprafaţă de 56.163 mp. Amplasamentul studiat are următoarele accesuri: dinspre V/SV, arteră majoră de acces în/şi dinspre oraş, bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, dar şi două accesuri secundare. Unul existent de intrare atât carosabilă, cât şi pietonală, în parcarea acoperită a complexului comercial existent de pe latura de S/SE dinspre strada Soveja şi, respectiv, unul numai pietonal, dinspre parc pe latura de N/NV a ansamblului.
 
Înălţimea construcţiilor este de 2S+P+1E+etaj tehnic+terasă parcare şi se păstrează. Terenul este situat în intravilanul municipiului Constanţa şi este identificat cu nr. cadastral 211096, fiind proprietatea SC Everest Investiţii şi Consultanţă SRL, conform înscrisurilor din extrasul de carte funciară pentru informare nr. 211096, eliberat sub nr. cerere 74528 în data de 26.06.2017.
 
Centrul comercial City Park Mall Constanţa a fost construit în baza Autorizaţiilor de construire nr. 3441 din 23.12.2005, 1648 din 31.07.2006, 1024 din 13.05.2008, 17 din 04.01.2011, respectiv nr. 18 din 4.01.2011. Ulterior, SC Everest Investiţii şi Consultanţă SRL, în calitate de proprietar al imobilului, a obţinut Autorizaţia de construire numărul 357 din 4.03.2015 pentru proiectul „Extindere imobil existent S+P+1e+etaj tehnic complex comercial cu corp 2s+P+1e parţial, terasă pentru parcaj şi organizare şantier“ şi Autorizaţia nr. 1004/26.05.2016.
 
Ulterior, SC Everest Investiţii şi Consultanţă SRL a obţinut AC nr. 181 din 9.03.2017 pentru proiectul „Reconfigurare interioară zona food court şi extindere cu terasă exterioară la nivel parter şi reconfigurare grupuri sanitare subsol 1 în imobil existent 2s+P+11e+etaj tehnic complex comercial“. În cadrul incintei în suprafaţă de 56163 m2, este edificat centrul comercial City Park Mall. Pentru remodelarea şi extinderea acestuia, s-au obţinut autorizaţiile de construire 357/04.03.2015 şi 1004/26.05.2016, aferente extinderii.

Iată ce lucrări vor fi executate!

Zona propusă pentru remodelare este cuprinsă în suprafaţa construcţiei existente City Park Mall. Conform proiectului autorizat cu AC nr. 181/09.03.2017, se urmăreşte remodelarea interioară a zonei de tip food court la nivel de compartimentări ale spaţiilor închiriate, finisaje şi mobilier, cu reclame şi faţade luminoase, cu toate racordurile şi branşamentele necesare la toate utilităţile publice (apă, canal, gaz, curenţi electrici de medie şi joasă tensiune şi curenţi slabi) şi cu toate spaţiile anexe necesare.
 
Se mai propune reconfigurarea grupurilor sanitare existente la nivelul subsolului 1, păstrându-se acelaşi contur al funcţiunii şi racordurile de instalaţii existente. De asemenea, se propune extinderea terasei exterioare existente şi amenajarea acesteia, precum şi conectarea ei cu una dintre scările exterioare existente printr-un coridor exterior de evacuare. Pentru evacuarea suplimentară a persoanelor atât din interiorul mallului, cât şi de la nivelul terasei extinse, către cota terenului situată mai jos, se va realiza o scară metalică exterioară, deschisă, în interiorul conturului terasei existente.
 
Ca urmare a remodelării zonei de food court, se propune, prin prezenta documentaţie, realizarea unui mezanin (având rolul de loc pentru servit masa) cu acces din galeria comercială, prevăzut cu acces spre exterior, pentru evacuarea persoanelor către exterior până la nivelul terenului, prin intermediul unei scări metalice. La nivelul parterului, se propune reconfigurarea grupurilor sanitare existente şi a spaţiilor anexe aferente, păstrându-se acelaşi contur al funcţiunii şi racordurile de instalaţii existente, conform prezentei documentaţii.
 
În zona golului arhitectural, a scării rulante, se propune completarea plăcii de rezistenţă în vederea măririi spaţiului pentru locul destinat servirii mesei. Se propune realizarea unui lift de marfă.
 
Prin proiectul autorizat cu AC 181/ 09.03.2017, structura existentă a clădirii nu este afectată de proiectul propus. Realizarea terasei exterioare presupune implementarea unei structuri uşoare suplimentare, similară ca soluţie constructivă cu cea existentă. Structura (metalică) este exterioară şi nu afectează construcţia existenta. Suplimentar faţă de proiectul autorizat, mezaninul şi scările aferente se vor realiza cu structura metalică uşoară. Proiectul va suferi un proces de recompartimentare a spaţiilor utile destinate închirierii, care vor atrage o modificare a suprafeţei utile şi a culoarelor de evacuare în caz de incendiu, fără a modifica coeficienţii de urbanism sau regimul de înălţime.
 
Funcţiunile propuse pe zona de remodelare: alimentaţie publică şi recreere, circulaţii, funcţiuni conexe activităţii de alimentaţie publică, grupuri sanitare, spaţii tehnice. Proiectul presupune o intervenţie locală asupra centrului comercial City Park Mall prin menţinerea funcţiunilor existente şi remodelarea spaţiilor interioare şi exterioare.
 
Conform proiectului autorizat cu AC 181/9.03.2017 la nivelul subsolului, grupurile sanitare existente sunt reconfigurate, definindu-se grupuri sanitare pentru femei, pentru bărbaţi, persoane cu dizabilităţi şi o încăpere cu dotări specializate pentru mamă şi copil, în limitele conturului existent şi cu păstrarea racordurilor de instalaţii existente. De asemenea, la nivelul parterului, spaţiile comerciale şi de food court sunt recompartimentate, cu schimbarea finisajelor. Terasa existentă se extinde, fiind accesibilă atât din zona galeriei comerciale - food court, cât şi a restaurantului adiacent (faţada Ax30A).
 
Pentru evacuarea suplimentară a persoanelor atât din interiorul mallului, cât şi de la nivelul terasei extinse, către cota terenului situată mai jos, se va realiza o scară metalică exterioară, deschisă, în interiorul conturului terasei existent. În zona golului arhitectural, a scării rulante, se propune completarea plăcii de rezistenţă în vederea măririi spaţiului pentru locul destinat servirii mesei. Toate spaţiile destinate comerţului tip food court vor fi utilizate în regim de închiriere de către diverşi agenţi economici.

NEPI Five Property Development SRL, în datele Registrului Comerţului 

Firma a fost înfiinţată în anul 2013 şi are sediul social în Bucureşti. Capitalul social subscris, de 10.000 de lei, integral vărsat, este compus din 1.000 de părţi sociale. Societatea este deţinută de NE Property Cooperatief UA, cu sediul în Olanda, Amsterdam, cu 99,9% din capitalul social, NEPI Bucharest Two SRL, cu sediul în Bucureşti, cu 0,1% capitalul social. Administratorii societăţii sunt Alina Maxim, născută la 29.01.1975, în Braşov, Iuliu Bartha Şteţ, născut pe 25.05.1976, în Cluj-Napoca, Ovidiu Andrei Pop, născut pe 31.08.1977, în Câmpulung, Argeş, Sebastian Mahu, născut pe 10.03.1985, în Târgu Neamţ, NEPI Investment Management, cu sediul în Bucureşti, reprezentată prin Eliza Predoiu, născută pe 11.06.1984, în Craiova, Dolj, Anca-Silviana Nacu, născută pe 9.09.1980, în Bucureşti, Mirela-Florenţa Covaşă, născută pe 1.05.1982, în Urziceni, Ialomiţa, şi Adrian Chiriac, născut pe 31.08.1986, în Bucureşti. NEPI Five Property Development SRL desfăşoară activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management.

Despre Everest Investiţii şi Consultanţă SRL 

Înfiinţată în anul 2005, Everest Investiţii şi Consultanţă SRL, actualul City Park Constanţa SRL, are sediul social în Bucureşti. Capitalul social subscris, de 90.000 de lei, integral vărsat, este compus din 9.000 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Asociaţi persoane juridice sunt: NEPI Bucharest Two SRL, cu 0,01% din capitalul scial, şi NEPI Four Real Estate Solutions SRL, cu 99,99% din capitalul social. Persoane împuternicite sunt: Sebastian Mahu, Alina Maxim, Ovidiu Andrei Pop, Iuliu Bartha Şteţ, NEPI Investment Management SRL, reprezentată prin Eliza Predoiu, Anca Silviana Nacu, Mirela Florenţa Covaşă şi Adrian Chiriac. Activitatea principală a societăţii constă în închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.
 
În prezent, mallul se află în portofoliul NEPI. Fondul sud-african de investiţii NEPI a achiziţionat, în luna decembrie 2013, prin intermediul NEPI Four Real Estate Solutions şi NEPI Bucharest Two, centrul comercial City Park Constanţa, cu o suprafaţă închiriabilă brută de 29.284 de metri pătraţi, de la SC Everest Investiţii şi Consultanţă SRL.
Odată cu centrul comercial din Constanţa, cei de la NEPI au cumpărat şi proiectul de extindere. După un timp, mallul a ajuns la NEPI Five Property Development SRL, firmă înfiinţată în anul 2013.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta documentaţia depusă de NEPI Five Property Development la APM Constanţa. 

Citeşte şi:

UPDATE. Alte modificări la City Park Mall Ce a depus NEPI Five Property Development la APM Constanţa

NEPI Five Property Development vrea să modifice din nou City Park Mall. Primăria Constanţa a aprobat

Noi modificări la City Park Mall! Ce şi-au propus investitorii să supraetajeze
 
City Park Mall, din nou modificat! Cum pot influenţa constănţenii proiectul NEPI Five Property Development 

Două noi sensuri giratorii Extinderea mall-ului construit de NEPI aduce modificări majore traficului constănţean

Modificări la City Park Mall? Ce act a obţinut NEPI Five Property Development de la Primăria Constanţa

City Park, în atenţia Primăriei Constanţa. De ce a mai solicitat NEPI Five Property Development o autorizaţie de construire

Concesionări şi retrocedări cu dedicaţie. City Park Mall, o afacere premeditată de Radu Mazăre încă din 2000 (I) (galerie foto+document)​

Concesionări şi retrocedări cu dedicaţie City Park Mall, o afacere premeditată de Radu Mazăre încă din 2000 (II) (galerie foto + documente)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O nouă documentație urbanistică lansată în consultare publică. Magic Still vrea să construiască o structură turistică în zona Cazino din Mamaia (DOCUMENTE)

02 Aug 2022 651

Dispare o porțiune din parcarea City Park Mall! Ce se va amenaja

26 Jul 2022 8862

City Park Mall Constanța, modificări la interior! Despre ce este vorba

12 Jul 2022 1710

Mașină răsturnată în Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Jul 2022 2270

Investiție nouă la City Park Mall! Despre ce este vorba

01 Jul 2022 1133

Constanța Veste bună! Stația Bulevard este din nou funcțională

30 Jun 2022 2467

City Park Mall va avea un nou obiect de activitate! Cu ce se va ocupa

21 Jun 2022 2050

Alertă la un mall din Constanța. S-a declanșat alarma de incendiu într-un magazin (GALERIE FOTO+VIDEO)

27 May 2022 2900

Investiție majoră la City Park Mall Constanța! Ce se va întâmpla cu acoperișul acestuia

24 May 2022 1738

Se înființează agenţia „Constanţa City Park Mall“ a Băncii Transilvania

22 May 2022 843

Constanța Avarie RAJA pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, în zona City Park Mall

09 May 2022 736

Modificări la City Park Mall Constanța. Se reduce timpul gratuit de parcare

08 May 2022 9552

UPDATE Județul Constanța, împânzit de forțe de ordine, după ce un militar a fost deposedat de arma din dotare (GALERIE FOTO și VIDEO)

20 Mar 2022 3028

Constanța Calvar pentru șoferii care circulă pe tronsonul cuprins între intersecțiile bulevardului Alexandru Lăpușneanu, zona City Park și bulevardul Tomis, zona Dacia (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Mar 2022 3417

Modificări noi la City Park Mall! Primăria a emis documentul de urbanism

16 Mar 2022 1244