Ce se construiește Președintele PSD municipiu Constanța, Ion Dumitrache, ridică un centru comercial la Cumpăna (document)

  • Tekno Plus SRL va ridica un centru comercial la Cumpăna
  • Documentația, pe care o regăsiți și în secțiunea „Documente”, a fost depusă la APM Constanța, iar decizia a fost că nu este necesară evaluarea impactului asupra mediului
  • Firma care investește este deținută de soții Maria și Ion Dumitrache, cel din urmă fiind președintele organizației municipale a PSD Constanța
 
Tekno Plus, firmă deținută de soții Ion și Maria Dumitrache, a obținut de la APM Constanța undă verde pentru continuarea demersurilor ridicării unui centru comercial la Cumpăna.
 
Autoritatea competentă pentru protecţia mediului Constanța a anunţat publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare  pentru proiectul amintit, decizia fiind că „nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului”, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul: „Construire centru comercial P-P+1E, modernizare clădiri existente, amenajare parcare, împrejmuire și organizare de șantier desfințare corp C3- ruină”, propus a fi amplasat în jud. Constanța, com. Cumpăna, str. Aleea Taberei, nr. 6, lot 2, titular Tekno Plus SRL.
 
Firma este controlată de Maria și Ion Dumitrache, cel din urmă fiind președintele organizației municipale a Partidului Social Democrat Constanța.


 
Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanta. Comentariile/Observaţiile/Propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de 04.12.2021.
 
Conform Certificatului de urbansim nr. . 230 din 17.06.2021, terenul in suprafață de 5.597,00 mp conf. actelor este deținut în baza Contractului de Vanzare nr. 464/20.05.2019, autentificat la BNP Mergeane luliana.
 
Pe teren exista două imobile cu regim de înălțime P+1E ce vor fi păstrate și o construcție cu regim de înălțime parter ce se află într-o stare avansată de degradare și este propusă spre demolare.
 
Prin prezentul proiect se dorește construirea unui imobil cu regim de înalțime parter înalt și funcțiunea de centru comercial – supermarket și a unui imobil cu regim de înălțime P+1E și funcțiunea de comerț și servicii. Se vor amenaja 40 locuri de parcare. Suprafața construită propusă este de 5452 mp.

 
Despre Tekno Plus SRL
 

Societatea a fost înființată în anul 1994, cu sediul social în municipiul Constanța, pe bulevardul Mamaia, nr. 160. Asociați sunt Ion și Maria Dumitrache, ambii cu o cotă parte de 50%. Administrator este Vasilica Beșea. Firma a raportat, în 2020, 0 salariați, la o cifră de afaceri de 3.652 lei, cu o pierdere de 361.712 lei.
 
Conform confidas.ro, Vasilica Beșea este censor la Eurosantis Com Invest SA și la General Taxi SA, cât și administrator la Șantierul Naval Midia SA. Ion Dumitrache mai este asociat la Duseni Pan CTA SRL, la ETT Company SRL, la European Transport SA, la Eurosantis SRL, la Port Dredging SA, la Punct Farmaceutic nr. 32 SA, la LIT Romania SRL, la Marina Santis SRL. Maria Dumitrache mai este asociat la Eurosantis SRL, la Farm Mond SRL, la European Transport SA, la Farmacia Apodas SRL, cât și la Marina Santis SRL.
 
Amintim că în primăvară, Eurosantis SRL prin Marcu Mihail Constantin a depus la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța documentația necesară pentru eliberarea avizului de mediu necesar pentru elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal. Dorește să stabilească funcțiunile pentru o investiție ulterioară pe strada Ștefan cel Mare.
 
Documentația are ca obiect Planul urbanistic zonal și Regulamentul de urbanism pentru terenul cuprins între străzile Răscoala din 1907, Ștefan cel Mare, Mihai Viteazu și Cuza Vodă. Elaborarea acestora a fost declanșată de necesitatea de dezvoltare a parcelei din strada Ștefan cel Mare nr. 35, cu numărul cadastral 211842, aflat în proprietatea societății comerciale Eurosantis SRL, grevat de drept de ipotecă în favoarea Marfin BankRomânia SA (actual Vista Bank).


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și

Eurosantis SRL cere elaborarea unui PUZ pentru o investiție pe strada Ștefan cel Mare din Constanța

 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dumitrache reales Conferință de alegeri în cadrul Organizației Municipale a PSD Constanța

23 Apr 2024 173

Conferința Municipală a PSD Constanța „se joacă" pe scena mică de la Casa de Cultură!

18 Apr 2024 747

Firme Constanța AGOA acționarilor Dacia 2001 SA! Ordinea de zi completă

16 Apr 2024 467

Ultima săptămână din aprilie vine cu alegeri interne în PSD Constanța?!

15 Apr 2024 853

Costin Răsăuțeanu deschide listele PSD pentru Consiliul Local Municipal Constanța

27 Mar 2024 1107

UPDATE Decebal Făgădău revine în PSD. Pentru ce funcție ar putea candida (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 1390

Constanța Raportul de evaluare pentru diferența de preț asupra terenului deținut de Ion Dumitrache, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

24 Mar 2024 711

Farmacia, verificată de ANPC Eurosantis SRL, firma lui Ion Dumitrache de la PSD, în proces cu Protecția Consumatorilor Constanța!

27 Feb 2024 1032

Imobiliare Constanța Undă verde la Mediu pentru firma lui Ion Dumitrache privind investiția de la Bufetul Felix

27 Feb 2024 852

Compania Administrației Porturilor Maritime Constanța a dat în judecată Primăria Năvodari și compania din „sfera sa de interese" a liderului PSD, Ion Dumitrache

23 Feb 2024 901

ZIUA LIVE Horia Constantinescu despre intenția de a candida în tandem cu Decebal Făgădău din partea PSD la alegerile locale! (VIDEO)

12 Feb 2024 1048

ZIUA LIVE Ape învolburate la Constanța. Totul despre tandemul Horia Constantinescu - Decebal Făgădău!

11 Feb 2024 1817

Vor rămâne definitive? Propunerile PSD făcute la întâlnirea de la Năvodari Costin Răsăuțeanu la Primărie, Felix Stroe la Consiliul Județean Constanța

09 Feb 2024 1944

LIVE VIDEO+TEXT Ion Dumitrache - „99% din actualii consilieri locali PSD nu se vor mai regăsi pe lista pentru Consiliul Local Municipal Constanța în 2024“ (GALERIE FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

21 Dec 2023 2118

Declarații de avere Constanța Ileana - Cristina Dumitrache, deputat, averea și interesele (DOCUMENTE)

06 Sep 2023 1588