City Park Mall, din nou modificat! Cum pot influenţa constănţenii proiectul NEPI Five Property Development

NEPI Five Property Development SRL a decis să aducă noi modificări la mallul din parcul Tăbăcărie. Vorbim despre noua clădire a City Park Mall din Constanţa, unde vor fi executate unele lucrări de reconfigurare interioară şi montarea unui lift exterior.
  
În acest sens, societatea Everest Investiţii şi Consultanţă SRL, pentru SC NEPI Five Property Development SRL, a anunţat  publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Relocare şi reconfigurare interioară zona entertainment şi extindere cu terasă exterioară la nivel de etaj I în imobil existent 2S+P+1 etaj+etaj tehnic complex comercial prin recompartimentări interioare şi implementarea de echipamente suplimentare - lift exterior“. Informaţiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, strada Unirii nr. 23, zilnic, între orele 9.00 şi 13.00, dar şi la sediul NEPI Five Property Development SRL, strada Barbu Văcărescu nr. 301+311, Bucureşti. Observaţiile publicului  pot fi depuse zilnic la APM Constanţa.

Everest Investiţii şi Consultanţă SRL, în datele Registrului Comerţului 

Înfiinţată în anul 2005, Everest Investiţii şi Consultanţă SRL are sediul social în Bucureşti, strada Barbu Văcărescu nr. 301-311. Capitalul social subscris, de 90.000 de lei, integral vărsat, este compus din 210 părţi sociale. Firma este controlată de NEPI Bucharest Two SRL, cu 0,01% din capitalul social, şi NEPI Four Real Estate Solutions SRL, cu 99,99% din capitalul social. Administratorii firmei, care se ocupă de închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate, sunt: Alina Maxim, născută pe 29.01.1975, în Braşov, Ovidiu Andrei Pop, născut pe 31.08.1977, în  Câmpulung, Argeş, Iuliu Bartha Şteţ, născut pe 25.05.1976, în Cluj-Napoca, Cluj, şi NEPI Investment Management SRL, reprezentată de Mirela Florenţa CovaşăAdrian Chiriac şi Cristian Sorin Badea.
 
La rândul său, NEPI Five Property Development SRL are sediul social în Bucureşti, strada Barbu Văcărescu nr. 301-311. Firma înfiinţată în anul 2013 are un capital social subscris de 10.000 de lei, integral vărsat, fiind compus din 1.000 de părţi sociale. Asociaţi Persoane Juridice sunt NE Property Cooperatief UA, cu sediul în Olanda, care deţine 99,9% din capitalul social, şi NEPI Bucharest Two SRL, cu 0,1% din capitalul social.
 
Persoane împuternicite sun Alina Maxim, Iuliu Bartha Şteţ, Ovidiu Andrei Pop, NEPI Investment Management, reprezentată de Mirela Florenţa Covaşă, Adrian Chiriac şi Cristian Sorin Badea. NEPI Five Property Development SRL desfăşoară activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management.
 

Citeşte şi: 

Două noi sensuri giratorii Extinderea mall-ului construit de NEPI aduce modificări majore traficului constănțean

Povestea mallului din parcul Tăbăcărie 

Încă din 2000, atunci când a fost făcută prima notificare privind retrocedarea terenului din parcul Tăbăcărie, pe care s-a construit mai apoi City Park Mall, şi până în ultima zi a lunii mai 2008, atunci când fostul primar, Radu Mazăre, a inaugurat cu mare fast clădirea în formă de ambarcaţiune, au curs râuri de cerneală despre ceea ce ar putea fi numită „afacerea secolului“ la Constanţa în materie de retrocedări. Povestea a început în 2000, când Consiliul Local Constanţa vota, la iniţiativa primarului Mazăre, Hotărârea 396, prin care se aproba construirea centrului comercial în parcul Tăbăcărie, pe un teren de 43.500 mp, al cărui beneficiar era Holland Development Group SA.
 
Retrocedarea terenului se regăseşte în deja celebrul dosar pe care DNA l-a instrumentat împotriva fostului şef al administraţiei publice locale, dar şi a multor altor persoane, printre care se numără şi Nicuşor ConstantinescuCristian Borcea, de la Dinamo, Basarab Popa (vărul fostului edil-şef), Ramona DospinescuMarius şi Carmen Puşcaşi şi Mihai Ceacîreanu. Expertiza DNA spune că evaluarea s-a făcut într-un mod cu totul nejustificat, pământul fiind cotat cu trei preţuri pentru un metru pătrat: 20 de dolari, 63 de dolari şi 90 de dolari. Cu un început furtunos, mallul a ajuns, de la un plan al celor de la Holland Development Group, în portofoliul societăţii Neocity Group România, condusă de Elan (Emilian) Schwartzenberg, fostul soţ al Mihaelei Rădulescu şi prieten declarat al lui Radu Mazăre.
 
Potrivit Registrului Comerţului, Neocity Group România a fost înfiinţată în anul 2005 şi are sediul social în Bucureşti, strada Heliade Între Vii. Capitalul social subscris, de 999.910 lei, integral vărsat, este compus din 99.991 de părţi sociale. Asociaţi Persoane Juridice sunt Neocity Projects Ltd, cu sediul în Israel, Givataim, cu 0,001% din capitalul social, şi Okpara Holdings Ltd, cu 99,999% din capitalul social. Administratorul firmei, care se ocupă de dezvoltare (promovare) imobiliară, este Nimrod Ben Ami. De altfel, Ben Ami şi afacerea olandeză se află în spatele tuturor firmelor care au stat la baza City Park Mall. Vorbim aici despre City Park Project, City Park Management şi Everest Investiţii şi Consultanţă.
 
În prezent, mallul se află în portofoliul NEPI. Fondul sud-african de investiţii NEPI a achiziţionat, în luna decembrie 2013, prin intermediul NEPI Four Real Estate Solutions şi NEPI Bucharest Two, centrul comercial City Park Constanţa, cu o suprafaţă închiriabilă brută de 29.284 de metri pătraţi de la SC Everest Investiţii şi Consultanţă SRL. Odată cu centrul comercial din Constanţa, cei de la NEPI au cumpărat şi proiectul de extindere.
 
După un timp, mallul a ajuns la NEPI Five Property Development SRL, firmă înfiinţată în anul 2013. Atunci, asociaţii firmei erau: Ne Property Cooperatief UA (cu sediul social în Olanda, Amsterdam, Schiphol Boulevard 231), care deţinea 999 de părţi sociale, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 99,9%, şi SC NEPI Bucharest Two SRL, care deţinea o parte socială, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 0,1%. Administratorii societăţii erau: Victor Semionov (născut în 1977, la Chişinău), Alexandru Morar (născut în 1983, la Târgu Mureş), Tiberiu Smaranda (născut în 1981, la Râmnicu Vâlcea). Activitatea principală a societăţii NEPI Five Property Development SRL vizează „consultanţă pentru afaceri şi management“.

Citeşte şi:

Modificări la City Park Mall? Ce act a obţinut NEPI Five Property Development de la Primăria Constanţa
 
City Park, în atenţia Primăriei Constanţa
De ce a mai solicitat NEPI Five Property Development o autorizaţie de construire


NEPI reabilitează bordurile şi spaţiul verde de lângă Teatrul de Vară deteriorate de lucrările efectuate la City Park Mall! (galerie foto + document)Au fost revocaţi trei administratori Modificări în Everest Investiţii şi Consultanţă, firmă cunoscută prin prisma City Park Constanţa

Concesionări şi retrocedări cu dedicaţie
City Park Mall, o afacere premeditată de Radu Mazăre încă din 2000 (I) (galerie foto+document)


Concesionări şi retrocedări cu dedicaţie City Park Mall, o afacere premeditată de Radu Mazăre încă din 2000 (II) (galerie foto + documente)

UPDATE. Raluca Vasilescu, PR NEPI - „City Park Mall nu se extinde în parc“. City Park Mall „înghite“ şi mai mult din Parcul Tăbăcărie NEPI vrea să se extindă cu încă două corpuri. Constănţenii se pot opune! (documente)

Afacere dezvoltată pe teren retrocedat
Au început lucrările de extindere a centrului comercial ridicat în Parcul Tăbăcărie (galerie foto)


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța va deschide, la City Park Mall, un stand pentru produsele comercializate de club. La baza Academiei Hagi a fost deschisă o cafenea (GALERIE FOTO)

15 Nov 2022 2914

Oficial de la IPJ Constanța Scandal în zona City Park Mall. Două tinere s-au luat la bătaie (VIDEO)

28 Oct 2022 4396

Baschetbalista Alina Podar va juca pentru CSM Constanța în Liga Națională

23 Sep 2022 840

UPDATE. Constanța România, o victorie în două meciuri, astăzi, în turneul final FIBA 3x3 Women’s Series

17 Sep 2022 730

UPDATE. Constanța. Baschet 3X3 Demonstrație de slam-dunk, cu atleți profesioniști din SUA și Polonia, iar România întâlnește Israel în Liga Națiunilor (GALERI FOTO)

16 Sep 2022 1078

Finalele circuitelor mondiale de baschet 3x3 se dispută la Constanța. „O listă impresionantă de echipe și de jucătoare“

12 Sep 2022 726

Poluare atmosferică în zona City Park Mall! Firma care reabilitează trama stradală, amendată de Garda de Mediu Constanța

25 Aug 2022 2577

O nouă documentație urbanistică lansată în consultare publică. Magic Still vrea să construiască o structură turistică în zona Cazino din Mamaia (DOCUMENTE)

02 Aug 2022 1044

Dispare o porțiune din parcarea City Park Mall! Ce se va amenaja

26 Jul 2022 9515

City Park Mall Constanța, modificări la interior! Despre ce este vorba

12 Jul 2022 1996

Investiție nouă la City Park Mall! Despre ce este vorba

01 Jul 2022 1382

Alertă la un mall din Constanța. S-a declanșat alarma de incendiu într-un magazin (GALERIE FOTO+VIDEO)

27 May 2022 3145

Investiție majoră la City Park Mall Constanța! Ce se va întâmpla cu acoperișul acestuia

24 May 2022 1938

Constanța Avarie RAJA pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, în zona City Park Mall

09 May 2022 903

UPDATE Județul Constanța, împânzit de forțe de ordine, după ce un militar a fost deposedat de arma din dotare (GALERIE FOTO și VIDEO)

20 Mar 2022 3278