Constănţeni vs Mihai Toporan Instanţa a anulat autorizaţia de construire pentru blocul de zece etaje de pe strada Pescarilor (document+galerie foto)

Se pare că Mihai Toporan, fostul şef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Constanţa, a pierdut procesul în care a fost acţionat în judecată de un grup de constănţeni. Motivul pentru care s-a ajuns la instanţă este un bloc de zece etaje pe care soţii Toporan îl ridică pe strada Pescarilor.
 
De-a lungul anilor, Toporan a condus Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, Poliţia municipiului Constanţa, dar şi Serviciul de Evidenţă Informatizată a Persoanelor, tot din IPJ Constanţa.
 
Luni seară, avocatul Stelian Cristian Ion a scris pe Facebook că „încă o «bombă» a căzut în Constanţa peste un bloc-turn de 11 etaje”. „Abia am aflat că am mai câştigat un dosar. Nu sunt o persoană lăudăroasă, dar voi face publice toate aceste soluţii pentru a transmite un mesaj: Primăria şi Consiliul Local Constanţa încalcă legea, iar justiţia îşi face datoria şi înlătură abuzurile! Concret, este vorba despre anularea unui PUZ din Faleză Nord şi a autorizaţiei de construire emisă în baza lui pentru edificarea unui bloc-turn pe un spaţiu verde aflat în imediata apropiere a ansamblului Spectrum, la aproximativ 160 de metri de mare. Interesantă este modalitatea de împroprietărire, fără nicio jenă, ca şi cum toată Constanţa ar fi tarlaua unei găşti care dispune de ea după bunul plac! Cum e să cumperi 500 mp de teren cu 5.700 de euro, în rate, în vecinătatea plajei?! Voi de ce nu v-aţi cumpărat astfel de terenuri? Cumva pentru că nu sunteţi prieteni cu cine trebuie? Se apropie momentul demolării primei construcţii abuzive din Constanţa! Dragilor, uitaţi-va bine la mine! (…) E timpul să învăţaţi să respectaţi legea!“, a scris Stelian Cristian Ion.
 
Potrivit termene.ro, vă prezentăm soluţia pe scurt: „Admite acţiunea modificată şi precizată promovată de reclamanţii Călin Florin, Oprescu Oana, Sandu Cristina, Popescu Dan, Coman Iulian, Popa Emilia, Butcaru Dumitru, Beizadea Constantin, Ciami Dorina, Nirlu Nastasia, Costea Emil, Menan Ergin si Dobre Gabriel în contradictoriu cu pârââii Primarul Municipiului Constanţa şi Consiliul Local al Municipiului Constanţa, Toporan Mihai şi Toporan Aurora. Dispune anularea parţială a HCL Constanţa nr. 36/13.02.2015 adoptată de pârâtul Consiliul Local al Municipiului Constanţa, în privinţa reglementărilor referitoare la zona ZRL6, ca nelegală. Dispune anularea Autorizaţiei de construire nr. 670/12.04.2016 emisă de pârâtul Primarul Municipiului Constanţa, ca nelegală. Obligă pârâţii, în solidar, la plata către reclamanţi a sumei de 2.100 de lei reprezentând cheltuieli de judecată - taxa judiciară de timbru şi onorariu avocaţial. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, recurs ce va fi depus la Tribunalul Constanţa”.
 
Părţile dosarului sunt: Florin Călin, Oana Oprescu, Cristina Sandu, Dan Popescu, Iulian Coman, Emilia Popa, Dumitru Butcaru, Constantin Beizadea, Dorina Ciami, Nastasia Nirlu, Emil Costea, Ergin Menan, Gabriel Dobre - reclamanţi, iar Primarul Municipiului Constanţa, Mihai Toporan şi Aurora Toporan - pârâţi. Precizăm că Mihai Toporan este fostul şef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Constanţa.
 
Avocatul Stelian Cristian Ion a declarat, ieri, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa că, în cazul, unui recurs, acesta va fi atacat. „Deocamdată nu s-a dispus demolarea blocului. Acum sunt deja ridicate patru-cinci etaje. Investitorul cred că va face recurs. Ulterior, dacă se va respinge recursul, vom cere demolarea etajelor ridicate în instanţă. Dacă vom câştiga şi recursul, cred că va fi un precedent în Constanţa. Nu ştiu de vreo demolare de clădire în urma deciziei instanţei. Se va reveni la destinaţia de spaţiu verde. Terenul a fost cumpărat ca spaţiu verde. An înţeles că anul trecut s-a mai dat o diferenţă. Scopul nostru este ca acest teren să rămână spaţiu verde“, a explicat avocatul Stelian Cristian Ion.
 
Autorizaţia de construire, emisă de Primăria Constanţa 
 
Reamintim că Mihai Toporan, fostul şef al SPCRPCIV Constanţa, a solicitat şi a obţinut de la Primăria Municipiului Constanţa, pe data de 12 aprilie 2016, Autorizaţia de construire nr. 670. Documentul a fost emis pentru „Construire imobil D+P+10E cu spaţii comerciale la parter, cu asigurarea a opt locuri de parcare, în limita de proprietate, a 22 de locuri de parcare amenajate pe strada Pescarilor FN, zona bl. FZ 29, a 15 locuri de parcare pe strada Pescarilor nr. 67B, conform contractului de închiriere nr. 173/12.02.2016, conform HCL 36/13.02.2015“. Adresa realizării acestei investiţii este strada Pescarilor nr. 65C. Actul emis de municipalitate este valabil până pe data de 12 aprilie 2017. În septembrie 2015, la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Constanţa fusese depus memoriul de prezentare a proiectului „Construire imobil D+P+10E apartamente cu spaţii comerciale la parter“. Investiţia urma fie realizată pe strada Pescarilor pe un teren de 512,43 mp. Potrivit memoriului de prezentare, pe amplasament se propune realizarea unui imobil de tip bloc de apartamente cu spaţii comerciale la nivelul parterului, având spaţiile tehnice şi parcările la nivelul demisolului. Amplasamentul este actualmente neconstruit şi neamenajat, se mai precizează în memoriul proiectului.
 

De altfel, în articolul „Undă verde pentru blocul de zece etaje. Municipalitatea a emis un act important pentru comisarul-şef Mihai Toporan“, din aprilie 2016, ZIUA de Constanţa arăta faptul că Mihai Toporan şi soţia sa au obţinut de la Primăria municipiului Constanţa, pe data de 12 aprilie 2016, Autorizaţia de construire nr. 670.
 
Citeşte şi:

 
Undă verde pentru blocul de zece etaje - Municipalitatea a emis un act important pentru comisarul-şef Mihai Toporan
//www.ziuaconstanta.ro/stiri/imobiliare/unda-verde-pentru-blocul-de-zece-etaje-municipalitatea-a-emis-un-act-important-pentru-comisarul-sef-mihai-toporan-document-590318.html
 
Povestea terenului cumpărat de la Primăria Constanţa
 
Mihai Toporan şi soţia sa, Aurora, au cumpărat la licitaţie de la Primăria Constanţa un teren de 512 mp, care, ani la rând, a avut destinaţia de spaţiu verde. Mai exact, familia Toporan a participat, pe 12.07.2004, la această licitaţie organizată de Primăria Constanţa pentru vânzarea unui spaţiu verde în suprafaţă de 512 mp. Au câştigat licitaţia şi au cumpărat terenul cu 5.700 de euro, fără TVA. Spaţiul verde este foarte bine situat, pe malul mării, pe strada Pescarilor. Părculeţul, care, de fapt, era un maidan neamenajat, se învecinează acum cu complexul Spectrum Residence şi cu terenul societăţii Fin.Co.Ge.Ro. Plata s-a făcut astfel: soţii Toporan au plătit un avans de 1.140 de euro plus TVA, iar diferenţa de 4.560 de euro plus TVA a fost plătită în decurs de trei ani, eşalonat, în 12 rate trimestriale a câte 380 de euro plus TVA. Contractul era anulat în cazul în care cumpărătorii nu plăteau trei rate consecutive. Nu s-a întâmplat asta. De asemenea, în contract se stipulează că destinaţia terenului este de spaţiu verde şi se arată că proprietarul este obligat să păstreze această destinaţie. S-a mai specificat că destinaţia poate fi schimbată doar cu acordul vânzătorului, Primăria Constanţa. Într-un cuvânt, soţii Toporan şi-au cumpărat un spaţiu verde pe care l-au avut în responsabilitate.

Citeşte şi: 

Decebal Făgădău nu are nevoie de iarbă Mihai Toporan a reuşit în nouă ani să transforme un spaţiu verde în bloc de zece etaje (documente)

Undă verde pentru blocul de zece etaje Municipalitatea a emis un act important pentru comisarul-şef Mihai Toporan (document)

Blocul de zece etaje, sămânţă de scandal Mihai Toporan, chemat în instanţă de vecinii de pe strada Pescarilor (document)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sentinţă definitivă pentru Mihai Toporan, fostul şef al Poliţiei municipiului Constanţa. Este vizat un bloc de pe strada Pescarilor

12 Jun 2018 6874

Mihai Toporan, victorie la Curtea Supremă Dosarul care vizează blocul de pe strada Pescarilor merge la Curtea de Apel Bucureşti

10 Apr 2017 5989

Mihai Toporan, fostul şef al Poliţiei Constanţa, veste proastă de la judecători! Este vizat blocul său de pe strada Pescarilor

07 Mar 2017 8392

„Încă o «bombă» a căzut în Constanţa peste un bloc turn”

13 Dec 2016 10885

Blocul de zece etaje, sămânţă de scandal Mihai Toporan, chemat în instanţă de vecinii de pe strada Pescarilor (document)

09 Jun 2016 7504

Undă verde pentru blocul de zece etaje Municipalitatea a emis un act important pentru comisarul-şef Mihai Toporan (document)

14 Apr 2016 6376

Decebal Făgădău nu are nevoie de iarbă Mihai Toporan a reuşit în nouă ani să transforme un spaţiu verde în bloc de zece etaje (documente)

21 Dec 2015 6284

Bloc de zece etaje, pe strada Pescarilor Mihai Toporan, de la Poliţie la imobiliare (galerie foto)

25 Sep 2015 7801

Mihai Toporan, şeful de la Permise, a ieşit la pensie!

21 Aug 2015 4310