Constănţenii, indiferenţi faţă de dezbaterea publică pentru viitoarea biserică ortodoxă din cartierul Palas (galerie foto)

Primăria Constanţa a organizat, ieri, dezbaterea publică a PUZ-ului iniţiat de Parohia „Întâmpinarea Domnului“ şi Arhiepiscopia Tomisului. PUZ-ul a fost realizat pentru zona delimitată de strada Munţii Tatra, strada Lt. Petre Mănoiu, incinta Liceului CFR şi calea ferată. Adresa imobilului care a generat PUZ-ul este strada Munţii Tatra nr. 45. La această adresă va fi construită o biserică pentru enoriaşii din zonă.
 
Cu toate că fusese anunţată la ora 10.00, dezbaterea a început cu o întârziere de 45 de minute. La eveniment au participat reprezentanţii Biroului Strategii şi Planificare Urbană din cadrul Primăriei Constanţa, un reprezentant la societăţii care a elaborat PUZ-ul - SC All Arhitectura SRL, dar şi doi constănţeni, care locuiesc pe strada Matei Millo.
 
Naricis Gelal, arhitect al societăţii All Arhitectura SRL, a prezentat PUZ-ul, precizând că „beneficiarul, Arhiepiscopia Tomisului, doreşte să ridice o biserucă, dar şi spaţii sociale“. Cei doi constănţeni care au venit la dezbatere sunt supăraţi că romii care au fost evacuaţi primăvara trecută de pe strada Munţii Tatra, unde îşi improvizaseră nişte locuinţe, s-au mutat lângă blocurile de pe strada Matei Millo, lângă Detaşamentul de Pompieri Palas. 
 
„Ce se va întâmpla cu persoanele care au fost evacuate de la locul unde se va construi biserică? După ce li s-a demolat casele, ei s-au mutat la noi. Noi ne-am conformat şi am demolat garajele, cu toate că pe acelaşi spaţiu din împrejmuire blocurilor sunt construite, fără forme legale, diferite locuinţe. Ce măsuri se vor lua?“, au spus cei doi constănţeni.
 
Reamintim că Primăria Constanţa a emis pe data de 6 august 2018 un act de urbanism pentru Arhiepiscopia Tomisului, care permite ridicarea unui nou lăcaş de cult în cartierul constănţean Palas. Este vorba despre certificatul de urbanism nr. 2949, emis pentru Arhiepiscopia Tomisului, prin Doru Andrei. Potrivit actului, pe strada Munţii Tatra nr. 45, din cartierul Palas, va fi construită o biserică ortodoxă cu casă parohială. Viitoarea biserică va avea hramul Întâmpinarea Domnului, ne-a spus purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preot Eugen Tănăsescu.
 
Citeşte şi:
 
Dezbatere publică la Primăria Constanţa, privind construirea unei biserici ortodoxe pe strada Munţii Tatra
 
Lăcaş de cult nou în municipiul Constanţa. Unde va fi situat şi ce hram va avea
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Polaris M Holding continuă distribuirea pubelelor galbene. Iată programul pentru săptămâna viitoare

12 Sep 2020 2202

Biserica de pe strada Munţii Tatra din municipiul Constanţa, tot mai aproape de realizare

18 Feb 2020 4544

Undă verde de la Comisia de Urbanism a CLM. Arhiepiscopia Tomisului construieşte pe strada Munţii Tatra o biserică şi un aşezământ social

14 Dec 2019 4124

Dezbatere publică la Primăria Constanţa pentru construirea unei biserici pe strada Munţii Tatra din Palas

08 Nov 2019 2005

Dezbatere publică la Primăria Constanţa, privind construirea unei biserici ortodoxe pe strada Munţii Tatra din cartierul Palas

23 Oct 2019 2143

Constanța. Incendiu la o baracă de pe strada Munții Tatra. Pericol de extindere

26 Aug 2019 1774

Constanţa Poliţiştii locali au demolat construcţiile ridicate ilegat pe strada Munții Tatra din Palas (galerie foto+video)

01 Feb 2019 2860

Lăcaş de cult nou în municipiul Constanţa. Unde va fi situat şi ce hram va avea

08 Aug 2018 3571

Ruine şi gunoaie pe strada Munţii Tatra Fostul sediu al Spitalului Universitar CF Constanţa, uitat de autorităţi? Ce spun reprezentanţii DSP Constanţa (galerie foto)

11 Apr 2018 5730

Bărbatul călcat cu maşina şi lovit cu un par la Constanţa a făcut declaraţii. De la ce a pornit incidentul (galerie foto+video)

15 Sep 2017 4893

Fost comisar şef al Gărzii Financiare, trimis în judecată

15 Sep 2017 2062

UPDATE Persoană lovită de maşină apoi rănită cu un par în cap la Constanţa, zona Munţii Tatra

15 Sep 2017 3584

Protest în faţa Primăriei Constanţa (galerie foto+video)

14 Sep 2017 4833

UPDATE 3. Două persoane, în salvare Incendiu în Constanţa, pe strada Munţii Tatra (galerie foto+video)

10 Feb 2017 4504