Costică Zelca - „maharajahul“ din stațiunea Mamaia. Stop SRL construiește pe aleea Argos de la începutul anului

 
Primăria Constanța mai „pune umărul “la o nouă constructive în stațiunea Mamaia. Investitorul este cunoscuta firmă Stop SRL, cea care a „livrat “apartamentele din complexul Summerland medicilor aduși de Constantinescu la Constanța. Firma este controlată de un apropiat om de afaceri al tandemului Mazăre – Constantinescu – Strutinsky, Costică Zelca. Ieri municipalitatea a emis Autorizația de Construire nr. 115, valabilă 12 luni pentru o investiție ce va dura însă 2 ani. Beneficiar este firma STOP SRL, care, pe aleea Argos nr 3 în Stațiunea Mamaia intenţionează să construiască un imobil P+1E cu funcțiunea de apartamente de vacanță conform HCL nr. 121/24.05.2013. Prin hotărârea menționată a fost aprobat PUZ-ul stațiunii Mamaia. 

 Lângă acest imobil, tot pe aleea Argos, dar la numerele 2, 4 şi 6, Zelca a primit anul trecut undă verde de la municipalitate pentru a ridica trei imobile P+5-6E cu funcţiunea de spaţii comerciale la parter şi apartamente de vacanţă la etaje, şi, totodată, pentru o investiţie de pe aleea Argos nr. 1, unde SC Stop SRL va construi un imobil P+4E, cu funcţiunea de parcare. Aşadar, acum, Zelca a găsit de cuviinţă să umple golul lăsat între numerele 2 şi 4, ridicând la numărul trei o locuinţă de vacanţă cu doar un etaj.

Citește și: 

Amintim că Zelca este implicat într-unul din dosarele în care este cercetat președintele CJC, Nicușor Constantinescu. El a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, alături de alţi 18 inculpaţi (persoane fizice şi juridice), în legătură cu un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Judeţean Constanţa şi de peste 1 milion de lei în dauna statului român. Zelca este acuzat de complicitate la abuz în serviciu în formă continuată. Dosarul a fost trimis spre soluţionare Curţii de Apel Bucureşti, iar printre inculpaţi se află: Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Felicia Tăicuţu, fost director general al Direcţiei Generale Economico-Financiare din cadrul CJC, Titi Cenuşă, arhitect-şef în cadrul Direcţiei Generale de Urbanism şi Lucrări Publice a Consiliului Judeţean Constanţa, Adrian George Gâmbuţeanu, fostul director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, Ruxandra Luminiţa Darie, notar public, Ionuţ Ţiţimeaua, fost director general al Direcţiei Generale de Administraţie Publică şi Juridică din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, actual şef în Prefectura Constanţa, dar şi SC Stop SRL, unitate administrată de Zelca
În şedinţa din 25 octombrie 2012, Consiliul Judeţean Constanţa a decis să cazeze 20 de medici şi cinci angajaţi proprii în locuinţe de serviciu. Proiectul de hotărâre supus votului consilierilor judeţeni arată că cele 25 de persoane urmau a fi cazate în vile situate pe bulevardul Mamaia, la numerele 534, 538 şi 542. Este vorba despre cartierul Mamaia Summerland, administrat de Costică Zelca. Pentru apartamentele medicilor, CJC a cheltuit 3,6 milioane de euro.

Citește și: File din al treilea dosar al lui Nicuşor Constantinescu: Motivul pentru care a fost trimis în judecată Costică Zelcă alături de şeful CJC

Istoria apartamentelor despre care vorbim este una destul de tumultoasă, iar cu privire la situaţia acestor construcţii, regăsim nereguli scoase la lumină de Curtea de Conturi şi făcute publice în Raportul pe anul 2012. Astfel, CCR a constatat că au fost efectuate plăţi nelegale de peste 1.138.000 de lei către SC Stop SRL, societatea care a construit blocurile de apartamente pentru medici şi care este administrată de Costică Zelca. Locuinţele de serviciu cumpărate de CJ Constanţa sunt situate în cartierul exclusivist Mamaia Summerland, pe plaja Fratelli.

Reamintim că, vara trecută, asociaţii Stop SRL au decis să facă împărţirea patrimoniului. Potrivit datelor din Monitorul Oficial nr. 4261/14 august 2015, atât Stop SRL, cât şi Millenium Global Development au hotărât, separat, la data de 29 iunie 2015, în cadrul AGA, adoptarea proiectului de divizare, în urma raportului de evaluare efectuat de firma Primoval SRL şi de PFA Iuliana Săvulescu.

Citește și: „Divorţ“ în SC STOP SRL: Costică Zelcă pierde din apartamentele construite pentru medici în complexul Mamaia Summerland

Potrivit Monitorului Oficial, „divizarea Stop SRL se face prin desprinderea unei părţi din patrimoniul acesteia reprezentată de parte din Complexul Summerland Mamaia şi spaţiu comercial Lăpuşneanu şi transmiterea către Millenium Global Development SĂ “. „O parte din activul societăţii se desprinde şi merge cu Millenium Development, adică o serie de apartamente din complexul Summerland şi un spaţiu comercial de vreo 300 de metri pătraţi de pe Lăpuşneanu, iar o parte din apartamente rămân la Stop SRL. Millenium Global Development iese astfel complet din firmă “, a explicat, în luna august, Costică Zelca, pentru ZIUA de Constanţa.

Potrivit proiectului de divizare, societatea absorbantă, Millenium Global Development SRL, preia, alături de partea de patrimoniu reprezentând o parte din complexul rezidenţial Summerland Mamaia şi spaţiul comercial situat pe bulevardul Alexandru Lăpuşeneanu nr. 190B, şi toate licenţele, autorizaţiile şi avizele de funcţionare aferente. După retragerea Millenium Global Development din firma Stop SRL, asociaţi în firmă rămân Costică Zelca (90%) şi Silvia Zelca (10%). Activitatea principală a firmei este Comerţ cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate – stație peco.

Citește și: „Mântuitorii“ SCJU şi blocurile de pe retrocedări
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Una dintre firmele afaceristului Costică Zelca, radiată!

14 Jan 2021 781

STOP SRL a atacat în instanță o amendă de la Direcția Generală Poliția Locală Constanța

02 Nov 2020 933

Stop SRLvrea să construiască un imobil pe un teren din Dosarul Retrocedărilor. Ultima decizie a judecătorilor

26 Sep 2020 1849

Publicată în Monitorul Oficial A fost aprobată fuziunea dintre firmele Stop SRL și Stop Invest Construcții. Cine sunt asociați

15 Sep 2020 1241

Municipiul Constanţa, prin Primar, chemat la judecată pentru anularea unei dispoziții de plată de 1,2 milioane de euro. Procesul, amânat (document)

24 Jul 2020 980

Firmă controlată de Costică Zelca Stop SRL la judecată cu Municipiul Constanţa pentru aproape 1,2 milioane de euro. Ce s-a întâmplat cu dosarul (document)

27 May 2020 2968

Blocul de patru etaje, ridicat de Stop SRL în locul Complexului Primo din Constanţa, va fi fi supraetajat. Ce a transmis Municipalitatea

07 May 2020 1812

A rămas o amintire Imobil de patru etaje, ridicat de omul de afaceri Zelca în locul complexului Primo din Constanța

21 Mar 2020 29274

Stop SRL, la judecată cu primarul Constanţei. Firma nu a fost lăsată să construiască pe un teren provenit din retrocedări

19 Feb 2020 1037

A fost solicitat aviz de mediu Imobilul de două etaje ridicat în Mamaia Nord de Stop Pelo SRL creşte pe verticală

18 Jan 2020 986

Restaurantul hotelului Oxford din Constanța va fi extins

28 Dec 2019 1679

Undă verde de la municipalitate Blocul de un etaj ridicat de Stop SRL în Mamaia, supraetajat la opt etaje

25 Dec 2019 3382

Şantier pe strada Dezrobirii din Constanţa. Act de urbanism emis de municipalitate pentru firma Stop SRL (galerie foto)

23 Sep 2019 4959

Costică Zelca s-a retras din calitatea de administrator al societăţilor Stop SRL şi Stop Invest Construcţii SRL

29 Aug 2019 1859

Ce firmă va pregăti și furniza mâncare Căminului pentru Persoane Vârstnice din Cernavodă (document)

05 Aug 2019 2095