Imobiliare

Cum pot influenţa constănţenii proiectul Evergreen Recycling SRL, de pe şoseaua Mangaliei

Evergreen Recycling SRL este iniţiatorul unui PUZ, delimitat de şoseaua Mangaliei, Intrarea Mangaliei, calea ferată şi limitele cadastrale ale loturilor identificate cu IE 209310, IE 206497, IE 224885, IE 206884, IE 217237 şi incinta Carmeco. Imobilul care a generat respectivul PUZ este situat pe şoseaua Mangaliei nr. 83, lot 2 şi lot 3.
 
„Planul Urbanistic Zonal urmăreşte stabilirea unor reglementări noi cu privire la Coeficientul De Utilizare a Terenului, retragerea clădirilor faţă de aliniament“, se arată în argumentarea PUZ-ului. Constănţenii pot transmite observaţii şi propuneri privind intenţia de elaborare a PUZ-ului în perioada 21-26 august.
 
Observaţiile sunt necesare în vederea stabilirii cerinţelor de elaborare şi vor fi transmise în scris, prin e-mail, la adresa primarie@primaria-constanta.ro, prin poştă, la adresa bulevardul Tomis nr. 51, Biroul Strategii Urbane. Biroul Strategii Urbane va colecta şi va transmite elaboratorului şi iniţiatorului eventualele opinii şi observaţii formulate.

Memoriul proiectului, depus şi la APM Constanţa

Recent, Evergreen Recycling SRL a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul tehnic de prezentare a proiectului „Plan Urbanistic Zonal pentru terenul delimitat de şoseaua Mangaliei, Intrarea Mangaliei, calea ferată şi limitele cadastrale ale loturilor identificate cu IE 209310, IE 206497, IE 224885, IE 206884, IE 217237 şi incinta Carmeco“. În această zonă, investitorul va realiza un bloc cu regim de înălţime P+M+7E, cu destinaţia locuinţe colective cu spaţii comerciale şi de birouri la parter şi la mezanin. Obiectivul pentru care se elaborează prezenta documentaţie este amplasat în municipiul Constanţa, şoseaua Mangaliei nr. 82, lot 2 şi lot 3. Amplasamentul se încadrează în zona de reglementare ZRCB3, iar zona de studiu este cuprinsă între străzile Mangaliei şi Intrarea Mangaliei şi limitele cadastrale ale loturilor identificate cu IE 209310, IE 206497, IE 224885, IE 206884, IE 217237 şi incinta Carmeco SA.
 
Teritoriul care este studiat/reglementat prin Planul Urbanistic Zonal se află în intravilanul municipiului Constanţa, iar zona în care este inclus face parte din UTR 9 şi ZRCB 3. Suprafaţa zonei studiate este de 4,39 ha, în care locuinţele colective ocupă o suprafaţă de 1.227 mp, spaţiile comerciale ocupă o suprafaţă de 5.804 mp, iar spaţiile plantate ocupă o suprafaţă de 9.588 mp.
 
Prezenta documentaţie de urbanism îşi propune următoarele: analiza compatibilităţii funcţiunilor, studierea posibilităţii introducerii de utilizări
noi ale terenurilor şi impactul acestora asupra zonei; stabilirea noilor indicatori urbanistici pentru terenul ce face obiectul studiului; stabilirea regimului de aliniere obligatoriu şi a retragerilor minime necesare faţă de vecinătăţi; studierea accesurilor carosabile şi pietonale la nivelul zonei; stabilirea regimului de înălţime maxim şi a criteriilor ce urmează a fi îndeplinite de aspectul exterior al clădirilor.
 
Teritoriul studiat în prezenta documentaţie face parte din UTR 8, în care se afla zonele ZRL 4, ZRL 5 - subzone destinate locuinţelor colective medii şi înalte şi ZRCB 3 - zonă poli terţiari principali, în care sunt incluse supermarketul Carrefour Expres (fost Billa), incinta Carmeco şi imobilele localizate între supermarket şi calea ferată, preponderent cu destinaţia de reparaţii/productie.
 
Locuinţele colective aflate în frontul estic al şoselei Mangaliei, respectiv blocul S6 (P+4E), blocul S (P+10E), au fost realizate în anii '80. Terenul aparţinând SC Evergreen Recycling SRL, în suprafaţă de 1.386 mp, este cuprins între incinta supermarketului Carrefour Expres (fost Billa) şi şoseaua Mangaliei. Destinaţia terenului, stabilită prin planurile de urbanism şi amenajarea teritoriului aprobate, este aceea de centru comercial P+1E specializat în decoraţiuni interioare şi pardoseli conform HCLM nr. 61/2005. Conform prevederilor PUG-ului municipiului Constanţa, terenul face parte din UTR 8, ZRCB 3 - poli terţiari principali, zonă pentru care este necesară elaborarea unui PUZ.
 
Odată cu realizarea imobilului de locuinţe colective P+5E şi a centrului comercial Alpin Center, investitorii au identificat oportunitatea valorificării potenţialului urbanistic al terenului deţinut în şoseaua Mangaliei nr. 82, lot 2 şi lot 3, în scopul realizării unei construcţii cu regim de înălţime P+M+7E, cu destinaţia locuinţe colective cu spaţii comerciale şi de birouri la parter şi la mezanin.
 
Terenul aflat în studiu este localizat în partea central-sudică a localităţii Constanţa, la vest faţă de bulevardul 1 Mai. Terenul este accesibil din şoseaua Mangaliei şi are următoarele vecinătăţi: la nord - incinta Carmeco, la est - şoseaua Mangaliei, bulevardul 1 Mai, la sud - Intrarea Mangaliei, la vest - calea ferată. Suprafaţa de teren ce va fi tratată ca spaţiu verde va fi spaţiul rezidual rezultat în urma construcţiei, în concordanţă cu HG 525 (regulamentul general de urbanism). Spaţii plantate aferente obiectivului propus sunt: o suprafaţă de 40 mp plantată cu gazon şi mix de conifere ornamentale medii şi joase; o suprafaţă aferentă locurilor de parcare amenajate pe latura vestică a amplasamentului cu dale înierbate; o suprafaţă de 30 mp - în jardiniere, pe terase şi pe parapetul balcoanelor şi ferestrelor.

Evergreen Recycling SRL, în datele Registrului Comerţului

Potrivit Registrului Comerţului, Evergreen Recycling SRL a luat fiinţă în anul 2011 şi are sediul social în comuna Mircea Vodă. Capitalul social subscris, de 200 de lei, integral vărsat, este compus din 20 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Metin Demirtas, născut pe 1.01.1968, în Suşehri, Turcia, este asociat unic. Tot el şi administratorul firmei, care se ocupă de colectarea deşeurilor nepericuloase.

Citeşte şi:

Pe şoseaua Mangaliei va apărea un bloc de şapte etaje. Cu spaţii comerciale şi birouri la parter. Cine este investitorul (document)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dezbaterea publică pentru PUZ-ul inițiat de Evergreen Recycling, reprogramată de Primăria Constanța (document)

05 Jan 2019 723

Dezbatere publică pentru PUZ-ul iniţiat de Evergreen Recycling. Investitorul va ridica un bloc pe şoseaua Mangaliei

22 Dec 2018 850

Evergreen Recycling SRL a primit răspuns de la Comisia tehnică de urbanism. Este vizat un bloc situat pe şoseaua Mangaliei (document)

01 Jun 2018 676

Imobil de șapte etaje, pe şoseaua Mangaliei. Proiectul, inițiat de Evergreen Recycling, la mâna Primăriei Constanța (galerie foto+document)

19 May 2018 1145