Dezbatere publică pentru turnul de 28 de etaje din Mangalia. Cum va arăta imobilul?

  • Titular al proiectului este Pharos Tower SRL, cu sediul județul Constanța, mun. Constanța, str. Stefăniță Vodă
  • La finele lunii decembrie 2022, Autoritatea pentru Protecţia Mediului Constanța anunța publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare rectificată pentru Pharos Tower SRL
  • Suprafața terenului este de 2933 mp din acte, respectiv 2941 mp din măsurători
 
S-a modificat data dezbaterii publice pentru proiectul blocului de 28 de etaje ridicat de Pharos Tower SRL, în zona de sud a litoralului.
 
Este vorba de proiectul „Construirea unui imobil cu spații de locuit sezonier și servicii pentru turism, cu regim de înălțime 3S+P+28E+ETh cu respectarea prevederilor regulamentului de urbanism aferent PUG”, amplasat în județul Constanța, Mangalia, str. Crișanei, nr. 4.

 
Titular al proiectului este Pharos Tower SRL, cu sediul județul Constanța, mun. Constanța, str. Stefăniță Vodă, nr. 27, bl. TP1, parter. Tipul deciziei posibile luate de APM Constanța poate fi emiterea sau respingerea acordului de mediu.

 
Raportul privind impactul asupra mediului poate fi consultat la sediul APM Constanța din municipiul Constanța, str. Unirii, nr.23, judetul Constanta  şi la sediul  titularului, în zilele de luni-vineri, între orele 10.00-14.00.

 
Documentele menţionate sunt disponibile şi la următoarea adresă de internet http://apmct.anpm.ro. Dezbaterea publică a raportului privind impactul asupra mediului, va avea loc în mun. Mangalia, str. Frumoasei, in sala de conferinta din cadrul Hotelului Mera Brise, data de 30.05.2023, începând cu orele 14.00.

 
La finele lunii decembrie 2022, Autoritatea pentru Protecţia Mediului Constanța anunța publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare rectificată pentru Pharos Tower SRL.


 
Mediul a decis, așadar, că este necesară evaluarea impactului asupra mediului pentru proiectul: „Construirea unui imobil cu spatii de locuit sezonier si servicii pentru turism, cu regim de inaltime 3S+P+28E+ETH, cu respectarea prevederilor regulamentului de urbanism aferent PUG”, amplasat în Județul Constanța, mun. Mangalia, sat Olimp, str. Olimp, nr. 12.


 
Conform raportului privind impactul asupra mediului, realizat în martie 2023, pentru investiția mai sus amintită, zona vizată de proiect se află în intravilanul municipiului Mangalia, în Stațiunea Olimp, terenul este identificat cu numărul cadastral 101758 și este proprietatea S.C. Pharos Tower S.R.L conform Contractului de vânzare-cumpărare cu Încheiere de autentificare nr. 2185/24.08.2021, N.P. Terzea-Matei Tiberiu. Suprafața terenului este de 2933 mp din acte, respectiv 2941 mp din măsurători.

 
Conform Certificatului de urbanism nr. 766/12.11.2021, folosința actuală a terenului este de teren curți construcții, conform înscrisurilor din Extras de carte funciară pentru informare, iar terenul este liber de construcții. Destinația amplasamentului conform Certificatului de urbanism emis de către Primăria mun. Mangalia, destinație stabilită prin planurile de urbanism și amenajarea teritoriului aprobate, este: „UTR 8- Zona de agrement Neptun, Subzona ISC3c – instituții publice și servicii de tip turistic cu regim înalt P+9E și peste, POTmax= 60% si CUTmax=4,8”; utilizări admise: hoteluri, pensiuni, agenții de turism, parcaje la sol și multietajate (…), restaurante, baruri, cogerații, cafenele, etc, biblioteci, spații libere pietonale, piste de biciclete, spații plantate, spații de expoziție, case de vacanță, spații acoperite și descoperite pentru desfășurarea activităților cultural-artistice, comerț cu amanuntul (...)”.

 
Imobilul va avea apartamente de 5 camere, 3 camere, 2 camere și garsoniere, cu un total de 198 paturi. Conform Normativului P118/1999 privind securitatea la incendii, clădirea propusă va fi o clădire foarte înaltă (H>45 m) și, în consecință, nodul vertical de circulație va cuprinde două scări (de evacuare la incendiu), două ascensoare de pompieri, două ascensoare suplimentare. Nodul vertical deservește toate etajele, de la subsol 2 la etajul tehnic superior (de peste etajul 28).

 
Recepția clădirii (foyer) și spațiile serviciilor pentru turism:
 
- se vor realiza la etajele 1 si 2;
- foyerul de recepție este amplasat la etajul 1, fiind accesat printr-o scara exterioara direct de la cota străzii; aici vort fi amplasate un birou de recepție și o zonă de așteptare cu canapele; de aici pot fi accesate nodurile de circulație vertical; în legatură directă cu biroul de recepție se află camera recepționerului cu acces spre spațiile tehnice de la acest nivel;
 - restaurant (alimentație publică) – în Corp A si Corp C; accesul publicului se va face prin foyer; este prevăzută o zonă de mese în Corpul A; în partea Nordică, în corpul C, este prevăzut un spațiu pentru bucătarie, vestiare personal, zonă depozitare, zona fiind cu acces direct din parcare; restaurantul va avea spații exterioare în continuarea zonei interioare cu mese;

- piscină (in Corp B): accesul se va face prin foyer, în sudul acestuia; la etajul 1 există o zona de recepție cu depozitare și vestiare, saună și dușuri tip SPA; de aici, o scară va conduce la etajul 2 unde se află piscina, zonă plajă și barul piscinei; la etajul 1, sub zona de plaja și in spatele vestiarelor, se află un spațiu tehnic pentru amplasarea echipamentelor tehnice necesare piscinei;
- la etajul 2, in Corpul A, sunt prevăzute două spații: loc de joacă supravegheat pentru copii și o cameră ce poate acomoda un spațiu administrative.
 
Spații pentru locuințe de vacanță:


- se vor realiza la etajele 3-12 și 14-28 (180 locuințe de vacanță);
- structura locuințelor de vacanta va fi următoarea: 39 de garsoniere, 80 studio-garsonieră, 45 apartamente de două camere, 14 apartamente cu trei camere, 2 apartamente cu 5 camere;
- sunt prevazute 4 etaje tip, care vor fi repetate astfel:
- etaj tip 1 (etaje 3-12, 14-18 si etaj 19) care contin: 2 garsoniere, 4 studiouri, 2 apartamente cu doua camera, 1 spatiu tehnic;
- etaj tip 2 (etajele 20-23): o garsoniera, 4 studiouri, un apartament cu doua camera, un apartament cu 3 camere, un spatiu tehnic;
- etaj tip 3 (etaje 24-25 si etaj 26): o garsoniera, 3 apartamente de doua camere, 2 apartamente de trei camere, un spatiu tehnic;
- etaj tip 4 (etaje 27 si 28): 2 apartamente de trei camera, un apartament de 5 camere.
 
Vor fi asigurate 169 locuri de parcare, din care: 52 locuri la parter; 57 locuri la subsol 1; 60 locuri la subsol 2.

 
Pharos Tower SRL
 
Firma este înființată în anul 2021, are sediul social în București, pe strada Alexandru nr. 32. Asociat unic, potrivit confidas.ro, este Certion SRL, iar administrator este Oana Cristina Scripcaru Iosif. În anul 2021, firma a raportat 0 salariați, cifră de afaceri 0 și o pierdere de 18.111 lei.
 
Conform aceleiași surse, Certion SRL mai este asociat unic în următoarele firme: Certion Alliance SRL, Certion Property SPV Two SRL, Certion SPV Development SRL, Galileo Beach Olimp SRL, Galileo Olimp Resort Residences SRL, Jakob Sonne Resort SRL, Moussay Olimp SRL, Lago Neptun SRL, Solantis Neptun SRL și Vogh Olimp SRL. Oana Cristina Scripcaru Iosif este administratorul următoarelor firme: Certion Alliance SRL, Certion Property Developers SRL, Certion SPV Development SRL, Epico Olimp SRL, Galileo Beach Olimp SRL, Galileo Olimp Resort Residences SRL, Jakob Sonne Resort SRL, Moussay Olimp SRL, Solantis Neptun SRL, Lago Neptun SRL și Vogh Olimp SRL. 

 
Certion SRL
 
Firma este înființată în anul 2016, cu sediul social București, Sector 1, strada Alexandru. Asociați sunt Corneliu-Cătălin Scripcaru – 85%, Theodor-Cezar Ionescu – 10%, Căruntu Felicia-Anișoara – 5%. Administrator sunt Theodor-Cezar Ionescu și Scripcaru Corneliu-Cătălin. În 2021, firma a raportat 0 lei cifră de afaceri, cu 0 angajați și un profit de 332.574 lei.
 
Scripcaru Corneliu-Cătălin apare și în International House SRL, SF-BAU Ploiesti SRL, Creative Solutions SA, P&P Logistic SRL, International Mortgage SRL, Advanced Holding Five SRL, Advanced Holding Four SRL, Cernica Residential Park SRL, Net Business Consult Int. SRL. Theodor-Cezar Ionescu apare asociat și în AC Development Team SRL și Kholleralex Consulting SRL. Căruntu Felicia-Anișoara este asociat unic și la Mamvri Design SRL.
  
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și 
 
Cum va arăta turnul de 28 de etaje din sudul litoralului? (DOCUMENT)

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imobiliare Constanța Proiectul turnului de 28 de etaje de la Olimp, în linie dreaptă

28 Jul 2023 2553

Imobil de 17 etaje la Neptun! Când are loc dezbaterea publică?

25 Apr 2023 1194

Când are loc dezbaterea publică pentru blocul de 28 de etaje de la Mangalia?

18 Apr 2023 1766

Cum va arăta turnul de 28 de etaje din sudul litoralului? (DOCUMENT)

04 Apr 2023 4487

Bloc de 28 de etaje, în județul Constanța. Ce trebuie să conțină raportul privind impactul asupra mediului?

30 Jan 2023 4628

Decizie rectificată Ce a decis APM Constanța cu privire la turnul de 28 de etaje de la Olimp

28 Dec 2022 2059

Turn de 28 de etaje, în județul Constanța. Firma a primit undă verde de la Mediu

14 Dec 2022 1954

Bloc de 28 de etaje, pe malul mării. O firmă înființată în 2021 investește la Olimp. Cine sunt asociații

08 Oct 2022 3254