Dezbatere publică pentru un imobil ridicat de doi constănţeni pe strada Smârdan

Primăria Constanţa anunţă consultarea publicului asupra propunerilor preliminare ale Planului Urbanistic Zonal pentru reglementarea terenului delimitat de străzile Mircea cel Bătrân, Smârdan şi alei carosabile. Iniţiatorii PUZ-ului sunt Traian şi Elena Gabriela Popescu.
 
Elaborarea propunerilor şi consultarea documentaţiei vor avea loc până pe 28 septembrie. Rezultatele vor fi comunicate pe data de 5 octombrie. De asemenea, pe data de 21 septembrie, între orele 10.00 şi 11.00, va avea loc şi dezbaterea publică, organizată de Primăria Constanţa.

La începutul acestui an, cei doi investitori au solicitat de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa avizul de mediu pentru „Elaborare PUZ în vederea reglementării terenului delimitat de străzile Mircea cel Bătrân, Smârdan şi alei carosabile, pentru realizarea unui imobil de locuit“. Investiţia urmează să fie realizată pe strada Smârdan nr. 12A din municipiul Constanţa.
 
În conformitate cu prevederile HG nr. 1076/2004 privind stabilirea procedurii de realizare a evaluării de mediu pentru planuri şi programe, în urma analizării documentaţiei în şedinţa Comitetului Special Constituit din cadrul APM Constanţa din data de 13.03.2018, Agenţia de Mediu a precizat că proiectul nu necesită evaluare de mediu, urmând a fi supus procedurii de adoptare fără aviz de mediu.
 
Varianta de PUZ avizată de APM Constanţa are următoarele caracteristici: zona studiată este de 3.190 mp, zona care a generat PUZ-ul este compusă din trei loturi cu suprafaţa totală de 251 mp. Propunerile au fost următoarele: POT existent - 85% pentru zone comerciale şi 80% pentru celelalte funcţiuni; POT propus pentru zone comerciale şi celelalte funcţiuni - 80%; CUT existent - 3,5 pentru 5 etaje, 4 pentru 6-7 etaje, 4,5+0,5 pentru 8-9 etaje; CUT propus - maxim 4; regim de înălţime propus - P+4. Funcţiuni mixte - locuire, birouri, funcţiuni de sănătate, alimentaţie publică, comer
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.