Document. Cum va arăta blocul de șapte etaje, ridicat de preotul Andrei Salomia, în Năvodari

  • Părintele Andrei Salomia a primit undă verde de la Mediu pentru ridicarea unui imobil de șapte etaje în Năvodari
  • Acesta va avea funcțiuni mixte – hotel și locuințe collective
  • Finanțator este societatea Fox Concept Invest SRL, din Oradea
 
Părintele Andrei Salomia a primit undă verde de la Mediu pentru ridicarea unui imobil de șapte etaje în Năvodari. Proprietari sunt Andrei și Valentina Salomia, iar asociat finanțator este Fox Concept Invest SRL. Andrei Salomia este preot în Năvodari și fost consilier local.
 
Imobilul va fi poziționat pe strada Prelungire D13, din Năvodari. Este vorba de proiectul „Construire imobil locuințe colective și unități destinate turismului cu spații comerciale și prestări servicii la parter și etajul 1, alcătuit din P+7E, cu mezanin în cadrul parterului în limita legală admisă de suprafață, bransamente utilități. organizare șantier”.
 
Investiția va fi realizată pe amplasamentul situat în jud. Constanța, Loc. Năvodari, str. Prelungirea D13, FN., teren aflat îin proprietatea privată a lui Salomia Andrei și a lui Salomia Valentina cu suprafața totala de 3118 m2 este înscris în CF 118209, nr. Cad. A158/5, TRUP 6 (D), LOT 1/2/2 , cu drept de superfice pentru S.C. Fox Concept lnvest S.R.L. pentru suprafața de teren de 1238 m2 pe durata a 12 luni.
 
Propunerea constă în construirea unui imobil cu funcțiuni mixte, locuire colectivă, imobil  hotel 4 stele cu spațiu alimentație publică la parter și spațiu comercial la etajul 1. Regimușl de înălțime este P+M+7E+terasă circulabilă și are o suprafață construită la sol de 581,90 m2.
 
Perioada de implenmentare propusă este 2022-2024. Pentru zona de locuire colective, zona de nord se propun un număr total de 30 de unități locative apartamente cu 2 camere, câte 5 unități pe fiecare nivel. Circulația verticala se realizeaza pe o casă de scară cu lift cu capacitatea de 6 -8 persoane. Apartamentele de pe latura nord vestică, ap 102-702, și ap. 101-701 nu vor avea destinație de locuire, acestea se vor inchiria în regim hotelier.
 
Pe zona de cazare, zona de sud se propune amenajarea unui hotel cu 4 stele cu un număr de 36 unități de cazare, camere duble în regim twin și matrinonial cu baie proprie. Spațiile de cazare propuse respectă dotările menționate în Anexa nr.1 din Ordinul MDRT nr.1051 din 03.03.2011.
 
Hotelul va avea un serviciu de recepție 24 ore și personal angajat cu atribuții de: bagajist, comisionar- curier, cameriste și serviciu de securitate pază conform legislației în viguare.
 
Conform H.C.J.152/2013 privind stabilirea suprafețelor minime de spații verzi și a numărului minim de arbuști, arbori, plante decorative și flori aferente de pe teritoriul administrativ al Orașului Năvodari, pentru imobilul propus suprafața totală de spațiu verde propusă pentru amenajare este de minim 30% din suprafața terenului și anume de 936.00 m2. Spațiu verde amenajat la nivelul solului va fi de 936.00 m2. Acesta va fi format din jardiniere, arbuști, arbori și gard viu care delimitează suprafața terenului de vecinătăți. Conform HCL 179/28.04.2017 se vor planta: pentru locuințele colective minim 1 copac pentru fiecare  apartament sau garsonieră, iar pentru alte categorii de obiective minim 1 pom pentru fiecare 100 mp construibil. Se vor planta un număr total de 70 arbori și arbuști, din care 36 sunt aferenți funcțiunii de locuire colectivă, iar 34 de arbori/arburi sunt aferenți celorlalte funcțiuni ale imobilului propus.

 
La parter se propune realizarea unei bucătării pentru deservirea spatiului de alimenație publica. Se vor amenaja zone pentru depozitarea și prepararea mâncării astfel încât să nu se intersecteze produsele de origine animală cu cele vegetale, și să nu se intersecteze produsele igienizate cu materia primă neigienizată. Materia primă va intra prin camera de recepție marfă și se va distribui pre spațiile destinate fiecărui produs, specificat pe planul parter atașat.
 

Se propune realizarea unui nivel intermediar mezanin în cadrul parterului, în limita legală de suprafață. Destinația mezaninului va fi de spații birouri si spatii tehnice.
 
Etaj 1 propus va avea destinația de spații comerciale și servicii. Se propune realizarea unui acces separat de imobil de pe o scară exterioară.
 
Despre Fox Concept Invest
 
Fox Concept Invest SRL este firma care va finanța proiectul, conform documentului. Societatea a fost înființată în anul 2016, având sediul social la Oradea, pe strada Alexandru Vaida Voievod. Asociați în firmă sunt Aurelia Cobîrzan, cu 50%, Andreea Henriett Stan, cu 40,9% și Andreea Maria Pușcaș, care deține 9,09%. Andreea Maria Pușcaș este administratorul societății. În anul 2020, firma a raportat 2 salariați, la o cifră de afaceri de 2.459.353 lei, cu un profit de 884.786 lei.
 

Preotul invesitor imobiliar

 
Nu este prima investiție imobiliară realizată de preotul Salomia. Amintim că în 2018, Andrei Salomia, preotul paroh al Bisericii „Bunavestire“ din Năvodari, care a demarat ridicarea unui imobil de patru etaje, a decis să adauge blocului un nivel.
 
În acest sens, Andrei şi Valentina Salomia, Mircea Dumitru şi Carmen Maria Savu au depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul tehnic al proiectului „Modificare proiect în curs de execuţie, aprobat cu AC 61 din 2017 «Construire imobil P+4 etaje, locuinţe colective la etaje şi parter, agenţie de turism la parter» prin supraetajare cu un nivel în limita a 20% din suprafaţa desfăşurată“, în vederea obţinerii acordului de mediu.
 

Blocul de patru etaje din Năvodari

 
Pe terenul situat în Năvodari, sola 29, parcela A158/5, trup 6 (D), lot 1/3/1/1, există în curs de execuţie un imobil P+4 etaje, locuinţe colective şi agenţie de turism la parter. Investitorii doresc să supraetajeze imobilul cu un nivel, în limita a 20% din suprafaţa desfăşurată conform legii, de la P+4 etaje la P+5 etaje, dar şi să efectueze modificări la faţade şi la interior.
 
Terenul studiat este în proprietatea lui Mircea Dumitru Savu şi a Mariei Carmen Savu. Imobilul existent are o suprafaţă construită de 272 mp şi va cuprinde: la parter - o agenţie de turism, trei apartamente cu două camere şi o garsoniera; iar la etajele 1-4 - câte patru apartamente de două camere şi garsonieră, scară şi lift. După supraetajare, etajul 5 va cuprinde patru apartamente de două camere şi o garsonieră. Acoperişul va fi de tip terasă.
 
Construcţia are structură de beton armat (stâlpi şi grinzi), iar zidăria este din cărămidă BCA. Supraetajarea va avea acelaşi sistem constructiv. Clădirea va fi îmbrăcată pe exterior cu un strat de 5 cm de polistiren expandat, peste care se aplică tencuială decorativă, vopsea decorativă de exterior sau placaje de granit, piatră sau cărămidă. Accesul carosabil se va face din aleea D30. Construcţia supraetajată existentă are 24 de unităţi locative. Prin supraetajare vor rezulta 29 de unităţi locative. Investitorul a amenajat nouă locuri de parcare în limita terenului studiat (lot 1/3/1/1) şi zece locuri de parcare pe terenul concesionat (lot 1/2/1/1/2/2/), reprezentând un total de 19 locuri de parcare asigurate.
 
 
 În secțiunea „Documente” puteți citi detalii despre proiectul imobiliar.


 
 PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanța

 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fotbalul judeţului Constanţa Seniorii şi juniorii de la CS Năvodari au încheiat cu golaveraj 21-1 dubla întâlnire cu Farul Tuzla

21 Oct 2021 1703

Cupa României la Semi Kempo le-a adus aproape 20 de medalii luptătorilor de la CS Kempo Năvodari

21 Oct 2021 993

RAJA a semnat contractul Se modernizează infrastructura de apă și canalizare în Năvodari, Lumina, Mamaia Sat și Corbu

20 Oct 2021 651

Lupte Judeţul Constanţa, vârf de lance la Naţionale şi la Cupa României. Titluri şi alte medalii cu duiumul! (galerie foto)

20 Oct 2021 1297

Ce se construiește Se edifică un nou magazin LIDL în județul Constanța. Unde va fi amplasat

20 Oct 2021 8080

Minor depistat la volan în Năvodari. S-a ales cu dosar penal

15 Oct 2021 739

Jaf la o sală de jocuri de noroc din Năvodari. Cum a acționat suspectul și ce sumă ar fi sustras (galerie foto+video)

15 Oct 2021 751

Accident rutier între Lumina și Năvodari. Mașină căzută în șanț, pe marginea canalului (galerie foto)

14 Oct 2021 1562

Fotbalul județului Constanța Pentru Poseidon Limanu 2 Mai, 13 nu e cu ghinion. Aduce goluri multe!

13 Oct 2021 2596

Amenzi în județul Constanța. Ce au verificat polițiștii și în ce localități au efectuat controale

12 Oct 2021 594

Rugby CS Năvodari a învins în deplasare RC Bârlad (galerie foto)

09 Oct 2021 1828

Percheziții la Năvodari într-un dosar de contrabandă cu produse din tutun și camătă

09 Oct 2021 1463

Acțiuni ale polițiștilor constănțeni, în contextul pandemiei, pe raza mai multor localități. Au fost aplicate amenzi

08 Oct 2021 2319

Fotbalul județului Constanța CS Năvodari, pe primul loc în Liga a 4-a, și la seniori, și la juniori

08 Oct 2021 3411

Acțiuni ale polițiștilor în Mangalia, Năvodari și Medgidia. Au aplicat și amenzi

07 Oct 2021 606