Document de la Primăria Constanța Fiul celui mai bogat tulcean modifică o clădire din Piața Ovidiu și o transformă în imobil de trei etaje

  • Radu Florin Georgescu este fiul afaceristului Constantin - Cornel Georgescu
 
Primăria Constanța a eliberat un Certificat de Urbanism pentru Datatur SRL care dorește să investească în zona peninsulară.
 
Mai precis, prin CU 1792 din data de 3 august 2022, firma Datatur SRL prin Georgescu Radu Florin – fiul lui Constantin Georgescu de la Coral SRL, va consolida, modifica, extinde și supraetaja imobilul existent de pe strada Arhiepiscopiei nr. 11, din centrul istoric al municipiului Constanța. Va transforma, așadar clădirea D+P în S+P+3E, cu schimbarea destinației din locuințe în locuințe colective cu spații comerciale și birouri pentru agenții de turism, împrejmuire teren, integrare și conservare vestigii existente, organizare de șantier. Documentul este valabil 12 luni.
 
Radu Florin Georgescu este fiul afaceristului Constantin - Cornel Georgescu și nu este la primul astfel de document de urbanism. În anul 2021, pentru aceeași adresă, a primit un certificate de urbanism pentru consolidarea, modificarea, extinderea și supraetajarea imobilului existent, din D+P în D+P+2E.


 
În anul 2004, imobilul de pe strada Arhiepiscopiei, numărul 11 a fost vândut de către Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța către Coral SRL din Tulcea, firmă controlată de către Constantin Cornel Georgescu. Cornel Georgescu este cel mai bogat om de afaceri din judeţul Tulcea, fiind prezent mereu în topurile românești ale milionarilor.
 

Despre Datatur SRL

 
Firma are sediul în municipiul Tulcea, pe strada Babadag, fiind fondată în anul 2003. Activitatea principală a societății constă, conform codului CAEN, în activităţi de închiriere şi leasing cu autoturisme şi autovehicule rutiere uşoare. Asociați în firmă sunt Radu Florin Georgescu – 95% și Victor Georgescu – 5%. Radu Florin Georgescu este și administrator. În anul 2021, firma a raportat 0 salariați, la o cifră de afaceri de 249.802 lei, cu un profit de 72.672 lei.
 
Conform confidas.ro, pe Victor Georgescu îl regăsim și în firmele Performance SRL și Nova City Development SRL. Radu Florin Georgescu este asociat și în Nova City Development SRL.


 

Coral SRL

 
Potrivit Registrului Comerțului, SC Coral SRL, cu sediul social în municipiul Tulcea, pe strada Babadag, este condusă de omul de afaceri Constantin-Cornel Georgescu. Firma are ca obiect de activitate „lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“. În anul 2021, firma a raportat 183 de salariați, o cifră de afaceri de 66.237.878 lei și un profit de peste 1,7 milioane lei. Totodată, compania a încheiat 36 contracte de achiziții publice in valoare totală de 380.876.882,58 lei.
 

De-a lungul timpului, societatea tulceană a avut mai multe proiecte, unele dintre acestea fiind inclusiv în Constanța. Astfel, clădirea cunoscutului Tomis Mall, din zona centrală a orașului, este ridicată de Coral Tulcea.

 
Totodată, firma s-a ocupat și cu restul de executat pentru lucrările de la Cetatea Capidava și este cea care a restaurat Cetatea Histria. În Ovidiu, județul Constanța, societatea s-a angajat să realizeze lucrările la obiectul de investiție „Sit arheologic Ovidiu - conservare, reconstituire parţială şi punere în valoare pentru integrarea în circuit turistic a Castrului roman“.
 


În Tulcea, societatea  Coral a construit sediul Judecătoriei și al Tribunalului din oraș, dar și Centrul Muzeal Eco Delta și a consolidat sediul Consiliului Județean Tulcea. Tot în Tulcea, firma e executat lucrări de restaurare a Cetății Enisala, a consolidat și restaurat monumentul istoric Casa Avramide și Muzeul de Artă Tulcea. Firma Coral a executat lucrări și la Biserica Catolică Sulina și a reabilitat monumentul paleocreștin de la Niculițel.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

Firma controlată de Cornel Georgescu, unul dintre cei mai bogați oameni din Tulcea, se va ocupa de dezvoltarea turistică a Brațului Borcea - Călărași

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Coral Impex SRL a câștigat la Curtea de Apel Constanța procesul cu Municipiul Constanța și Wasval SRL. Decizia este definitivă

18 Mar 2024 622

Licitații Tulcea Aquaserv SA, contract de 7,63 de milioane de euro cu firma care a construit clădirea unui binecunoscut mall din Constanța (DOCUMENT)

18 Feb 2024 814

Licitație de peste șase milioane de euro la Tulcea SC Aquaserv SA și Coral SRL au încheiat un contract de lucrări (DOCUMENT)

31 Dec 2023 1098

Licitația pentru proiectul dezvoltare Port Tulcea – Etapa 1, contestată la CNSC. Ce decizii au fost dictate?

10 Sep 2023 926

Au început lucrările la blocul de pe strada Diamantului din Constanța! (GALERIE FOTO)

16 Jul 2022 1520

Coral SRL, contract cu ARBDD. Iată care este obiectul achiziției! (document)

26 Aug 2021 3590

Coral-ul lui Georgescu a câștigat un contract cu multe zerouri de la Administrația Biosferei Delta Dunării

26 Aug 2021 3500

Firma controlată de Cornel Georgescu, unul dintre cei mai bogați oameni din Tulcea, se va ocupa de dezvoltarea turistică a Brațului Borcea - Călărași

04 Feb 2021 5579

Coral Tulcea are un nou administrator. Firma s-a ocupat inclusiv de construcția unui binecunoscut mall din Constanța

28 Oct 2020 6634

Alexandru Florentin Bratu, noul administrator al societății Coral

26 Sep 2020 4350

O firmă din Ploiești care a vrut să facă deratizare şi dezinsecţie la Constanța, hocus-pocus cu contestațiile la CNSC. Vizată este o licitație de la aeroport

04 Jul 2020 1955

O firmă recent înfiinţată doreşte să construiască un bloc în zona Campusului Universitar Constanţa

05 Jul 2019 2422

S-a stabilit cine se va ocupa de reconstituirea şi punerea în circuitul turistic a Castrului roman din oraşul Ovidiu (document)

07 May 2019 2914

Se reiau lucrările la Capidava. Firma unui milionar din Top 300 Capital a câştigat restul lucrărilor de reabilitare a cetăţii (document)

18 Oct 2018 6191

Un local faimos pe vremuri are datorii la asociaţia de proprietari în prezent. Cum a decăzut restaurantul Coral din Constanţa (document)

21 Jul 2018 3732