Firma fiicei unui fost primar din Năvodari ridică un bloc de 10 etaje în Mamaia Nord

foto: Pexels
  • Firma este controlată de Lavinia Grigorescu, fiica fostului primar din Năvodari, Nicolae Matei
 
Agenția pentru Protecția Mediului Constanța anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul firmei Rado Prest SRL, care dorește să ridice un bloc de 10 etaje, în Mamaia Nord. Firma este controlată de Lavinia Grigorescu, fiica fostului primar din Năvodari, Nicolae Matei.
 
Nu este necesară efectuarea procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul: „Construire imobil S+P+10E – cu parcare la subsol, spații comerciale și restaurant la parter, apartamente la etajele 1-10, creare acces terasă necirculabilă și amplasare piscină”, amplasat în orașul Năvodari, zona Mamaia Nord, str. Promenadă Năvodari FN, parcela Tf 158/6/1, lot 2/1, județul Constanța.
 
Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanța din Constanța, str. Unirii nr. 23, în zilele de luni - joi, între orele 8-16.30, vineri, intre orele 8-14, precum şi la următoarea adresă de internet http://apmct.anpm.ro.
 
Alte investiții
 
Rado Prest SRL colaborează cu firma W Titanic Resort SRL în ceea ce privește o altă investiție masivă în Mamaia Nord. APM Constanța a oferit un răspuns pozitiv în urma cererii efectuate de către W Titanic Resort SRL. Este vorba de investiția „Modificare proiect in curs de executie autorizat cu AC 112/17.03.2021 « continuare lucrari pentru proiectul  „construire  imobil S general +P+7E – CORP C1 tronson a si tronson b cu parcare la subsol – spatii comerciale si restaurant la parter, apartamente la etajele 1-7, amplasare piscina”, prin supraetajare in limita a 20% din suprafata desfasurata cf legii 50/1991, spatii tehnice, recompartimentari interioare”, amplasat în orașul Năvodari, zona Mamaia Nord, trup 2/1, str. Promenada Năvodari FN, parcela Tf 158/6/2, lot 1+2, județul Constanța, pentru care a fost emisă decizia etapei de încadrare nr. 180 din  17.05.2021.
 
Primăria Orașului Năvodari a eliberat, la solicitarea Rado Prest SRL, Autorizația de Construire nr. 297/19.08.2022 pentru amenajare teren, organizare de șantier și lucrări de împrejmuire – imobil situat în vecinătatea W Titanic Resort SRL. Potrivit Memoriului Tehnic, parte din documentația aferentă Autorizației de Construire nr. 297/19.08.2022, beneficiarul investiției realizează lucrări de amenajare a terenului și lucrări de îmbunătățire teren și stabilizarea acestuia prin crearea unei platforme de beton, care se execută pe amplasament.
 
Amintim că tot la APM, în mai 2021, a fost depusă documentația de către W Titanic Resort SRL și Rado Prest SRL pentru elaborare PUZ în vederea modificării indicatorilor urbanistici în scopul obținerii unui regim de înălțime mai mare (P+10E).
 
Despre Rado Prest SRL

 
Rado Prest SRL este o societate care a fost înființată în anul 2003, cu sediul social în municipiul Constanța, pe bulevardul Al. Lăpușneanu. Lavinia Grigorescu este asociat unic și administrator. Compania Rado Prest SRL a încheiat 12 contracte de achiziții publice in valoare totală de 95.250 lei. Pentru anul 2021 societatea a raportat 5 angajați, la o cifră de afaceri de 513.670 lei, cu o pierdere de 184.646 lei.
 

Conform vrajitorul.eu, în anul 2003, firma Rado Prest SRL a fost înființată, cu sediul social în Constanța, str. Griviței nr. 34, asociat unic și administrator fiind Mariana Grigore. Activitatea principală a firmei a fost „comerț cu amănuntul în magazine nespecializate”.
 
În anul 2011, asociați erau Bobe Mihai Andrei, Leolea George Liviu și Cristian Pindichi. În același an, este cooptat ca asociat Media Est Vision SRL, reprezentată de Popa Gabriel Cosmin. Tot ca asociat este cooptată și Geanina Ramona Mureș. Leolea și Bobe se retrag din caltiatea de administatori și este numit Gabriel Cosmin Popa. Două săptămâni mai târziu, este publicată decizia privind retragerea din companie a lui Bobe Mihai Andrei, Leolea George Liviu și Cristian Pindichi. Media Est Vision SRL majorează capitalul social cu 43.000 lei, devenind acționar majoritar cu 99%, restul de 1% fiind în portofoliul Geaninei Ramona Mureș. În 2012, conducerea Rado Prest SRL a decis retragerea din funcția de administrator a lui Gabriel Cosmin Popa și numirea Geaninei Ramona Mures pentru funcția menționată.
 
Cinci ani mai târziu, în anul 2017, Rado Prest SRL, prin asociații săi, completează obiectul secundar de activitate prin Hoteluri și alte facilități de cazare similar, facilități de cazare pentru vacanțe și perioade de scurtă durată, parcuri pentru rulote, campinguri și tarabe. Totodată, este cooptată în firmă Lavinia Matei, care vine cu un aport la capitalul social de 200.000 lei, care devine acționar majoritar. Matei Lavinia devine administrator. În anul 2018, Media Est Vision SRL se retrage din firmă, Lavinia Matei având așadar 99,91% din companie, iar Mureș Ramona Geanina – 0,09%.
 
În anul 2020, în februarie, apare decizia prin care asociați apar Grigorescu Lavinia (fostă Matei, după căsătorie) – 99,91% și Mureș Geanina Ramona – 0,09%. Prin decizia, Mureș Geanina Ramona se retrage, iar actualul asocial, Lavinia Grigorescu devine asociat unic.
 
Ce este interesant este faptul că Lavinia Grigorescu (fostă Matei) este fiica fostului primar din Năvodari, Nicolae Matei.
   

PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:
 
Oamenii sunt exasperați Se lucrează de zor lângă imobilul ridicat de W Titanic Resort SRL! Ce se construiește? (DOCUMENT)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Justiție Constanța Decizie de ultimă oră privind investiția W Titanic Resort SRL din Mamaia Nord!

15 Mar 2024 1640

Ce se construiește Afaceriștii de la W Titanic Resort SRL modifică proiectul de la Năvodari. Vor bloc de 10 etaje

19 May 2021 2761