Imobil de cinci etaje, pe strada Dacia din Constanţa. Investitor este o firmă din judeţul Dâmboviţa (document)

Proiectul „Construire imobil D+M+parter+4-5 etaje“ este realizat în municipiul Constanţa, pe strada Dacia nr. 1B, lot 2, de către societatea Sagit Life SRL din judeţul Dâmboviţa.
 
Pentru acest obiectiv, Primăria Constanţa a emis Certificatul de urbanism nr. 2260/28.07.2018, pe numele lui Victor Filipescu. Între timp, acesta a vândut proprietatea firmei Sagit Life SRL. Pentru proiectul iniţial, cu regim de înălţime D+P+4 etaje, a fost emisă de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa decizia de încadrare nr. 6094RP/1.06.2016.
 
Clădirea propusă a se construi are funcţiunea principală de „locuinţe colective“. La parter sunt prevăzute un apartament de două camere şi spaţii complementare, iar la subsol şi demisol - 27 de locuri de parcare. Componenţa apartamentelor este variată pe etaje: de la apartamente de o cameră, până la apartamente de trei şi patru camere. Terenul pe care se va ridica blocul are o suprafaţă de 509 mp. Scara de circulaţie interioară va continua până pe terasa clădirii, care se va amenaja ca terasă circulabilă, de recreere, cu spaţii verzi amenajate.
 
Structura de rezistenţă este astfel concepută încât să se poată construi o clădire cu înălţimea de 13 metri, cu posibilitatea de a fi supraetajată în condiţiile Legii 50/1991, în limita de 20% din aria desfăşurată realizată. Calculul structurii de rezistenţă va fi realizat pentru o clădire cu opt niveluri şi o posibilă supraetajare.
 
Potrivit actelor depuse la APM Constanţa, noul imobil va avea cinci apartamente de o cameră; nouă apartamente de două camere, zece apartamente de trei camere şi două apartamente de patru camere. În total vor rezulta 26 de apartamente cu 27 de locuri de parcare. Investitorul propune amenajarea a 60 mp de spaţiu verde la suprafaţa terenului. De asemenea, la parterul clădirii, pe latura sud-estică, se va amplasa un spaţiu verde de 75 mp. În total se vor realiza, la nivelul terenului, pe terase şi jardiniere, o suprafaţă de 174,5 mp, adică 35% din suprafaţă terenului pe care se va edifica noua cădire.
 
Sagit Life SRL, în datele Registrului Comerţului
 
Înfiinţată în anul 2005, firma are sediul în comuna Tărtăşeşti, judeţul Dâmboviţa. Capitalul social subscris, de 200 de lei, integral vărsat, este compus din 20 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Niculina Alexandrina Filipescu, născută pe 27.10.1957, în Beiuş, judeţul Bihor, este asociat unic. Administratorul societăţii, care se ocupă de cultivarea cerealelor (exclusiv orez), a plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase, este Victor Filipescu. Activităţi secundare constau în: cultivarea legumelor şi a pepenilor, a rădăcinoaselor şi a tuberculilor, cultivarea trestiei de zahăr, cultivarea tutunului, cultivarea plantelor pentru fibre textile, cultivarea plantelor pentru înmulţire, creşterea bovinelor de lapte, exploatarea forestieră, colectarea produselor forestiere nelemnoase din flora spontană, activităţi de servicii anexe silviculturii, pescuitul maritim, dezvoltare (promovare) imobiliară, lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale, lucrări de construcţie a drumurilor şi a autostrăzilor, lucrări de construcţie a căilor ferate de suprafaţă şi subterane, construcţia de poduri şi tuneluri, lucrări de construcţie a altor proiecte inginereşti n.c.a, lucrări de instalaţii electrice, lucrări de instalaţii sanitare, de încălzire şi de aer condiţionat, comerţ cu autoturisme şi autovehicule uşoare (sub 3,5 tone), comerţ cu alte autovehicule, întreţinerea şi repararea autovehiculelor, intermedieri în comerţul cu mobilă, articole de menaj şi de fierărie, comerţ cu ridicata al cerealelor, al seminţelor, al furajelor şi al tutunului neprelucrat, comerţ cu ridicata al florilor şi al plantelor, comerţ cu ridicata al băuturilor, comerţ cu ridicata al îmbrăcămintei şi al încălţămintei, comerţ cu ridicata al metalelor şi al minereurilor metalice, comerţ cu ridicata al materialului lemnos şi al materialelor de construcţii şi echipamentelor sanitare, comerţ cu amănuntul al pâinii, al produselor de patiserie şi al produselor zaharoase, în magazine specializate, comerţ cu amănuntul al produselor din tutun, în magazine specializate, comerţ cu amănuntul al produselor alimentare, al băuturilor şi al produselor din tutun efectuat prin standuri, chioşcuri şi pieţe, comerţ cu amănuntul al textilelor, al îmbrăcămintei şi al încălţămintei efectuat prin standuri, chioşcuri şi pieţe, hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare, facilităţi de cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată, restaurante, baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor, servicii de reprezentare media, activităţi ale agenţiilor turistice, activităţi ale tur-operatorilor, activităţi de servicii privind sistemele de securizare, activităţi de servicii suport combinate, activităţi de întreţinere peisagistică şi multe altele.
 
Societatea are următoarele puncte de lucru: municipiul Constanţa, strada Primăverii nr. 6, spaţiul comercial nr. 8. În anul fiscal 2014, firma cu patru salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 1.455.295 de lei şi un profit de 13.685 de lei. De asemenea, în anul 2015, societatea a avut cinci salariaţi, a înregistrat o cifră de afaceri de 1.604.144 de lei şi un profit de 277.376 de lei. Situaţia financiară pe anul 2016 arată astfel: şase salariaţi, o cifră de afaceri de 1.982.582 de lei şi un profit de 248.886 de lei.
 

În secţiunea „Documente“ puteţi consulta documentaţia depusă la APM Constanţa.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce se construiește Se lucrează intens la blocul de cinci etaje de pe strada Dacia. Cine este investitorul

15 Feb 2022 3715

Consultare publică, demarată de municipalitate PUD-ul iniţiat de Sagit Life SRL pentru un bloc de cinci etaje pe strada Dacia, la mâna constănţenilor

01 Feb 2020 2304

Un nou act de urbanism obținut de Sagit Life. Firma va ridica o clădire de cinci etaje în municipiul Constanța

14 Aug 2019 1443

Constanţa Accident rutier la intersecţia bulevardului Aurel Vlaicu cu strada Baba Novac. O maşină a intrat într-un bloc. Şoferul, încarcerat (galerie foto+video)

01 Jun 2018 9245

Victor Filipescu, tatăl fostului şef al ANT, demersuri în vederea obţinerii avizului de mediu pentru un bloc pe strada Dacia

23 May 2016 4677

UPDATE Alertă la pompieri. Incendii în Constanța. Unul lângă sediul ISU Dobrogea (galerie foto + video)

23 Jan 2016 2471

Cu acordul municipalităţii Maria Magdalena Licoi şi Ramisia Lux Invest SRL construiesc un bloc în Tomis Plus

09 Oct 2015 3512

Încă un bloc de patru nivele în Constanţa, pe strada Daciei. Investitorii - părinţii fostului şef al ANT, Răzvan Filipescu

24 Sep 2015 8610