Imobil de opt etaje și clinică la parter, pe șoseaua Mangaliei. Primăria Constanța a emis un act de urbanism

Evergreen Recycling SRL construiește pe șoseaua Mangaliei din municipiul Constanța un imobil de opt etaje. Pe data de 3 iunie, Primăria Constanța a emis certificatul de urbanism nr. 1940, care constă în „Construire imobil S+P+8e cu destinația de locuințe colective și clinică la parter“. Imobilul este ridicat pe șoseaua Mangaliei nr. 82.
 
Reamintim că, în luna august 2017, Evergreen Recycling SRL a înaintat Agenției pentru Protecția Mediului Constanța memoriul tehnic de prezentare a proiectului „Plan Urbanistic Zonal pentru terenul delimitat de șoseaua Mangaliei, intrarea Mangaliei, calea ferată și limitele cadastrale ale loturilor identificate cu IE 209310, IE 206497, IE 224885, IE 206884, IE 217237 și incinta Carmeco“. În această zonă, investitorul va realiza un bloc cu regim de înălțime P+M+7E, cu destinația locuințe colective cu spații comerciale și de birouri la parter și la mezanin.
 
Obiectivul pentru care se elaborează prezenta documentație este amplasat în municipiul Constanța, șoseaua Mangaliei nr. 82, lot 2 și lot 3. Amplasamentul se încadrează în zona de reglementare ZRCB3, iar zona de studiu este cuprinsă între șoseaua Mangaliei și intrarea Mangaliei și limitele cadastrale ale loturilor identificate cu IE 209310, IE 206497, IE 224885, IE 206884, IE 217237 și incinta Carmeco SA. Teritoriul care este studiat/reglementat prin Planul Urbanistic Zonal se află în intravilanul municipiului Constanța, iar zona în care este inclus face parte din UTR 9 și ZRCB 3. Suprafața zonei studiate este de 4,39 ha, în care locuințele colective ocupă o suprafață de 1.227 mp, spațiile comerciale ocupă o suprafață de 5.804 mp, iar spațiile plantate ocupă o suprafață de 9.588 mp.
 
Teritoriul studiat în prezenta documentație face parte din UTR 8, în care se află zonele ZRL 4, ZRL 5 - subzone destinate locuințelor colective medii și înalte și ZRCB 3 - zonă poli terțiari principali, în care sunt incluse supermarketul Carrefour Expres (fost Billa), incinta Carmeco și imobilele localizate între supermarket și calea ferată, preponderent cu destinația de reparații/producție. Locuințele colective aflate în frontul estic al șoselei Mangaliei, respectiv blocul S6 (P+4E), blocul S (P+10E), au fost realizate în anii '80.
 
Terenul aparținând SC Evergreen Recycling SRL, în suprafață de 1.386 mp, este cuprins între incinta supermarketului Carrefour Expres (fostul Billa) și șoseaua Mangaliei. Destinația terenului, stabilită prin planurile de urbanism și amenajarea teritoriului aprobate, este aceea de centru comercial P+1E specializat în decorațiuni interioare și pardoseli conform HCLM nr. 61/2005. Conform prevederilor PUG-ului municipiului Constanța, terenul face parte din UTR 8, ZRCB 3 - poli terțiari principali, zonă pentru care este necesară elaborarea unui PUZ.
 
Odată cu realizarea imobilului de locuințe colective P+5E și a centrului comercial Alpin Center, investitorii au identificat oportunitatea valorificării potențialului urbanistic al terenului deținut în șoseaua Mangaliei nr. 82, lot 2 și lot 3, în scopul realizării unei construcții cu regim de înălțime P+M+7E, cu destinația locuințe colective cu spații comerciale și de birouri la parter și la mezanin.
 
Terenul aflat în studiu este localizat în partea central-sudică a localității Constanța, la vest față de bulevardul 1 Mai. Terenul este accesibil din șoseaua Mangaliei și are următoarele vecinătăți: la nord - incinta Carmeco, la est - șoseaua Mangaliei, bulevardul 1 Mai, la sud - intrarea Mangaliei, la vest - calea ferată. Suprafața de teren ce va fi tratată ca spațiu verde va fi spațiul rezidual rezultat în urma construcției, în concordanță cu HG 525 (regulamentul general de urbanism). Spații plantate aferente obiectivului propus sunt: o suprafață de 40 mp plantată cu gazon și mix de conifere ornamentale medii și joase; o suprafață aferentă locurilor de parcare amenajate pe latura vestică a amplasamentului cu dale înierbate; o suprafață de 30 mp - în jardiniere, pe terase și pe parapetul balcoanelor și ferestrelor.
 

Evergreen Recycling SRL, în datele Registrului Comerțului

 
Firma a luat ființă în anul 2011 și are sediul social în comuna Mircea Vodă. Capitalul social subscris, de 200 de lei, integral vărsat, este compus din 20 de părți sociale. Metin Demirtas este asociat unic și administrator al firmei, care se ocupă de colectarea deșeurilor nepericuloase. În anul fiscal 2015, firma cu 9 salariați a declarat o cifră de afaceri de 1.527.743 de lei și un profit net de 433.067 de lei. Situația financiară pe anul 2016 este următoarea: 8 salariați, cifră de afaceri de 1.096.538 de lei și pierdere brută de 88.238 de lei.
 

Citește și:
 
Imobil de șapte etaje, pe șoseaua Mangaliei. Evergreen Recycling SRL a solicitat aviz de la municipalitate (document)


Dezbatere publică pentru PUZ-ul inițiat de Evergreen Recycling. Investitorul va ridica un bloc pe șoseaua Mangaliei

Evergreen Recycling SRL a primit răspuns de la Comisia tehnică de urbanism. Este vizat un bloc situat pe șoseaua Mangaliei (document)

Imobil de șapte etaje, pe șoseaua Mangaliei. Proiectul, inițiat de Evergreen Recycling, la mâna Primăriei Constanța (galerie foto+document)

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A fost emis acord de mediu pentru Evergreen Recycling SRL. Firma va ridica un bloc de opt etaje pe Şoseaua Mangaliei din Constanţa

20 May 2020 3605

Strolz Drilling, MAS Publishing & Partners şi Evergreen Recycling au primit răspuns de la Comisia de urbanism. Ce spun reprezentanţii Primăriei Constanţa (galerie foto)

18 Feb 2019 2196

Imobil de şapte etaje, pe şoseaua Mangaliei. Evergreen Recycling SRL a solicitat aviz de la municipalitate (document)

11 Feb 2019 2640

Dezbaterea publică pentru PUZ-ul inițiat de Evergreen Recycling, reprogramată de Primăria Constanța (document)

05 Jan 2019 2523

Dezbatere publică pentru PUZ-ul iniţiat de Evergreen Recycling. Investitorul va ridica un bloc pe şoseaua Mangaliei

22 Dec 2018 2933

Evergreen Recycling SRL a primit răspuns de la Comisia tehnică de urbanism. Este vizat un bloc situat pe şoseaua Mangaliei (document)

01 Jun 2018 2019

Imobil de șapte etaje, pe şoseaua Mangaliei. Proiectul, inițiat de Evergreen Recycling, la mâna Primăriei Constanța (galerie foto+document)

19 May 2018 2988

Cum pot influenţa constănţenii proiectul Evergreen Recycling SRL, de pe şoseaua Mangaliei

25 Aug 2017 3667

Pe şoseaua Mangaliei va apărea un bloc de şapte etaje. Cu spaţii comerciale şi birouri la parter. Cine este investitorul (document)

09 Aug 2017 4541