Imobil de pe strada Călăraşi, transformat în hotel PUZ-ul iniţiat de Maria Stavrositu, fost deputat PDL, la mâna constănţenilor

Maria Stavrositu, fost deputat PDL în Parlamentul României, soţul său, Iancu-Adrian Stavrositu, şi fratele său, Iancu Cuşu, vor să transforme în hotel un imobil situat în municipiul Constanţa.
 
Primăria Constanţa anunţă intenţia investitorilor Cuşu Iancu, Stavrositu Iancu-Adrian şi Stavrositu Maria de elaborare a Planului Urbanistic Zonal pentru zona delimitata de bulevardul Tomis, bulevardul Mamaia şi strada General Manu, număr cadastral 241733 şi număr cadastral 216870, conform avizului  de oportunitate nr. 
24643/22.01.2019. Imobilul care a generat Planul Urbanistic Zonal este situat pe strada Călăraşi nr. 1. „Obiectivul Planului Urbanistic Zonal constă în adaptarea reglementărilor urbanistice la situaţia reală a parcelarului existent“, se spune în argumentarea PUZ-ului. Publicul a fost invitat să transmită observaţii şi propuneri privind intenţia de elaborare a Planului Urbanistic Zonal în perioada 12.12.2019 – 17.12.2019. Ulterior, iniţiatorul PUZ-ului va argumenta (ne)preluarea opiniilor şi a observaţiilor formulate. 
 
Reamintim că în data de 18.12.2019 s-a întrunit Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului, având pe ordinea de zi solicitarea investitorilor Iancu Cuşu, Iancu-Adrian Stavrositu şi Maria Stavrositu de emitere a acordului de consultare publică „PUZ pentru zona delimitată de bd. Tomis, bd. Mamaia şi strada General Manu“.
 
Amplasamentul ce a generat PUZ este proprietatea privată a lui Mariei Stavrositu, a lui Iancu-Adrian Stavrositu şi a lui Iancu Cuşu, conform contractului de vânzare-cumpărare. Suprafaţa terenului este de 402,00 mp şi are numărul cadastral 204737. Terenul este încadrat în categoria „curţi construcţii” şi prezintă două construcţii: un imobil S+P+2E+M şi o anexă. Clădirea principală (S+P+2E+M) are o suprafaţă construită de 287,00 mp şi o suprafaţă desfăşurată de 1.356,00 mp. Anexa (P) are o suprafaţă de 11,00 mp.
 
Zona propusă spre studiu PUZ este delimitată astfel: la est - bulevardul Tomis; la sud - bulevardul Mamaia; la vest - strada General Manu; la nord - strada Călăraşi. Terenul ce a generat PUZ-ul este delimitat astfel: la est - bulevardul Tomis; la sud - proprietate privată, la vest - proprietate privată, la nord - strada Călăraşi. Documentaţia nu are ca scop realizarea de noi construcţii pe terenul ce a generat PUZ sau alte operaţiuni similare, ci modificarea funcţiunilor admise în vederea diversificării acestora, având în vedere proximitatea faţă de marile bulevarde (bd. Tomis şi bd. Mamaia). Investiţia ce se doreşte a se realiza în baza documentaţiei urbanistice este ca în cadrul construcţiei existente să se adăpostească  funcţiuni hoteliere, ce necesită implicit o altă compartimentare interioară şi restaurarea/lucrări de mentenanţă ale faţadelor construcţiei existente.
 
Propunerile care au fundamenta documentaţia au avut la bază următoarele: asigurarea unei dezvoltări spaţiale echilibrate din punct de vedere funcţional, în concordanţă cu valorile şi aspiraţiile locuitorilor, luând în considerare şi dinamica şi dezvoltarea zonei din punct de vedere funcţional în ultima perioadă; asigurarea accesului la infrastructură; utilizarea eficientă a terenurilor; diversificarea funcţiunilor admise, prin extinderea acestora cu alte funcţiuni compatibile cu funcţiunea dominantă, locuirea, servicii de interes local/general, activităţi din domeniul turismului, comerţ şi alimentaţie publică, servicii diverse complementare zonei şi vecinătăţilor acesteia. Aceste intervenţii, având în considerare arterele importante de circulaţie existente, necesită un front construit şi funcţiuni specifice şi reprezentative importanţei lor; stabilirea valorilor maxime ale indicatorilor urbanistici P.O.T. şi C.U.T. şi a suprafeţei maxime edificabile; reglementarea regimului de înălţime, prin corelare cu cerinţele funcţionale şi vecinătăţi.
 
Citeşte şi:
 
Fostul deputat Maria Stavrositu, alături de soţ şi frate, solicită demararea consultării publice pentru a transforma un bloc în hotel (document)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Planurile Mariei Stavrositu cu imobilul de pe strada Călărași, din Constanța

12 Jun 2020 1562

Undă verde de la municipalitate Iancu Stavrositu va ridica un bloc de opt etaje lângă terenul de tenis Caraiman din Mamaia

14 Jan 2020 1713

Fostul deputat Maria Stavrositu, alături de soţ şi frate, solicită demararea consultării publice pentru a transforma un bloc în hotel (document)

12 Dec 2019 1533

Bloc de opt etaje, în Mamaia. Soţul fostei deputate PDL Maria Stavrositu investeşte în imobiliare

30 Jan 2019 3419

Iancu Adrian Stavrositu, soțul fostei deputate PDL Maria Stavrositu, și-a deschis o firmă nouă. Cu ce se va ocupa

21 Sep 2018 1833

UPDATE Accident pe bulevardul Mamaia. O maşină de lux implicată (galerie foto+video)

14 Sep 2017 2649

O firmă nouă în palmaresul lui Iancu Adrian Stavrositu, soţul fostului deputat PDL Maria Stavrositu

15 Sep 2016 2991

UPDATE Zeci de manifestanţi s-au strâns în faţa Spitalului Județean Constanța, protestând împotriva managerului Dănuț Căpățînă (galerie foto+video)

07 Apr 2016 2656

Patru celebrităţi ale Constanţei îşi sărbătoresc, azi, ziua de naştere

22 Oct 2015 2252

Sebastian BODU la Constanța “Vom face o campanie pozitivă, fără atacuri”

30 Mar 2014 1311

Sebastian Bodu şi Maria Stavrositu de la PNŢCD, „în cărţi” pentru europarlamentare.

23 Mar 2014 1809

Litoral TV Tudorel Chesoi rămâne în CLM Constanţa

05 Dec 2013 1894

InfoSudEst.ro Interviu cu Maria Stavrositu, vicepreședinte al PNȚCD la nivel central - „PNȚCD și-a propus să-i susțină pe cei care produc bunăstare, locuri de muncă și profit“

13 Nov 2013 1631

Litoral TV Maria Stavrositu - PNL, un accesoriu la guvernare

05 Nov 2013 1991

Litoral TV Ambiţia sau perseverenţa contează în politică, aflaţi la ,,Radiografia Zilei”

04 Nov 2013 1384