Imobil de şapte etaje, pe un teren situat în Faleză Nord. Mihai Valentin Florin, act de urbanism de la Primăria Constanţa (document)

 
Mihai Valentin Florin va investi într-un imobil de şapte etaje în zona Faleză Nord, Pescărie, bl. PA2-PA4, sc. lot 7 din municipiul Constanţa.
 
Pe data de 30 ianuarie, Primăria Constanţa a emis certificatul de urbanism nr. 518 – „Construire imobil P+7e locuinţe colective amplasare firmă luminoasă împrejmuire gard teren organizare şantier, realizare racorduri şi branşamente utilităţi“. Terenul este situat în intravilanul municipiului Constanţa, are o suprafaţă de 500 mp, fiind identificat cu nr. cadastral 13259, înscris în cartea funciară a UAT Constanţa sub nr. 203185, şi este proprietate a lui Mihai Valentin Florin, conform extrasului de carte funciară eliberat sub nr. 8063/21.09.2016.
 
Terenul însă provine din Dispoziţia nr. 3135/2003 emisă de fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, în beneficiul numitului Daniel Ene. Câţiva ani mai târziu, atât Radu Mazăre, cât şi Ene, alături de alţi aproape 35 de inculpaţi, au fost trimişi în judecată de DNA în celebrul Dosar al Retrocedărilor din Constanţa. Iar în februarie 2019, Curtea Supremă l-a condamnat pe Ene la trei ani cu suspendare sub supraveghere, pe Radu Mazăre la 9 ani, iar Dispoziţia nr. 3135/2003 (în baza căreia a fost atribuit terenul din Faleză Nord) a fost desfiinţă, tot în Dosarul Retrocedărilor.
 

Date din proiect

 
Tema de proiectare stabilită de comun acord cu beneficiarul propune construirea unui imobil cu regimul de înălţime S+P+7E+8 parţial. Funcţiunile propuse sunt următoarele: subsol (sau demisol) - spaţii tehnice şi parcări pentru autoturisme;  parter - spaţii comerciale şi parcare pentru autoturisme; etaj curent (1-7) - apartamente de 1, 2 şi 3 camere; etaj 8 parţial - restaurant, club cu terasa cu vedere la mare. Accesurile pietonal şi auto se vor realiza din carosabilul existent, care se va amenaja şi largi corespunzător. Aceasta face legătura cu aleile carosabile de la vestul amplasamentului, care debuşează spre strada Unirii. Circulaţia rutieră nu modifică traseul străzilor din vecinătate.
 
Aleile carosabile se vor dimensiona corespunzător pentru a asigura accesul la terenuri. În incintă se va asigura accesul carosabil şi pietonal la fiecare din obiective. Accesul autovehiculelor speciale se va face pe o faţadă sau două, corespunzător normelor specifice. Aleea carosabilă care deserveşte lotul 7 nu are îmbrăcăminte asfaltică şi este neamenajată. Se propune dimensionarea ei corespunzătoare şi amenajarea cu benzi de circulaţie, loc de întoarcere, îndreptarea traseului şi dotarea cu trotuare, rigole. În apropiere nu există linii de transport în comun care să fie afectate. Parcările pentru funcţiunile propuse se vor amplasa în incinta parcelelor, în funcţie de necesităţi, conform H.G.R.525/1996 şi normativului P132-93, câte un loc de parcare la 4 persoane angajate cu un spor de 10%. Blocurile de locuinţe existente vor beneficia de mărirea numarului locurilor de parcare. Circulaţia pietonală se va desfăşura în paralel cu cea carosabilă.
 

A solicitat, anul trecut, aviz de mediu

 
Reamintim că, anul trecut, Mihai Valentin Florin a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa documentaţia pentru elaborarea avizului de mediu necesar actualizării Planului Urbanistic Zonal, în temeiul deciziei civile nr. 622/ca/19.09.2016, pentru modificarea reglementarilor urbanistice aprobate pentru zona delimitată de str. Prelungirea Ion Raţiu, plajă şi aleile carosabile din faţa blocurilor PA6A, PA4, PA3 şi PA2. Suprafaţa terenului studiat este de 26.920 mp, iar suprafaţa terenului care a generat PUZ-ul este de 500 mp. Pe suprafaţa terenului studiat se află 7 construcţii rezidenţiale şi un grup de garaje.
 
Dintre cele rezidenţiale, 4 sunt blocuri de locuinţe colective, cu 5 sau 8 niveluri, fără spaţii comerciale la parter, construite în 1980. Celelalte trei clădiri sunt locuinţe individuale, construite în perioada 2005-2010, aflate în stare foarte bună. Garajele sunt într-o stare precară. Amplasamentul se află în cartierul Faleză Nord, în capătul străzii Ion Raţiu. Obiectul lucrării constă în aprofundarea şi rezolvarea complexă a problemelor funcţionale şi de circulaţie în zonă.
 
În secţiunea Documente puteţi consulta solicitarea lui Mihai Valentin Florin în vederea emiterii avizului de oportunitate pentru elaborare PUZ, depusă în anul 2017.

 
Citeşte şi:
 

PUZ-ul pentru blocul care va fi construit aproape de ţărmul mării revine în atenţia Consiliului Local Municipal

Decebal Făgădău „În mandatul meu, PUZ-ul aprobat astăzi nu va genera niciun efect!”

Bloc pe „spaţii verzi“ în Faleză Nord? Povestea terenului aflat iniţial în proprietatea unui inculpat din Dosarul Retrocedărilor

Un investitor doreşte rezolvarea problemelor din zona Faleză Nord Constanţa. Cere actualizarea PUZ-ului (document)

Se organizează dezbatere publică pentru un PUZ controversat. Locuitorii de pe strada Ion Raţiu vor cere respingerea acestuia

Locuitorii din capătul străzii Ion Raţiu din Constanţa cer respingerea PUZ-ului iniţiat de un investitor. Iată motivul! (documente)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Modificări în cadrul societății Tehnoconstruct Marine Operations SRL

29 Sep 2020 622

Suspendare respinsă, complet recuzat Bloc de șapte etaje pe „spații verzi“, în Faleză Nord? „Cărțile se fac“ la Curtea de Apel

11 Sep 2020 821

Contraatacul vecinilor Un nou demers în instanță. Este vizat un viitor bloc cu șapte etaje, din Faleză Nord

03 Aug 2020 703

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 13 iulie 2020

15 Jul 2020 811

Lucrările merg mai departe! Blocul „de pe spații verzi“, din Faleză Nord, nu poate fi oprit, momentan. Decizia luată în instanță

02 Jul 2020 2828

Tensiuni în Faleză Nord Este vizat PUZ-ul unui bloc de șapte etaje!

25 Jun 2020 2692

Continuă demersurile pentru ridicarea blocului de 7 etaje, din Faleză Nord. Locuitorii din zonă, nemulțumiți

09 May 2020 2535

Decebal Făgădău „În mandatul meu, PUZ-ul aprobat astăzi nu va genera niciun efect!”

28 Nov 2019 1197

PUZ-ul pentru blocul care va fi construit aproape de ţărmul mării revine în atenţia Consiliului Local Municipal

28 Nov 2019 2270

Ordine suplimentară a ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Constanța

26 Nov 2019 1720

Bloc pe „spaţii verzi“ în Faleză Nord? Povestea terenului aflat iniţial în proprietatea unui inculpat din Dosarul Retrocedărilor

02 Nov 2019 4703

Primarul a fost amendat. Motivul un PUZ din Faleză Nord! Locuitorii au dat buzna în Consiliul Local şi au cerut să nu se construiască blocul!

01 Nov 2019 1745

Se organizează dezbatere publică pentru un PUZ controversat. Locuitorii de pe strada Ion Raţiu vor cere respingerea acestuia

07 Sep 2019 1888

Locuitorii din capătul străzii Ion Rațiu din Constanța cer respingerea PUZ-ului inițiat de un investitor. Iată motivul! (documente)

15 Jul 2019 3312

Un investitor doreşte rezolvarea problemelor din zona Faleză Nord Constanţa. Cere actualizarea PUZ-ului (document)

10 Jul 2019 2454