Imobiliare Constanța Raportul consultării PUD pentru construirea unui bloc cu patru etaje în cartierul Tomis Plus (DOCUMENT)

  • Primăria Constanța a publicat raportul informării și consultării publicului, privind Planul Urbanistic de Detaliu – construire imobil locuinte P+4E, Str. Berlin 9 urmare a încheierii perioadei de consultare a documentației de elaborare
  • Beneficiarii Planului Urbanistic de Detaliu sunt Daniela și Marwan Abumunsharm iar elaborator este Biroul Individual de Arhitectură, Roxana Mărculescu
  • Amplasamentul este situat în zona nord vestică a Constanței, în cartierul Tomis Plus, între str.Berlin, str.Zagreb și str.Praga, cu aliniament pe trei laturi la aceste străzi
  • Pe parcursul derulării procesului de informare şi consultare publică au fost transmise observații, care vizează reglementările propuse
  • A fost formulată o singură sesizare de către Anca-Gabriela Davidov care transmis obiecțiuni cu privire la propunerea PUD, fiind vizate următoarele aspecte: aleile foarte înguste, lipsa trotuarului, lipsa locurilor de parcare și construcția blocului fără retragere
  • În răspunsul elaboratorului PUD, la aspectele tehnice invocate în sesizare, acesta a menționat următoarele: imobilul propus prin PUD urmează a fi realizat pe un teren liber de construcții, cu retrageri de minim 3 metri de la limitele terenului, fără afectarea străzilor și trotuarelor, neîmprejmuit, cu locuri de parcare la nivelul parterului pentru toate apartamentele propuse și pentru vizitatori, cu spații verzi si loc de joacă aferent imobilului propus, conform extrasului de plan de reglementări
 
Primăria Constanța a publicat raportul informării și consultării publicului, privind Planul Urbanistic de Detaliu – construire imobil locuinte P+4E, Str. Berlin 9 urmare a încheierii perioadei de consultare a documentației de elaborare, vezi secțiunea „documente".

Beneficiarii Planului Urbanistic de Detaliu sunt Daniela și Marwan Abumunsharm iar elaborator este Biroul Individual de Arhitectură, Roxana Mărculescu.

Amplasamentul este situat în zona nord vestică a Constanței, în cartierul Tomis Plus, între str.Berlin, str.Zagreb și str.Praga, cu aliniament pe trei laturi la aceste străzi.

Terenul pe care se realizează constructia are 500mp, front de 1 8,54m la strada Berlin și str.Zagreb și front de 26,97m la str.Praga.

Forma terenului este de patrulater regulat.

Pe terenul studiat nu se află nici o construcție, în prezent acesta fiind liber de construcții și neamenajat.


Zona beneficiază de acces facil din arterele importante de circulaţie din zonă respectiv din Bulevardul Tomis.

Vecinătăţile sunt reprezentate de zone rezidenţiale în regim colectiv (în imobile cu regim de înălțime P+3EP+4E).

În vecinatatea terenului care face obiectul PUD se află terenuri aparţinând domeniului public al primăriei municipiului Constanţa și terenuri proprietate privată a persoanelor fizice şi juridice.

Zona studiată este parte dintr-o zonă cu funcțiuni de locuire și colectivă, completate de funcțiuni de proximitate,necesare funcțiunii principale de locuire.
 
Raport consultare privind Planul Urbanistic de Detaliu – construire imobil locuinte P+4E, Str. Berlin 9, municipiul Constanța
 
La consultare cetățenii interesați au fost invitați să consulte documentația de urbanism disponibilă pe site-ul Primăriei Municipiului Constanţa (secțiunea Despre instituție –  Urbanism - rubrica Lista cu dezbateri publice pe teme de urbanism).
 
De asemenea s-a emis o notificare către proprietarul limitrof terenului studiat.
 
Pe parcursul derulării procesului de informare şi consultare publică au fost transmise observații, care vizează reglementările propuse.
A fost formulată o singură sesizare de către Anca-Gabriela Davidov care transmis obiecțiuni cu privire la propunerea PUD, fiind vizate următoarele aspecte: aleile foarte înguste, lipsa trotuarului, lipsa locurilor de parcare și construcția blocului fără retragere.
 
În răspunsul elaboratorului PUD, la aspectele tehnice invocate în sesizare, acesta a menționat următoarele: imobilul propus prin PUD urmează a fi realizat pe un teren liber de construcții, cu retrageri de minim 3 metri de la limitele terenului, fără afectarea străzilor și trotuarelor, neîmprejmuit, cu locuri de parcare la nivelul parterului pentru toate apartamentele propuse și pentru vizitatori, cu spații verzi si loc de joacă aferent imobilului propus, conform extrasului de plan de reglementări.
 
Elaboratorul a mai agăugat în cadrul aceluiași raport, faptul că observațiile formulate se referă probabil la imobilul aflat vizavi de aleea unde este terenul beneficiarului PUD, imobil care este deja construit la roșu si care nu are legatură cu prezenta documentație.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

Imobiliare Constanța PUD pentru construirea unui imobil cu patru etaje în cartierul Tomis Plus, lansat în consultație publică (DOCUMENT)
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Observațiile la PUD pot fi depuse până pe 15 iunie Parohia „Sfinții Îngeri“, Capela Militară, din Constanța, se extinde

12 Jun 2024 939

Imobiliare Constanța PUD-ul pentru construirea unei anexe parohiale P+1 la „Capela Militară“, lansat în consultare publică (DOCUMENT)

02 Jun 2024 611

George Secărea, cu PUZ-ul anulat definitiv pentru terenurile din strada Belvedere, din Constanța! Curtea de Apel explică de ce (MOTIVARE)

02 Jun 2024 843

Imobiliare Constanța Strolz Drilling SRL a obținut autorizația de construire pentru continuarea blocului de pe strada Eugen Lovinescu

16 May 2024 585

Imobiliare Constanța Plan Urbanistic de Detaliu, în consultare publică. O nouă investiție pe bulevardul Mamaia, realizată de D&D Imobil Construct SRL (DOCUMENT)

15 May 2024 736

Două imobile de pe bulevardul Mamaia ar putea fi extinse pe verticală. Firma Camburi Enterprises SRL, obligată de Primăria Constanța să elaboreze un PUD

14 May 2024 893

PUD-ul inițiat de loan Obreja pentru un imobil edificat în staţiunea Mamaia, zona Cazino, în atenția consilierilor locali din Constanța (DOCUMENT)

25 Apr 2024 505

Ce sărbătoare este în Calendarul ortodox pe 15 aprilie 2024?

15 Apr 2024 1671

Imobiliare Constanța PUD pentru construirea unui imobil cu patru etaje în cartierul Tomis Plus, lansat în consultație publică (DOCUMENT)

08 Apr 2024 778

Ședință CLM Constanța Consilierii aprobă un PUD pentru ridicarea unei locuințe pe strada Iosif Ivanovici (DOCUMENT)

24 Mar 2024 591

Solicitarea Boruz SRL, respinsă de Municipalitate Firma, controlată de Robert-Alexandru Gherghina nu poate construi pe Aleea Universităţii din Constanţa

14 Mar 2024 938

Stely Metal SRL va elabora un PUD pentru o investiție în municipiul Constanța

13 Mar 2024 948

Imobiliare Constanța Zona Peninsulară. Casa de pe strada Aristide Karatzali nr. 8 prinde contur. Cine sunt investitorii? (GALERIE FOTO)

20 Feb 2024 3863

Proiecte imobiliare O familie trebuie să facă PUD pentru a construi o locuință individuală în municipiul Constanţa (DOCUMENT)

07 Feb 2024 3025

Cambela Prod, certificat de urbanism de la Primăria Constanța

30 Jan 2024 1253