Imobiliare

În Faleză Nord, un investitor vrea bloc de opt etaje, cu restaurant şi club la înălţime. Clienţii vor avea vedere la mare (document)

Un investitor constănţean, Valentin Florin Mihai, doreşte să modifice Planul Urbanistic Zonal pentru un teren din cartierul Faleză Nord, zona blocului PA4, lotul 7. Proiectul pentru modificarea PUZ-ului a ajuns la Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului, care se va întruni pe 23 ianuarie 2017, de la ora 11.00.
 
Precizăm că din comisie fac parte arhitecţii Mihai Isacov, Ignis Nejla Duvagi, Radu Cornescu, Sorin Mihai Vatamaniuc, dar şi directorul Muzeului de Artă, dr. Doina Păuleanu, şi reprezentantul Direcţiei Judeţene pentru Cultură, arh. Laura Smaranda Tudosie. De asemenea, din aceeaşi comisie mai fac parte arh. Veronica Pribeagu, ing. Cornel Constantin Severin, şeful Serviciului de Urbanism al Primăriei, Mihai Radu Vânturache, precum şi viceprimarul Costin Răsăuţeanu.
 
Documentaţia depusă a fost întocmită conform art. 32 din Legea 350, actualizată, şi are ca obiect obţinerea avizului de oportunitate pentru întocmirea Planului Urbanistic Zonal, pe baza Certificatului de urbanism nr. 4142 din 13.12.2016, eliberat de Primăria Municipiului Constanţa, şi a Deciziei civile 622/CA/2016, pentru terenul aflat în proprietatea beneficiarului.
 
Potrivit documentaţiei care va fi analizată de Comisia tehnică de urbanism a Primăriei Constanţa, terenul pe care se propune amplasarea construcţiei este situat în municipiul Constanţa şi îi aparţine lui Valentin Florin Mihai, conform actelor de proprietate. Tema de proiectare stabilită de comun acord cu beneficiarul propune construirea unui imobil cu regimul de înălţime S+P+7E+8 parţial, funcţiunile propuse fiind următoarele:
- subsol sau demisol - spaţii tehnice şi parcări pentru autoturisme;
- parter - spaţii comerciale şi parcări pentru autoturisme;
- etaj curent (1 - 7) - apartamente de 1, 2 şi 3 camere;
- etaj 8 parţial - restaurant, club cu terasă cu vedere la mare.
 
Accesul pietonal şi cel auto se vor realiza din carosabilul existent, care se va amenaja şi lărgi corespunzător. Acesta face legătura cu aleile carosabile de la vestul amplasamentului, care ies spre strada Unirii. În prezent, terenul propus pentru amplasarea investiţiei este liber de construcţii şi are următorii indicatori urbanistici aprobaţi: pentru ZR1, Procentul de Ocupare a Terenului (POT) va fi de 60%, Coeficientul de Utilizare a Terenului (CUT) este de 4%, iar regimul de înălţime este de P+7, pentru ZR2, POT este de 50%, CUT este 2%, iar regimul de înălţime este P+2, iar pentru ZRV, spaţii verzi cu acces nelimitat - parcuri, grădini publice şi orăşeneşti, scuaruri şi fâşii plantate publice şi suprafeţe construite de maximum 60 mp pentru adăposturi, grupuri sanitare, administrare şi întreţinere.
 
Terenul care generează PUZ se află în zona de reglementare ZRV 1a - spaţii verzi cu acces nelimitat - parcuri, grădini publice şi orăşeneşti, scuaruri si fâşii plantate publice, condiţionate de reglementările RLU, aferente Regulamentului Local de Urbanism, aferent Planului Urbanistic General. Iniţiatorul susţine în documentaţie că în acelaşi timp trebuie aplicată Decizia Civilă 622/2CA/2016, care prevede reglementarea lotului 7 pentru construire, printr-un PUZ.
 
Principala categorie de intervenţie va fi cea legată de reglementarea funcţiunilor pentru o suprafaţă indicată de oportunitate, crearea condiţiilor de amplasare a funcţiunilor principale şi secundare, reglementarea indicatorilor urbanistici şi a regimului de înălţime.
 
Potrivit Registrului Comerţului, Valentin Florin Mihai, născut pe 11.09.1976, este asociat în cadrul firmei Sea View Residence SRL, aflată în funcţiune, precum şi în Beauty Online SRL, firmă lichidată şi radiată.
 
În secţiunea „Documente” puteţi consulta proiectul depus de investitorul Valentin Florin Mihai la Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un investitor dorește elaborarea unui PUZ pentru un teren din Vama Veche unde există interdicție temporară de construire (document)

20 Aug 2019 260

O societate dorește înființarea unei ferme de nuci pe raza localității Comana, județul Constanța

19 Aug 2019 200

Investiție imobiliară în localitatea Lazu. Cine va construi locuințe (document)

19 Aug 2019 431

PUZ inițiat de Conex Furniture SRL pentru un teren situat în orașul Ovidiu. În ce constă investiția

19 Aug 2019 439

Asociaţia „Constanţa Altfel“ pune tunurile pe blocul de pe Zorelelor. Recurs la Curtea de Apel pentru anularea PUZ-ului aprobat de Consiliul Local (galerie foto+document)

19 Aug 2019 1163

S-a solicitat aviz pentru PUZ Ce se va ridica pe locul fostului hotel Continental din Constanţa (document)

19 Aug 2019 3968

Bloc de şase etaje PUZ iniţiat de societatea Alex Lux SRL pentru un teren situat în Mamaia, zona Riviera

15 Aug 2019 443

Raport de activitate Mihaela Andrei (consilier local PNL) - „După punerea în aplicare a PUZ-urilor inițiate de primar, în Constanța se va circula cel puțin la fel de greu ca în capitală!“

07 Aug 2019 708

Ce noutăţi aduce Regulamentul local de urbanism aferent PUG-ului pentru locuinţele colective medii şi înalte situate în ansambluri rezidenţiale (document)

30 Jul 2019 309

Elaborare documentaţie de urbanism PUZ „Sentinţă Tomis Nord“ După şase ani, Primăria Constanţa pune în aplicare o sentinţă judecătorească (document)

25 Jul 2019 1174

Dezabatere publică pentru proiectul companiei ExxonMobil privind înființarea stației de măsurare a gazelor naturale și centru de control la Tuzla (document)

23 Jul 2019 882

Ce pune la cale societatea Pescărușul Vesel SRL, care a obținut de la Primăria Constanța un act de urbanism

20 Jul 2019 653

Consultare de piaţă. Primăria municipiului Constanţa actualizează PUZ Peninsulă

18 Jul 2019 368

Prefectura Constanța, recurs împotriva HCLM 116/2009 privind PUZ în baza căruia s-a construit spaţiul în care funcţionează LIDL de pe bulevardul Soveja

17 Jul 2019 1806

Locuitorii din capătul străzii Ion Rațiu din Constanța cer respingerea PUZ-ului inițiat de un investitor. Iată motivul! (documente)

15 Jul 2019 1598