La APM Constanța a fost depus un memoriu pentru acordul de mediu necesar unui PUZ în Vama Veche. Ce dorește inițiatorul (document)

 
  • S-a depus documentația elaborării acordului de mediu pentru un PUZ în Vama Veche

Floarea Rădulescu a depus la Agenția pentru Protecția Mediului un memoriu de prezentare pentru elaborarea acordului de mediu necesar pentru Planul Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de străzile: la nord str. lon Creangă, la sud strada Plajei, la est str. Tudor Vladimirescu, la vest str. Zambilelor și str Mihail Kogalniceanu, comuna Limanu, sat Vama Veche.
Tema proiectului este modificarea reglementărilor urbanistice în vigoare, în vederea inserării unei construcții noi precum și realizarea unui nou regulament de urbanism pentru zona studiată.
Fondul construit se află în stare medie și bună și se află în proces de înnoire ca urmare a oportunităților de dezvoltare rezultate din caracterul predominant turistic format în timp. Din această cauză, înălțimile construcțiilor nu formează o cornișă identificabilă și generează un aspect vizual dezechilibrat pe verticală.
Se observă o tendință de creștere a numărului de nivele pe parcelele adiacente străzilor, și de neglijare a potențialului de obținerii a calității utilizării, pe care îl au terenurile libere din adâncime de pe parcelele care nu sunt adiacente străzilor.
Utilizarea acestor parcele de adâncime în scopul construirii de funcțiuni turistice cu adresabilitate publică poate rezolva problema densificării exagerate a construirii de la aliniament și poate facilita implementarea propunerii de a elibera aliniamentele de construcții parazite sau oportuniste, precum și asigurarea unor distanțe de conform între construcții.

De altfel, mai multe detalii despre proiectul depus la APM Constanța, puteți vedea în documentul atașat în secțiunea „Documente”

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.