Leonard Iustin Bourceanu rămâne judecătorul dosarului Dănuţ Căpăţînă - Sorin Strutinsky

Leonard Iustin Bourceanu, magistrat din cadrul Tribunalului Constanţa, rămâne judecătorul dosarului în care Dănuţ Căpăţînă, fostul manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa, aflat în stare de deţinere, a fost trimis în judecată alături de omul de afaceri Sorin Strutinsky.
 
Ieri, Tribunalul Constanţa a respins, ca nefondată, cererea formulată de către omul de afaceri Sorin Strutinsky de recuzare a judecătorului Leonard Iustin Bourceanu. Decizia de ieri este fără cale de atac.
 
În prezenta cauză, Dănuţ Căpăţînă, fostul manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa, este bănuit de două infracţiuni de luare de mită, dintre care una în formă continuată. Asta în timp ce Sorin Strutinsky este acuzat de complicitate la luare de mită, în formă continuată, şi de trafic de influenţă.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au reţinut următoarea stare de fapt: „În perioada 2010 - decembrie 2014, inculpatul Căpăţînă Dănuţ, în calitate de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă «Sf. Apostol Andrei» Constanţa, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a pretins de la reprezentanţii a două societăţi comerciale remiterea unor comisioane de: 10% din valoarea facturilor încasate de una dintre firme de la unitatea medicală (în cadrul unui contract prin care s-au externalizat serviciile de spălătorie); 18-20% din valoarea investiţiilor ce urmau a fi efectuate în derularea unui contract de concesiune încheiat de spital cu cealaltă societate (servicii de pompe funebre)“.
 
„În acest context, inculpatul Căpăţînă Dănuţ a primit, efectiv, printr-un intermediar, suma totală de 663.083 de lei. Concret, banii respectivi au fost pretinşi şi primiţi de inculpatul Căpăţînă Dănuţ atât pentru a truca procedurile de atribuire a unor contracte, cât şi pentru a introduce în caietul de sarcini şi în documentaţia de achiziţie cerinţe de calificare pe care să nu le poată îndeplini decât firmele agreate. Într-unul dintre cazuri, inculpatul Căpăţînă Dănuţ a beneficiat de ajutorul celuilalt inculpat, Strutinsky Gabriel Sorin, care şi-a şi însuşit, prin intermediul unei societăţi pe care o controla, suma de 64.649 de lei“, conform DNA.
 
Procurorii Anticorupţie mai arată că, „în aceeaşi perioadă, inculpatul Strutinsky Gabriel Sorin a pretins şi a primit de la reprezentanţii aceleiaşi firme beneficiare suma de 346.395 de lei, în schimbul determinării managerului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă «Sf. Apostol Andrei» Constanţa să plătească la timp facturile şi să deruleze fără probleme contractele pe care societatea respectivă le avea încheiate cu unitatea medicală“.
 
„În cauză s-a dispus măsura asigurătoare a sechestrului asupra a patru terenuri ce aparţin inculpatului Strutinsky Gabriel Sorin. Măsura respectivă a fost dispusă şi asupra a 250 de părţi sociale pe care acelaşi inculpat le deţine la o societate comercială“, au conchis cei de la DNA.
 
Într-un alt dosar, Leonard Iustin Bourceanu l-a condamnat pe Sorin Strutinsky, în primă instanţă, la şapte ani şi patru luni de închisoare cu executare.
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rejudecare după prima condamnare! Un primar și un fost primar din Constanța, trimiși în judecată de DNA, în așteptarea deciziei Tribunalului!

24 Jan 2024 2471

Nemulțumiri! Tribunalul Constanța a încetat procesul penal faţă de Iusein Visel, fost primar al comunei Dobromir! Dosarul merge la Curtea de Apel

30 Dec 2023 696

Pastilă amară pentru DNA Constanța! Judecătorii au încetat procesul penal faţă de un fost primar din județul Constanța (MINUTĂ)

14 Dec 2023 1472

Judecător nou pentru fosta conducere a Utilităţi Publice Cernavodă SRL!

02 Jun 2022 1401

Judecătorul Bourceanu, cerere de abținere în dosarul fostei conduceri a SC Utilităţi Publice Cernavodă SRL

14 Apr 2022 2249

40 de ani de închisoare în primă instanță Dosarul fostei conduceri a SC Utilităţi Publice Cernavodă SRL se va rejudeca! (MINUTĂ)

06 Apr 2022 1492

Fostul deputat Gabriel Bivolaru, fratele vitreg al liderului MISA, judecat la Constanța. Care este stadiul dosarului

25 Jan 2022 3006

Ultima oră! Dosarul Retrocedărilor. Beneficiar de top, pus în libertate!

18 Jan 2022 2661

Prejudiciul este enorm! Peste 40 de ani de închisoare într-un dosar al DNA Constanța. Cine sunt inculpații

07 Jan 2022 3584

DNA Constanța - lista inculpaților, acuzațiile și prejudiciul Afaceriști acuzați de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în așteptarea primei sentințe

13 Dec 2021 2259

Procurorii DNA vor să-l mai vadă arestat pe Vasile Boșnigeanu, zis „Vali Americanul“

10 Dec 2021 1734

40 de ani de închisoare pentru fosta conducere a SC Utilităţi Publice Cernavodă SRL! Apelul, amânat pentru anul viitor

20 Nov 2021 3070

Tribunalul Constanța a anulat decizia de punere în libertate a unui fost consilier juridic din Primăria Constanța

09 Nov 2021 2868

Decizie definitivă pentru Ioan Lucian Mureșan, fost șef AVAS, trimis în judecată de DNA Constanța!

13 Oct 2021 3194

Şase persoane trimise în judecată de procurorii DNA Constanţa. Care este presupusul prejudiciu și când va avea loc prima pronunțare

18 Sep 2021 2978