Magazinul Lidl din Năvodari se reorganizează. Ce lucrări vor fi executate (document)

SC Lidl Imobiliare Romania Management SCS a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul de prezentare a proiectului „Reorganizare magazin Lidl: recompartimentare spaţii tehnice, echiparea clădirii cu instalaţii de stingere a incendiului cu hidranţi exteriori şi gospodărie de apă pentru incendiu; organizare de şantier“, în vederea obţinerii acordului de mediu. Precizăm că magazinul la care face referire proiectul depus la APM Constanţa este situat în oraşul Năvodari, strada Constanţei nr. 2.
 
Pentru acest amplasament, a fost emis de către Primăria Municipiului Năvodari Certificatul de urbanism nr. 753, din data de 29.07.2016, pentru reorganizare magazine Lidl: recompartimentare spaţii tehnice, echipare clădire instalaţii de stingere a incendiului cu hidranţi exteriori şi gospodăria de apă pentru incendiu, pentru suprafaţa de 4.955 mp - proprietate particulară, ce aparţine SC Lidl Imobiliare Romania Management SCS, conform actelor de proprietate.
 
Vecinătăţile amplasamentului sunt: latura dinspre est - strada Gării, latura dinspre sud - strada Constanţei, latura dinspre nord - alee pietonală, latura dinspre vest - clădiri regim de înălţime P/P+1. Pe terenul în suprafaţă de 4.955 mp există construcţia magazinul Lidl, împrejmuiri, platforme carosabile şi pietonale, spaţii verzi amenajate.
 
Prin Certificatul de urbanism nr. 753 din 27.07.2016 emis de Primăria Năvodari, ce are ca obiect reorganizarea magazinului Lidl, constând în recompartimentare spaţii tehnice, echiparea clădirii cu instalaţii de stingere a incendiului cu hidranţi exteriori şi gospodăria de apă pentru incendiu, organizare de şantier, au fost solicitate următoarele lucrări:
  • recompartimentarea spaţiilor tehnice: staţia de pompare a apei existentă pentru hidranţii interiori va fi dezafectată, eliberându-se încăperea (P11) în care este amplasată; grupul generator electric va fi mutat din Camera tablourilor electrice (P12) în Camera (P11), eliberată prin dezafectarea staţiei de pompare a apei pentru hidranţii interiori; elementele de construcţie (pereţi, planşee) ale Centralei termice (P10), ale Grupului generator (P11) şi ale Camerei tablourilor electrice (P12) vor fi amenajate conform prevederilor din reglementările tehnice privind securitatea la incendiu;
  • echiparea clădirii cu instalaţii de stingere a incendiului cu hidranţi exteriori, compusă din reţeaua exterioară cu conducte din PEHD, amplasată subteran, la care se vor racorda atât hidranţii exteriori, cât şi conducta de alimentare cu apă a hidranţilor interiori pentru stingerea incendiului.
  • realizarea gospodăriei de apă pentru stingerea incendiului, compusă din rezervor din beton armat, amplasat îngropat, pentru stocarea rezervei intangibile de apă pentru stingerea incendiului, cuplat cu staţia de pompare a apei. Rezervorul va avea două compartimente şi va fi dimensionat pentru asigurarea rezervelor de apă pentru stingerea incendiilor cu hidranţi interiori şi cu hidranţi exteriori (un compartiment) şi a rezervei de apă pentru stingerea incendiilor cu sprinklere (al doilea compartiment), ca soluţie de perspectivă pentru viitoarea construcţie a magazinului Lidl.
Ca urmare a lucrărilor, se va reconfigura incinta magazinului Lidl, după cum urmează:
  • amplasarea rezervorului de stocare a apei pentru stingerea incendiului, cuplat cu staţia de pompare.
  • amplasarea reţelei exterioare de alimentare cu apă pentru stingerea incendiului a hidranţilor exteriori şi a hidranţilor interiori.
  • reamenajarea locurilor de parcare;
  • reamenajarea spaţiilor verzi;
  • amenajarea spaţiilor libere cu pietriş.
Indicatorii fizici ai obiectivului, în urma efectuării lucrărilor propuse, respectiv ariile construite şi utile ale spaţiilor clădirii, nu se modifică faţă de situaţia existentă.

Lidl Imobiliare Romania Management SCS, în datele Registrului Comerţului 

Înfiinţată în anul 2006, Lidl Imobiliare Romania Management SCS are sediul social în satul Nedelea, comuna Ariceştii Rahtivani, şoseaua DN 72, Crângul lui Bot, km 73+810, judeţul Prahova. Capitalul social subscris, de 207.360.860 de lei, integral vărsat, este compus din 47.779 de acţiuni. Asociaţi persoane juridice sunt Lidl Romania GMBH, cu sediul în Germania, Neckarsulm, cu 99,997907% din capitalul social, şi Lidl Romania SRL, cu sediul în comuna Chiajna, strada Industriilor, judeţul Ilfov, cu 0,002093% din capitalul social. Administratorul societăţii este Lidl România SRL, reprezentată prin Marco Giudici, Frank Wagner şi Sergiu Fală. Lidl Imobiliare Romania Management SCS desfăşoară activităţi de comerţ cu amănuntul al fructelor şi legumelor proaspete, în magazine specializate.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta memoriul de prezentare a proiectului depus la APM Constanţa. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.