Nova Company SRL trebuie să facă PUD dacă dorește supraetajarea imobilului din Mamaia

  • Documentul are o valabilitate de 12 luni.

Primăria Constanța a eliberat un certificat de urbanism pentru Nova Company SRL, care investește în stațiunea Mamaia, terasa nr. 28, zona Cazino, parcela 240526, Constanța.

Prin certificatul menționat, municipalitatea a decis că nu poate fi folosit pentru extinderea imobilului existent parter și supraetajare la P+1-2E(parter cu supantă, etaj 2 cu supantă) cu funcțiunea de cazare și alimentație publică.

Motivul este că imobilul existent este în regim de înălțime P+M conform mențiunilor din extrasul de carte funciară nr. 240526 iar regimul de înălțime maxim aprobat prin P.U.Z. este P+1-2retras în vederea construirii este necesară elaborarea și aprobarea în prealabil a unei documentații P.U.D. în baza prevederilor legii nr. 350/2001 conform reglementărilor P.U.Z. aprobat cu H.C.L. nr. 121/2013 Art. 4 alin. (10) Autoritățile publice locale vor condiționa autorizarea investițiilor în zonele de protecție ale monumentelor istorice de elaborarea și aprobarea unui Plan urbanistic de Detaliu, cu avizul DCJ Constanța.

Documentul are o valabilitate de 12 luni.

Reamintim că în 2018, solicitarea de avizare PUD - extindere şi supraetajare spaţiu comercial P+M în P+1-2E şi schimbare destinaţie în imobil de vacanţă situat în staţiunea Mamaia, zona Cazino, terasa 28, se afla pe ordinea de zi a şedinţei de lucru a Comisiei tehnice de urbanism şi amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanţa, care are loc astăzi. Iniţiatorul PUD-ului era SC Nova Company SRL.

Acum câţiva ani, SC Nova Company SRL înainta Primăriei municipiului Constanţa cererea de cumpărare 73985/2011 pentru un teren de 146 mp din zona Cazinoului Mamaia - terasa 28.

Terenul făcea parte din domeniul privat al municipiului şi era adiacent proprietăţii solicitantului, teren deţinut din 2007. În octombrie 2014, aceeaşi Nova Company obţinea un certificat de urbanism pentru elaborarea unui Plan Urbanistic de Detaliu în vederea extinderii şi supraetajării unui spaţiu comercial P+M în P+1-2E şi schimbării destinaţiei în imobil cu funcţiunea de cazare. Extinderea imobilului propusă de Nova Company prevedea mărirea pe verticală a construcţiei cu până la două etaje şi amenajarea unor locuri de parcare.
 

SC Nova Company SRL, în datele Registrului Comerţului

Înfiinţată în anul 1992, Nova Company SRL are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 200 de lei, integral vărsat, compus din 20 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Iana Bajdechi, născută pe 12.02.1957, în localitatea Cobadin, este asociat unic şi administratorul firmei, care se ocupă de comerţul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun.
Activităţile secundare ale societăţii constau în: comerţ cu ridicata nespecializat de produse alimentare, băuturi şi tutun; comerţ cu ridicata al aparatelor electrice de uz gospodăresc, al aparatelor de radio şi al televizoarelor; comerţ cu ridicata al mobilei, al covoarelor şi al articolelor de iluminat; comerţ cu ridicata al ceasurilor şi al bijuteriilor, comerţ cu ridicata al altor bunuri de uz gospodăresc; comerţ cu ridicata al materialului lemnos şi al materialelor de construcţii şi al echipamentelor sanitare; comerţ cu amănuntul al îmbrăcămintei, în magazine specializate; comerţ cu amănuntul al încălţămintei şi al articolelor din piele, în magazine specializate; comerţ cu amănuntul al bunurilor de ocazie vândute prin magazine; alte servicii de cazare; restaurante; activităţi de alimentaţie (catering) pentru evenimente;

activităţi de închiriere şi leasing cu bunuri recreaţionale şi echipament sportiv; servicii de furnizare şi management al forţei de muncă; învăţământ secundar, tehnic sau profesional şi altele.

Societatea are următoarele puncte de lucru: municipiul Constanţa, strada Dumitru Marinescu nr. 17, Complex Marvimex, standul 11; municipiul Constanţa, strada Dumitru Marinescu nr. 17, Complex Marvimex, standul 23.


Situaţia financiară pe anul 2021 arată astfel: zero salariaţi, o cifră de afaceri de 90.336 lei şi o pierdere de 131.571 lei.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Octavian Pacea și Stila Pilici au deschis firmă ce produce energie electrică în comuna Comana, județul Constanța

15 Apr 2024 485

Se întruneşte Comisia tehnică de urbanism și amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanţa. Iată ordinea de zi

18 Feb 2018 1826

Spaţiu comercial din zona Cazinoului Mamaia, supraetajat. Cum va arăta. Investitor - firma Nova Company (document)

07 Feb 2018 2910

Pe un teren cumpărat de la Primăria Constanţa Încă un spaţiu de cazare propus să se înalţe în zona Cazino Mamaia

14 Mar 2016 3687

SC Nova Company SRL amenajează spaţiu de cazare în Mamaia, zona Cazino

14 Oct 2014 2248