O nouă pensiune în Eforie Nord! Investitorul este Mariana Grigore

Un investitor privat doreşte să se lanseze în afaceri în industria turismului, pentru aceasta făcând demersuri în vederea obţinerii autorizaţiilor necesare. Mariana Grigore a depus recent la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa un memoriu prin care solicită acordul de mediu pentru construirea unui pensiuni turistice P+2E în oraşul Eforie Nord, pe strada Traian nr. 32, judeţul Constanţa. Investiţia propusă are ca scop creşterea gradului de atractivitate turistică a oraşului Eforie Nord, prin realizarea unui imobil cu destinaţie turistică.
 
„Prin proiectul propus se doreşte atragerea şi încurajarea vizitatorilor de a se bucura de frumuseţile litoralului marin, ca urmare a edificării acestei structuri turistice în oraşul-staţiune Eforie Nord. Oportunitatea investiţiei este determinată de creşterea semnificativă a potenţialului turistic al staţiunii-oraş Eforie Nord şi dezvoltarea infrastructurii şi a facilităţilor ce vor permite turiştilor să beneficieze de condiţii cât mai bune. Proiectul va contribui în mod direct la realizarea unei iniţiative de dezvoltare turistică a zonei, cu accent pe valorificarea resurselor naturale şi îmbunătăţirea serviciilor de agrement. De asemenea, în mod indirect, proiectul va avea impact asupra dezvoltării mediului de afaceri local, dar şi asupra comunităţii locale, cointeresate în dezvoltarea economică a localităţii“, se arată în documentul depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului.
 
Potrivit memoriului, proiectul se încadrează în documentaţiile de urbanism aprobate, respectiv faza PUG, aprobată prin Hotărârea Consiliului Local Eforie nr. 71/2002. Proiectul cuprinde construirea unui imobil P+2E, cu destinaţie turistică, zonă de parcare cu şase locuri în exteriorul imobilului, alei pietonale şi spaţiu verde şi împrejmuire teren. Suprafaţa terenului pe care se va demara lucrarea este de 593 mp, fiind situată în Eforie Nord, la intersecţia dintre străzile Traian şi B.P. Hasdeu, terenul fiind compus din parcela cu nr. cadastral 10487. Pensiunea se va construi pe o suprafaţă de 236,16 mp, având o suprafaţă construită desfăşurată de 735,84 mp.

Cum va arăta pensiunea? 

La demisol, pensiunea va avea ca pardoseală gresie antiderapantă, iar pereţii şi tavanele vor fi finisate cu vopsitorie lavabilă. La parter şi la etajul curent (1-2), holul va avea pardoseală acoperită cu gresie antiderapantă, în camere se va folosi parchet laminat pentru trafic intens, iar pereţii şi tavanul vor fi finisate cu vopsitorie lavabilă. Finisajele balcoanele şi ale teraselor vor fi realizate cu gresie de trafic. Băile vor avea pardoseală din gresie, pereţii vor fi placaţi cu faianţă (H=2,10 m) şi tavanul se va finisa cu vopsitorie lavabilă. Tâmplăria va cuprinde uşi celulare din lemn aşezate pe toc, cu autoînchidere pentru camerele de cazare şi centrală. Pereţii exteriori vor fi finisaţi cu tencuieli decorative structurate de culoare albă. Soclul va fi acoperit cu piatră naturală de culoare gri.
 
Noua pensiune va funcţiona în regim permanent, dar în mod special în sezonul estival. Locaţia va dispune de dotări moderne, la un grad de confort sporit, conform cerinţelor normelor actuale europene pentru staţiunile de odihnă şi turism. În vederea realizării proiectului propus, până la dată elaborării memoriului de prezentare, a fost emis Certificatul de urbanism nr. 55 din 9.03.2016, emis de Primăria oraşului Eforie.

Citeşte şi

Mai multe spaţii de cazare în Eforie Nord. Se mai ridică o pensiune

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

APM Constanța va emite acord de mediu O firmă din Cluj investește în satul Vadu, comuna Corbu într-o pensiune cu foișor și piscină

28 Mar 2024 692

Se vinde pensiunea „Grindul Lupilor“, din Sinoe, aparținând Ideea Contrast SRL! Asociați - Mazăre, Strutinsky, Constantinescu și Săvulescu

19 Feb 2024 1101

Prețul de pornire a fost redus O nouă licitație publică cu strigare pentru vânzarea unor bunuri aflate în proprietatea Ideea Contrast SRL

15 Jan 2024 805

Incendiu violent la o pensiune din Miercurea Ciuc! Intervin mai multe echipaje de pompieri (GALERIE FOTO)

02 Jan 2024 937

Persoane dispărute în incendiu. Județul Prahova Incendiu la o pensiune din localitatea Tohani. A fost activat Planul Roșu de Intervenție (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Dec 2023 1809

Dezastru la o pensiune din Râmnicu Vâlcea! Incredibil în ce condiții erau preparate alimentele (GALERIE FOTO)

12 Dec 2023 1311

Apropiat al foștilor conducători ai Constanței Sorin Strutinsky bagă în insolvență celebra companie KLD Services SRL!

23 Nov 2023 4678

Asociații Ideea Contrast SRL sunt Mazăre, Constantinescu, Săvulescu și Strutinski Administratorul judiciar se chinuie să vândă pensiunea din satul Sinoie, județul Constanța! (DOCUMENT)

17 Oct 2023 9901

Suspiciune de toxiinfecție alimentară la o pensiune de la Lacul Roșu! Zeci de copii din Constanța, aflați în tabără, acuză stări de rău

23 Aug 2023 868

Incendiu pe Varianta Ovidiu! Intervin pompieri (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 Jul 2023 1759

UPDATE Incendiu la o pensiune din Eforie Sud. Intervin mai multe echipaje de pompieri

25 Jul 2023 1017

Două familii din Albești vor construi o pensiune în Vama Veche

17 Mar 2023 1393

Se vinde pensiunea „Grindul Lupilor“, din Sinoe!

21 Feb 2023 15998

Mitrana Jr. a primit undă verde de la Mediu pentru proiectul imobiliar din 23 August, județul Constanța

09 Feb 2023 1588

Va răsări o pensiune turistică nouă, în Vama Veche, lângă unul dintre cele mai cunoscute campinguri din localitate

31 Jan 2023 3362