O societate doreşte elaborarea PUZ-ului pentru un teren din Agigea. Ce vrea să dezvolte (document)

Societatea Dis Transport SRL a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa un memoriu general pentru întocmire PUZ - stabilire reglementări urbanistice zonă activităţi economice. Amplasamentul este în comuna Agigea, judeţul Constanţa.
 
Planul urbanistic zonal are la bază avizul de oportunitate nr. 1/06.02.2019, anexă la certificatul de urbanism nr. 69/06.02.2019, autoritatea emitentă fiind Primăria comunei Agigea. Zona studiată prin PUZ are suprafaţa de 10.555 mp (1,0 ha) şi include amplasamentul care a generat studiul PUZ (5.000 mp - 0,5 ha) şi vecinătăţile acesteia, conform limitelor zonelor de reglementare aprobate prin PUG com. Agigea.
 
Prin PUZ se vor stabili reglementări noi cu privire la: regimul de construire, funcţiunea zonei, înălţimea maximă admisă, coeficientul de utilizare a terenului (CUT), procentul de ocupare a terenului (POT), retragerea clădirilor faţă de aliniament şi distanţele faţă de limitele laterale şi posterioare ale parcelei (Legea 190/2013 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 7/2011 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul).
 
Amplasamentul care generează studiul PUZ este proprietate privată a firmei SC Dis Transport SRL. Amplasamentul are o suprafaţă totală de 5.000 mp, fiind liber de construcţii şi având categoria de folosinţă „teren intravilan agricol”.
 
Funcţiunea dominantă a zonei va fi de activităţi economice nenocive de producţie, depozitare, expunere (showroom), comerţ en-gros, sedii de firme, servicii, spaţii de cazare pentru persoane aflate în tranzit - fără a fi surse de poluare a aerului, a apei sau a solului (fumuri, mirosuri, gaze). Se interzice orice activitate care poate constitui o perturbare a confortului de locuire permanentă şi sezonieră sau poate constitui un pericol pentru siguranţa şi sănătatea locuitorilor. Regimul de înălţime va fi de maximum P+2E. Imobilele urmează a fi construite cu materiale şi finisaje de calitate superioară. Amplasarea construcţiilor se va face cu o retragere faţă de noul aliniament de 3,00 m de la limita de la stradă a lotului, exceptând situaţiile particulare unde se vor putea face derogări de la această regulă. Amplasarea construcţiilor faţă de limitele laterale şi cea din spate se va face cu respectarea prevederilor Codului Civil.
 
În secţiunea „Documente” puteţi vizualiza memoriul depus la APM Constanţa.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.