O vilă turistică din Eforie Sud se extinde. Societatea Delta Shipping Agency aşteaptă acordul de mediu

O vilă turistică din Eforie Sud se va extinde prin supraetajare, după ce societatea Delta Shipping Agency SRL va obţine toate avizele necesare pentru proiectul „Extindere - supraetajare imobil cu destinaţie turistică, din P+1E în P+2E, renovare şi recompartimentare“.
 
Recent, la Agenţia pentru Protecţia Mediului a fost depus memoriul în vederea obţinerii acordului de mediu pentru proiectul de extindere. Conform memoriului, terenul, în suprafaţă de 417 mp, se află în judeţul Constanţa, oraşul Eforie Sud, strada I.C. Brătianu, colţ cu strada Mihai Viteazu, având numărul cadastral 105803.
 
Destinaţia terenului stabilită prin planurile de urbanism şi amenajare a teritoriului este de locuinţe, comerţ, turism. Pe terenul studiat se află o construcţie existentă notată în planul de situaţie cu C1, în suprafaţă la sol de 180 mp. Suprafaţa desfăşurată este de 290 mp. Clădirea va funcţiona ca unitate de cazare sezonieră. Regimul de înălţime al construcţiei este P+1E şi se propune un regim P+2E (înălţimea maximă este de 10,84 m).
 
Terenul se învecinează la nord cu strada I.C. Brătianu, la sud cu lotul 1.039 - liber de construcţii, la est cu lotul 2 şi la vest cu strada Mihai Viteazu.
 
Structura de rezistenţă a clădirii existente este din cărămidă, iar planşeele sunt din lemn. Acoperişul existent este din tablă. Se propun recompartimentări interioare la parter şi la etajul existent. Prin proiect, se propune extinderea parterului cu cinci metri pătraţi. Extinderea se va realiza din zidărie de BCA rigidizată, cu stâlpi de beton armat. Se propune supraetajarea cu un nivel peste etajul 1. Supraetajarea se va realiza din zidărie de BCA, iar structura se va consolida conform cerinţelor experţilor tehnici.
 
Potrivit documentului, suprafaţa construită se va modifica de la 180 mp la 185 mp, iar cea desfăşurată va creşte de la 290 mp la 381 mp, Procentul de Ocupare a Terenului modificându-se de la 43,16% la 44,36%. Coeficientul de Utilizare a Terenului se va modifica de la 0,69 la 0,91.
      
Oportunitatea investiţiei este argumentată prin documentaţia de certificat de urbanism aprobată şi presupune extinderea şi supraetajarea imobilului existent cu destinaţie turistică din P+1E în P+2E, renovare şi recompartimentare. La momentul actual, clădirea existentă necesită anumite reparaţii pentru o mai bună funcţionare, reparaţii care cuprind renovarea şi recompartimentarea imobilului. Beneficiarul doreşte realizarea unui nivel peste cele existente pentru mărirea suprafeţei cu destinaţie turistică, datorită amplasamentului într-o zonă cu o astfel de destinaţie.

Despre Delta Shipping Agency SRL 

Conform Registrului Comerţului, firma a fost înfiinţată în 2008, având sediul în municipiul Constanţa. Capitalul social al firmei este de 200 de lei, deţinut în totalitate de Constantin Toma, născut pe 16.05.1954, care deţine şi funcţia de administrator al societăţii. Firma Delta Shipping Agency SRL desfăşoară activităţi de servicii anexe transportului pe apă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Centrul de Pregătire, Odihnă și Recuperare Complex Flamingo Eforie Sud scoate la concurs mai multe posturi vacante

20 Mar 2024 623

Afaceri Constanța Primăria Eforie vrea să vândă nouă terenuri. Licitația va avea loc în aprilie

18 Mar 2024 657

Licitații publice CJC organizează o nouă achiziție pentru reabilitarea bazinelor de tratament de la secția de Balneologie din Eforie-Sud

12 Mar 2024 577

Licitații publice CJC cumpără servicii de dirigenție de șantier pentru lucrările la bazinele din secția de recuperare medicală de la Eforie Sud

10 Mar 2024 411

Farul Constanța Dorința împlinită! Micuța Miruna, suporter înfocat, a primit tricoul lui Constantin Budescu (GALERIE FOTO)

05 Mar 2024 1086

Primăria Eforie cumpără ambarcațiune de salvare folosită în scopul salvarii vieții pe mare în Asia, Europa și Africa de Sud

25 Feb 2024 491

Medicul Dan Mugurel Raica modifică spitalul privat din Eforie Sud, județul Constanța. Unitatea sanitară oferă servicii de recuperare medicală

22 Feb 2024 990

Justiție Constanța Primăria Eforie, dată în judecată de Centrul de Pregătire, Odihnă și Recuperare Complex Flamingo

18 Feb 2024 708

Apartament la Eforie – Constanța Averea și interesele lui Petrof Paul, fostul șef al Vămii Constanța Sud Agigea, directorul Vămii București, reținut de DNA! (DOCUMENTE)

14 Feb 2024 1806

Contractele directe de promovare și publicitate a unor proiecte derulate de Primăria Constanța ajung la Intermedia Services Top SRL! (DOCUMENTE)

10 Feb 2024 702

Istoria Dobrogei Dr. Horia Slobozeanu, proprietarul primului muzeu arheologic din țară

09 Feb 2024 5603

Proces deschis de firma care a consolidat falezele din Eforie! Curtea de Apel Constanța a tranșat litigiul

01 Feb 2024 887

Avarie RAJA la Eforie Nord. A fost oprită furnizarea apei

23 Jan 2024 606

ABADL, dată în judecată de Lescaci Com SRL, compania care câștigase contractul pentru lucrările de consolidare a falezelor, în Eforie Nord și Sud

21 Jan 2024 923

O firmă din Eforie Sud, la judecată cu CJPC Constanța și ANPC Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud – Est

21 Jan 2024 663