Partener cu Valentin Ionescu şi Sorin Strutinsky Omul de afaceri Cristian Serghie, act de urbanism de la Primăria Constanţa

Satu & Fase SRL - controlată de Falkoneti Properties LTD, din Cipru, şi Cristian Ion Serghie - pregăteşte o investiţie imobiliară. Cristian Ion Serghie este un constănţean (născut în Eforie) stabilit în Italia.
 
Astfel, Primăria Constanţa a emis, pe data de 3 septembrie, Certificatul de urbanism nr. 3685 pentru Satu & Fase SRL. Actul eliberat constă în „informare“. Viitoarea investiţie va fi realizată pe bulevardul Tomis nr. 33.
 
Potrivit Registrului Comerţului, Satu & Fase SRL a luat fiinţă în anul 2000 şi are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 1.000 de lei, integral vărsat, este compus din 100 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Satu & Fase SRL este controlată de Falkoneti Properties LTD, din Cipru, cu 99% din capitalul social, şi Serghie Cristian Ion, cu 1% din capitalul social. Administratorul firmei, care execută lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale, este Serghie Cristian Ion.
 
În anul fiscal 2015, firma cu singur angajat a declarat o cifră de afaceri de zero lei şi o pierdere de 37.141 de lei. De asemenea, în anul fiscal 2016, societatea cu zero salariaţi a avut o cifră de afaceri de zero lei şi o pierdere de 14.204 lei. Situaţia financiară pe anul 2017 arată astfel: zero salariaţi, cifră de afaceri de zero lei şi pierdere de 50.374 de lei.
 

Afacerile lui Cristian Ion Serghie

 
Cristian Ion Serghie este asociat în mai multe firme: Est Capital DV SRL, Firflylogistic SRL, Invest Consult Services SRL, Owen Five SRL Constaţa, Tomrad Communications SRL. Numele lui Cristian Ion Serghie apare şi în mai multe societăţile radiate sau lichidate: Act Consulting Services 2004 SRL (radiată), Luxury House Construction SRL (lichidată), M & D Farers Invest SRL (radiată), Mamaia Luxury Construction SRL (în faliment), Owen Five SRL Călăraşi (radiată), Quadrifoglio SRL (lichidată), Quality House SRL (dizolvată), SCI Prod Impex SRL (radiată).
 

Povestea vechiului proiect Constanţa Sea Hotel

 
Primul hotel Hilton de pe litoral ar fi trebuit să fie ridicat în locul fostului proiect Constanţa Sea Hotel. Început prin anii 2000, imobilul urma să aibă zece etaje şi heliport. Acum, a rămas doar un schelet de clădire, abandonat în Portul Turistic Tomis. În ediţia din 27 octombrie 2012, cotidianul ZIUA de Constanţa prezenta povestea Constanţa Sea Hotel. Astfel, proiectul iniţial aparţinuse firmei SC Satu&Fase SRL, care îl avea ca administrator pe Cristian Serghie.
 

Parteneri de afaceri celebri

 
Printre partenerii de afaceri ai lui Serghie s-a numărat, de-a lungul vremii, Valentin Gheorghe Ionescu, nimeni altul decât concesionarul Portului Turistic Tomis, inculpat în Dosarul Retrocedărilor. Un alt partener de seamă al lui Serghie este cunoscutul Sorin Strutinsky, cei doi fiind acţionari în firma M&D Farers Invest. Cristian Ion Serghie mai este asociat şi în SC Mamaia Luxury Construction SRL, societate care apare în dosarul în care Sorin Strutinsky este suspectat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, şi de trafic de influenţă şi spălare a banilor, în formă continuată. Alături de Strutinsky, Serghie este acţionar în firma M&D Farers Invest. În prezent, potrivit Registrului Comerţului, M&D Farers Invest este radiată. La rândul său, Strutinsky este un apropiat al fostului primar Mazăre.
 
Citeşte şi:
 

Satu & Fase SRL, a lui Cristian Ion Serghie, şi-a mutat sediul social

 

Se repetă povestea Constanţa Sea Hotel din Portul Tomis? Italianul Serghie a vândut şi terenul de pe strada Traian, şi proiectul blocului-turn (galerie foto)

Pe fosta proprietate a lui Serghie şi Quadrifoglio SRL Blocul turn de 13 etaje de pe strada Traian 68A ar putea fi supraetajat

Ce legătură există între Primărie şi SC Quadrifoglio SRL Cine vrea să construiască un imobil cu 11-13 etaje pe Tomis (document)

 
Tovarăş cu Strutinsky Italianul Serghie, personajul-cheie al business-urilor ACN-ului (documente)

 
Pe mâna lui Serghie Ce „fantome" vânează Hilton-ul?!

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Situație inedită și un recurs! Magistrații au decis ca Asociația Constanța Altfel și actualul city manager să plătească cheltuieli de judecată Consiliului Local și primarului municipiului

07 Jul 2022 1722

Asociația Constanța Altfel pierde procesul cu primarul și Consiliul Local Constanța și Astera Consulting care voia să finalizeze mastodontul de beton din Portul Tomis

13 Jan 2022 4558

Decebal Făgădău și Marcela Enache, inculpați! Ce au declarat, în instanță, Bactali Nadir, administratorul Astera Consulting SRL și Drăguț Encică, fostul șef al Poliției Locale Constanța (video)

23 Oct 2021 5793

Stăpânii terenurilor Tomis Tower și turnul de pe Traian

11 May 2021 7996

Prefectura Constanţa nu renunţă la proces! Cere anularea unei hotărâri de Consiliu Local Municipal. Vizat, blocul din coasta Poliţiei

16 Mar 2019 3726

Bloc de zece etaje, cu spaţii comerciale la parter Prefectura Constanţa a cerut prea târziu anularea unei hotărâri de Consiliu Local Municipal

14 Feb 2019 2907

Satu & Fase SRL, a lui Cristian Ion Serghie, şi-a mutat sediul social

03 Apr 2017 2695