Imobiliare

Pe strada Războieni din municipiul Constanţa va fi ridicată Biserica creştină baptistă nr. 3 „Speranţa“ (document)

Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanţa se va întruni în data de 09.10. 2019, ora 10:00, având pe ordinea de zi şi solicitarea Bisericii creştine baptiste nr. 3 Speranţa de emitere a avizului de oportunitate „Elaborare Plan urbanistic zonal delimitat de străzile Dorobanţi,
Războieni, Chiliei şi fronturile adiacente bulevardului Mamaia, Municipiul Constanţa“. Amplasamentul PUZ-ului este un teren situat pe strada Războieni nr. 80 din municipiul Constanţa.
 
Elaboratorul Planului Urbanistic Zonal a ales să studieze zona situată între strada Dorobanţi la nord, Chiliei la vest, Războieni la sud şi UTR ZREI la est, întrucât: zona aleasă între limitele menţionate reprezintă un ansamblu relativ omogen ca funcţiuni (locuire) şi mod de construire; zona este delimitată în mod natural, pe 3 din cele 4 limite ale sale de artere de circulaţie.
 
Suprafaţa zonei propuse ca zonă de studiu este de 8.518 mp, iar a parcelei care a generat PUZ este de 480 mp în acte şi 473 mp în măsurători. Prin prezentul studiu nu se urmăreşte modificarea gabaritelor existente ale străzilor perimetrale. Terenul pe care se doreşte realizarea investiţiei are o suprafaţă de 473 mp, folosinţa curţi-construcţii. Situaţia existentă redă o parcelă pe care sunt edificate 2 corpuri de proprietate, din care o construcţie
destinată locuirii cu suprafaţa de 98 mp şi o construcţie anexă cu suprafaţa de 24 mp , care se intenţionează a fi desfiinţate. Pe parcela eliberată de construcţii se intenţionează realizarea unui volum regim P+2 cu destinaţia de lăcaş de cult.
 
Prin realizarea investiţiei, parcela îşi va schimba funcţiunea, din locuire individuală, în lăcaş de cult, care are potenţial de a atrage fluxuri de oameni, prin funcţiunile admise viitoare, deservind nevoile uneia dintre comunităţile spirituale locale. Din punct de vedere al imaginii, construcţia propusă va îmbunătăţii atractivitatea zonei, ce la ora actuală cuprinde imobile pe care se află construcţii neconforme, dezafectate sau degradate.
 
La nivelul zonei de studiu propusă, există un potenţial de regenerare urbană prin remodelarea fondului construit. Propunerea PUZ vizează stimularea reabilitării imobilelor pe care se află construcţii neconforme, prin oferirea unor condiţii de construibilitate mai atractive pentru investitori şi proprietari,
dar şi pentru eliminarea parcelelor subdimensionate şi insalubre, ce nu permit realizarea unor investiţii fezabile. Din punct de vedere al poziţionării şi al conectării în cadrul oraşului, strada Războieni leagă zona Stadionului Farul de zona bulevardului Mamaia şi face parte dintr-un areal specific locuinţelor
individuale.
 
În secţiunea Documente puteţi consulta PUZ-ul iniţiat de Biserica creştină baptistă nr. 3 Speranţa.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Muftiatul așteaptă avizul arhitectului-șef al municipiului Constanța pentru înființarea cimitirului musulman (document)

17 Oct 2019 332

Imobil cu trei etaje, în zona popas Tabăra Turist din stațiunea Mamaia, ridicat de NOC Constant SRL

14 Oct 2019 390

PUD-ul iniţiat de Magenta Construct SA, la mâna Comisiei tehnice de urbanism din cadrul Primăriei Constanţa (document)

08 Oct 2019 378

Blue Bike Development SRL, iniţiatoarea unui PUD pentru ridicarea unui imobil pe bulevardul Mamaia (document)

08 Oct 2019 631

PUZ inițiat de VMB Lux-Sonor SRL pentru un teren situat pe strada Interioară din municipiul Constanța

26 Sep 2019 684

Ansamblu imobiliar nou în zona Centrului Comercial Tom Mobipark SRL a iniţiat un PUD pentru ridicarea a şase imobile cu nouă etaje fiecare (document)

25 Sep 2019 691

Ansamblu rezidenţial de 11 etaje, ridicat de Sunrise Tours SRL pe strada Unirii din Constanţa (document)

23 Sep 2019 1207

Reprezentanţii Medgaz, în faţa Comisiei de urbanism şi amenajarea teritoriului. PUZ-ul care le strică liniştea locatarilor de pe bulevardul Tomis (document)

02 Sep 2019 971

Deputatul Radu Babuș anunță o investiție imobiliară în zona Cazinoului Mamaia. Detalii

20 Aug 2019 727

C&D Apartments Residence 2017 SRL investește într-un bloc de patru etaje în municipiul Constanța

19 Aug 2019 478

S-a solicitat aviz pentru PUZ Ce se va ridica pe locul fostului hotel Continental din Constanţa (document)

19 Aug 2019 4481

Investiţie imobiliară pe strada Ion Ursu din Constanţa. Dami Trans SRL va ridica o clădire de patru etaje (document)

29 Jun 2019 903

Blue Bike Development SRL construieşte pe bulevardul Mamaia. Investitorul vrea să demareze consultarea publică (document)

28 Jun 2019 994

PUZ-ul iniţiat de Dumitru Pufleanu pentru un teren situat pe strada Pescarilor din Constanţa, pe ordinea de zi a Comisiei de Urbanism (document)

06 Jun 2019 1343

Un nou cartier rezidențial verde, în municipiul Constanța. Isaran Green a solicitat acordul de consultare publică a PUZ-ului (document)

05 Jun 2019 2143