Imobiliare

Princesse Star SRL vrea să modifice celebrul ansamblu Casa Verde din zona Cazinoului. Legături cu fostul consilier local Gheorghe Stoica

Pe data de 17 ianuarie, Primăria Constanţa a emis Certificatul de urbanism nr. 42, pentru SC Princesse Star SRL. Societatea l-a avut ca asociat, în trecut, pe Gheorghe Stoica, prosper om de afaceri, cunoscut ca apropiat al fostului preşedinte al CJC, Nicuşor Constantinescu, fost consilier local al municipiului Constanţa până în anul 2012.
 
Potrivit actului, SC Princesse Star SRL va elabora un Plan Urbanistic de Detaliu - „modificare construcţie existentă S+P+4E+terasă circulabilă cu piscină prin extindere piscină, amenajare bar şi platformă pentru şezlonguri, supraînălţare parapet terasă“. Clădirea la care face referire prezentul certificat de urbanism este situată în zona Cazinoului din staţiunea Mamaia. Imobilul care va avea parte de această transformare este celebrul ansamblu Casa Verde.
 

Despre Princesse Star SRL

 
Aşa cum rezultă din datele disponibile la Registrul Comerţului, Princesse Star SRL are sediul în staţiunea Mamaia, zona Cazinoului. Capitalul social subscris, de 30.800 de lei, integral vărsat, este compus din 3.080 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Asociaţii societăţii sunt: Silvano SRL, cu sediul în Galaţi, cu 20% din capitalul social, şi Radu Coşca, născut pe 26.02.1955, în Galaţi, cu 80% din capitalul social. Mari-Mihaela Cojocariu este administratorul societăţii, care se ocupă de „hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare“.
 
În anul 2014, societatea cu şase salariaţi a înregistrat o cifră de afaceri de 186.852 de lei şi un profit de 33.659 de lei. De asemenea, în anul fiscal 2015, Princesse Star SRL a avut şapte salariaţi, a declarat o cifră de afaceri de 6.948 de lei şi un profit de zero lei. În ceea situaţia financiară pe anul 2016, Princesse Star SRL a avut şapte salariaţi, a declarat o cifră de afaceri de 1.166.620 de lei şi un profit de zero lei.
 

Povestea firmei Princesse Star SRL

 
Potrivit unei decizii a SC Princesse Star SRL, publicată în Monitorul Oficial, în anul 2001, Eugenia Stoica, în calitate de asociat unic, l-a cooptat în firmă pe Gheorghe Stoica. În anul 2017, cei doi au hotărât majorarea capitalului social al Princesse Star SRL, de la 30.200 de lei la 30.800 de lei, surplusul bănesc în valoare de 600 de lei urmând a fi depus de către Silvano SRL - 300 de lei şi Radu Coşca - 300 de lei. Ca urmare a majorării capitalului social în modalitatea anterior descrisă, au fost cooptaţi în cadrul societăţii, în calitate de asociaţi, Silvano SRL şi Radu Coşca. În consecinţă, capitalul social va fi în valoare de 30.800 de lei, împărţit în 3.080 de părţi sociale, cu o valoare nominala de 10 lei fiecare, şi este constituit astfel: Gheorghe Stoica - 1.510 părţi sociale, Eugenia Stoica - 1.510 părţi sociale, Silvano SRL - 30 de părţi sociale, Radu Coşca - 30 de părţi sociale.
 
Ulterior, în anul 2017, Gheorghe Stoica, Eugenia Stoica şi societatea Silvano SRL, în calitate de asociaţi ai Princesse Star SRL, au hotărât următoarele:
- retragerea din calitatea de asociat a Eugeniei Stoica, prin cesionarea celor 1.510 părţi sociale cu o valoare nominală de 10 lei/parte socială, către asociatul Radu Coşca;
- retragerea din calitatea de asociat a lui Gheorghe Stoica, prin cesionarea celor 1.510 părţi sociale cu o valoare nominală de 10 lei/parte socială, către asociatul societatea Silvano SRL (586 de părţi sociale, cu o valoare nominală de 10 lei/parte socială, în valoare totală de 5.860 de lei) şi către asociatul Radu Coşca (924 de părţi sociale, cu o valoare nominală de 10 lei/parte socială, în valoare totală de 9.240 de lei).
 
Ca urmare a retragerii celor doi asociaţi, capitalul social al SC Princesse Star SRL va fi în valoare de 30.800 de lei, împărţit în 3.080 de părţi sociale, cu o valoare nominală de 10 lei/parte socială, şi este constituit astfel: Radu Coşca - 2.464 de părţi sociale, cu o valoare nominală de 10 lei/parte socială, în valoare totală de 24.640 de lei; participarea la profit - 80% şi participarea la pierderi - 80%; societatea Silvano SRL - 616 părţi sociale, cu o valoare nominală de 10 lei/parte socială, în valoare totală de 6.160 de lei; participarea la profit - 20% şi participarea la pierderi - 20%.
 
De asemenea, Gheorghe Stoica şi Eugenia Stoica s-au retras din funcţia de administratori, în locul lor fiind numită în calitate de administrator unic al societăţii Mari-Mihaela Cojocariu.
 

Despre Silvano SRL

 
Firma Silvano SRL a fost înmatriculată în anul 1992 şi are sediul social în municipiul Galaţi. Radu Coşca este asociatul unic al societăţii, iar administrator este Vasilica Ţutuianu.
 
Citeşte şi:
 
Terasă şi piscină în centrul staţiunii Fostul preot şi consilier local Gheorghe Stoica „resuscitează“ Casa Verde din Mamaia
 
Raspopitul Gheorghe Stoica, slujitorul imobiliarelor

Hotelierii de pe litoral renunţă la afaceri Fostul consilier local Gheorghe Stoica îşi vinde hotelul din Mamaia (galerie foto)
 
Fostul consilier local Gheorghe Stoica îşi vinde hotelul din Mamaia (galerie foto)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fragmente de substanţă vegetală, descoperite de jandarmii constănţeni, în buzunarele unor tineri (galerie foto)

21 Jan 2019 317

Marșul bicicliștilor, aprobat de Primăria Municipiului Constanța. Pe ce traseu va avea loc marșul

18 Sep 2018 335