PUZ iniţiat de Dogan Otei nu se modifică Undă verde de la Primărie pentru înălţarea blocului de pe Ţepeş Vodă (galerie foto+document)

Familia Otei şi Ahmet Imren au undă verde de la municipalitate să ridice blocul de patru nivele pe strada Ţepeş Vodă. Decizia a fost luată după ce a avut loc dezbaterea publică a PUZ-ului iniţiat de aceştia la data de 24 iulie 2015, la sediul Primăriei Constanţa. Dintre cei 70 de proprietari direct interesaţi şi afectaţi de edificarea noii construcţii care au fost notificaţi de Direcţia Urbanism din cadrul Primăriei, la dezbaterea publică nu s-au prezentat decât zece persoane, care şi-au spus oful în prezenţa beneficiarului - Dogan Otei, a reprezentanţilor Direcţiei de Urbanism şi a proiectantului. După dezbaterea publică, o parte dintre vecinii beneficiarului au depus o petiţie înregistrată la Primăria Constanţa cu nr. 111928/07.08.2015, prin care şi-au exprimat dezacordul în ceea ce priveşte propunerile PUZ-ului din cauza regimului de înălţime propus (D+P+4E), care ar conduce la pierderea intimităţii, afectarea gradului de însorire a imobilelor din zonă şi micşorarea numărului de locuri de parcare existente. Totodată, aceştia semnalează că ridicarea imobilului ar duce la suprasolicitarea conductei de apă, a sistemului de canalizare, a sistemului de iluminat, iar traficul auto din zonă (autobuzele 51 şi 44) produce trepidaţii, ceea ce afectează imobilele şi ar prejudicia o construcţie cu regim de înălţime mai mare.
 
Elaboratorul proiectului - SC City Pro Design SRL - a răspuns la cele sesizate. Astfel, conform argumentelor invocate, „propunerile Planului Urbanistic Zonal nu se modifică“, se arată în raportul informării şi consultării publicului, publicat pe site-ul Primăriei Constanţa. Ceea ce înseamnă că PUZ-ul iniţiat de familia Dogan şi de Ahmet Imren a fost aprobat conform propunerilor făcute, iar oamenii de afaceri îşi pot relua activitatea de edificare a blocului de patru nivele.
 
La dezbaterea de luna trecută, cei prezenţi la masa discuţiilor au ajuns, în final, la concluzia că un bloc de patru nivele nu reprezintă o construcţie atât de mare, în zona respectivă existând din anii trecuţi astfel de imobile înalte. „Am luat la cunoştinţă nemulţumirile vecinilor, vom face tot posibilul să ţinem cont de acestea, întrucât au fost observaţii pertinente“, declara Dogan Otei, la finalul şedinţei pentru consultarea PUZ-ului.

Citeşte şi

Înălţimea construcţiei nu incomodează la fel de tare ca… transportul în comun. Dogan Otei continuă proiectul blocului de pe Ţepeş Vodă 
 
Povestea noului „turn“ de patru etaje
 
Pe 21 ianuarie 2014, Primăria Constanţa emitea Autorizaţia de Construire cu numărul 90, valabilă 12 luni, la solicitarea lui Dogan Otei, Turchean Otei şi Ahmet Imren. Cei trei intenţionau să reconfigureze şi să supraetajeze imobilul parter existent în imobilul D+P+2E - locuinţe colective cu garaj la demisol - împrejmuire teren. Adresa pentru care s-a obţinut autorizaţia de construire era strada Ţepeş Vodă nr. 21, Constanţa. Imobilul astfel rezultat urma să aibă nouă apartamente. Pe 9 aprilie 2015, aceleaşi trei persoane au obţinut Certificatul de Urbanism nr. 1116 pentru aceeaşi adresă, necesar „elaborării Planului Urbanistic Zonal pentru terenul delimitat de strada Ştefan Mihăileanu, strada Tudor Vladimirescu, strada Ţepeş Vodă, bulevardul I. Gh. Duca, conform Avizului de Oportunitate nr. 46366/30.03.2015“.

Citeşte şi

Mare, mai mare, maximum!: De la afaceri cu ceasuri şi bijuterii, la bloc de patru nivele pe strada Ţepeş Vodă

Afaceri cu ceasuri şi bijuterii

Cât despre cei trei iniţiatori ai PUZ-ului şi, implicit, ai proiectului imobiliar de pe strada Ţepeş Vodă, singurul vizibil în zona de business este Dogan Otei. El deţine, împreună cu soţia sa, Turchean, un magazin de bijuterii din aur şi mai multe spaţii comerciale în judeţul Constanţa. Unul dintre fiii săi este o tânără speranţă a fotbalului constănţean, performând la Academia „Gheorghe Hagi“. Potrivit unei hotărâri publicate în Monitorul Oficial în 2008, cei doi, asociaţi ai firmei Capital One, au decis deschiderea unui punct de lucru pe strada Mihai Viteazu nr. 17, parter, şi schimbarea obiectului principal de activitate în „comerţ cu amănuntul al ceasurilor şi bijuteriilor, în magazine specializate“, pe care l-au închis câteva luni mai târziu. În 2010, potrivit datelor din Monitorul Oficial, cei doi au decis deschiderea unui punct de lucru în Constanţa, pe strada Ştefan cel Mare nr. 82, şi închiderea celor situate la numerele 89 şi 95. Dogan Otei mai apare şi în alte două firme, radiate - DGN Credit IFN şi Aydogan SRL.

Potrivit datelor financiare, anul 2014 nu a fost unul tocmai bun pentru Capital One SRL, firma declarând o cifră de afaceri de 99.866 de lei, zero profit (10.540 de lei pierdere netă) şi doi angajaţi. Capital One se ocupă în prezent de „alte activităţi de creditare“.
 
În secţiunea „Documente“ din ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa, puteţi citi raportul informării şi consultării publicului cu privire al acest PUZ.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

De la afaceri cu ceasuri şi bijutierii, la investiţii imobiliare Otei Dogan modifică blocul de pe strada Ţepeş Vodă

25 May 2016 6774

Înălţimea construcţiei nu incomodează la fel de tare ca… transportul în comun. Dogan Otei continuă proiectul blocului de pe Ţepeş Vodă (galerie foto+documente)

27 Jul 2015 3181

Mare, mai mare, maximum! De la afaceri cu ceasuri şi bijuterii, la bloc de patru nivele pe strada Ţepeş Vodă (documente)

07 Jul 2015 3270