PUZ-ul inițiat de Dumitru Pufleanu pentru un teren situat pe strada Pescarilor, la mâna Primăriei Constanța (document)

Pe ordinea de zi a Comisiei tehnice de urbanism și amenajarea teritoriului, care s-a întrunit ieri, la sediul Primăriei Constanța, s-a aflat și solicitarea avizului de oportunitate privind elaborare PUZ pentru terenul delimitat de strada Pescarilor, teren identificat cu IE 228653, și taluz. Inițiatorul PUZ-ului este Dumitru Pufleanu.
Potrivit documentației depuse la Primăria Constanța, terenul în suprafață de 464 mp, cu număr cadastral 207233, înscris în Cartea funciară a UAT Constanța, este proprietatea lui Dumitru Pufleanu și a Mariei Pufleanu. Suprafața de teren este situată pe strada Pescarilor nr. 35A. Amplasamentul, situat pe strada Pescarilor nr. 35A, zona Faleză Nord, lot nr. 7, careul 673, are următoarele vecinătăți: la nord - limită proprietate privată N.C.228653; la vest - teren C.L. Constanța - taluz; la sud - limită proprietate privată; la est - strada Pescarilor. Terenul are o suprafață de 464 mp (conform actelor) și 465 mp (conform măsurătorilor actualizate). Amplasamentul are categoria de folosință curți-construcții și este neîmprejmuit.
 
Terenul propus pentru studiu este situat în zona Faleză Nord, prezintă o amplasare favorabilă către Marea Neagră, în proximitatea plajei Trei Papuci, în imediata vecinătate a restaurantului Reyna, cu deschidere directă la strada Pescarilor, legătură cu strada Unirii, ce facilitează accesul către bulevardul Mamaia.
 
Terenurile ce au generat documentația prezentă sunt înregistrate la categoria de folosință curți-construcții și fac parte din ZRL4 - subzona locuințelor colective medii (P+3 - 4), situate în ansambluri preponderent rezidențiale, fiind admise următoarele utilizări: locuințe în proprietate privată și locuințe sociale; construcții aferente echipării tehnico-edilitare; amenajări aferente locuințelor (căi de acces carosabile și pietonale private, parcaje, garaje, spații plantate, locuri de joacă pentru copii, amenajări de sport pentru tineret, împrejmuiri).
 
Printre utilizările admise cu unele condiționări enumerăm: locuințele în proprietate privată pot fi de standard mediu sau ridicat; locuințele sociale nu vor depăși 20%-30% din numărul total al locuințelor dintr-o operațiune urbanistică și nu vor distona în nici o privință în raport cu locuințele în proprietate privată; se admit echipamente publice, complementare locuirii, amenajate la parterul clădirilor de locuit, cu acordul asociațiilor de proprietari; creșele și grădinițele vor avea un acces separat de cel al locatarilor și vor dispune în utilizare exclusivă de o suprafață plantată minimă de teren de 100 metri pătrați; se admite conversia locuințelor de la parter în spații comerciale exclusiv pentru produse cerute de aprovizionarea zilnică, numai la intersecții de străzi și numai în limitele unei raze de servire de 250 metri; se admit spații pentru administrarea grupurilor de peste 50 - 70 apartamente proprietate privată, eventual cu locuința administratorului / portarului angajat permanent.
 
Inițiatorul PUZ-ului, Dumitru Pufleanu, propune ridicarea unei construcții dedicate locuirii și serviciilor/ spațiilor comerciale, ce completează parcelarul din care face parte, fiind avute în vedere amenajarea spațiilor verzi la sol prin amenajare peisagistică ce ridică estetica zonei, a frontului la strada/a vederii de la nivelul plajei.
 
Odată inițiată elaborarea Planului Urbanistic Zonal, beneficiarii vor urma toți pașii necesari consultării publicului împreună cu elaboratorul documentației de PUZ și cu persoana responsabilă din cadrul administrației publice locale, conform Regulamentului de informare și consultare a publicului în elaborarea sau revizuirea planurilor de urbanism la nivelul Municipiului Constanța aprobat. Implicarea publicului va fi făcută prin postarea pe site-ul Primăriei a intenției de elaborare cu punerea la dispoziție a unui PUZ preliminar cu fotografii elocvente și toate datele necesare identificării zonei și a modificărilor propuse. Acesta va fi menținut pe site pe toată perioada de obținere avize, timp în care cei interesați vor putea transmite sugestii în ceea ce privește strategia de dezvoltare a zonei afectate. În faza ulterioară de dezbatere publică, se va amplasa pe teren un panou cu anunțul de consultare, se va posta din nou pe site anunțul de consultare, pentru o perioada de 25 de zile, și se vor notifica toți locuitorii din arealul PUZ-ului. De asemenea, se va organiza o ședință de dezbatere publică stabilită de comun acord în calendarul consultării și se va face o corespondență între cei interesați, primărie și elaboratorul documentației de urbanism. La finalul procedurii, se va întocmi raportul informării și consultării populației, act necesar în vederea aprobării PUZ-ului de către administrația locală.
 
Investiția privată propusă prin această documentație de urbanism derogatorie nu presupune categorii de costuri suplimentare ce vor cădea în sarcina autorității publice locale, întreaga sumă fiind suportată de proprietarii terenului. Planul urbanistic zonal va stabili, în baza analizei contextului social, cultural istoric, urbanistic și arhitectural, reglementări cu privire la regimul de construire, funcțiunea zonei, înălțimea maximă admisă, coeficientul de utilizare a terenului (CUT), procentul de ocupare a terenului (POT), retragerea clădirilor față de aliniament și distanțele față de limitele laterale și posterioare ale parcelei, caracteristicile arhitecturale ale clădirilor, materialele admise. Astfel, prin regulamentul de urbanism aferent, administrația locală va dispune de mijlocul de analiză și decizie, în procesul de certificare și autorizare reglementat prin lege.
 
În secțiunea „Documente“ puteți consulta documentația depusă de Dumitru Pufleanu la Primăria Constanța. 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ultima oră! Dumitru Pufleanu câștigă procesul pentru terenul din Faleză Nord - Constanța, revendicat de Apele Române (MINUTA)

24 Jul 2023 2135

ABADL, în așteptarea verdictului pentru terenul din Faleză Nord, în procesul cu Dumitru Pufleanu

29 Jun 2023 683

ABADL, citată să achite un onorariu impresionant pentru expertizarea unui teren pe care îl revendică drept faleză! Judecătorii au rămas în pronunțare

10 May 2023 1563

Hotărârea prin care Dumitru Pufleanu a cumpărat un teren de la Primăria Constanța a fost anulată de magistrații de la Tribunal

27 Jul 2022 2532

Cauză suspendată până la soluționarea definitivă a unui dosar conex. Asociația Constanța Altfel a reclarat recurs Este vizat un teren din Faleză Nord

15 Nov 2021 2255

Asociația Constanța Altfel cere anularea unei hotărâri a Consiliului Local Municipal. Este vizat un teren din Faleză Nord

20 Nov 2020 2012

Locuitorii din Faleză Nord protestează. Primăria Constanța vinde un teren situat pe strada Pescarilor, în buza mării (documente)

29 Jun 2020 3375

Investitorul Dumitru Pufleanu, în așteptarea răspunsului de la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța (document)

16 Oct 2019 2255

Dezbatere publică privind PUZ-ul iniţiat de Dumitru Pufleanu pentru strada Pescarilor. Constănţenii pot înainta sugestii şi observaţii

17 Sep 2019 3142

Grădiniţa privată „Santa Maria del Mar“ din Constanţa, acreditată de Ministerul Educaţiei Naţionale. Legături cu Grădiniţa „Micul Regat“ (galerie foto)

21 Aug 2019 5419

PUZ-ul iniţiat de Dumitru Pufleanu pentru un teren situat pe strada Pescarilor din Constanţa, pe ordinea de zi a Comisiei de Urbanism (document)

06 Jun 2019 3119

Club-Expres SRL are un nou sediu social

07 Dec 2018 1256

Dumitru Pufleanu solicită aviz de gospodărire a apelor pentru un proiect realizat pe strada Pescarilor. Detalii

11 Oct 2018 3277

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 22 august 2018

24 Aug 2018 2649

Dumitru Pufleanu aşteaptă răspuns de la APM Constanţa pentru un PUZ care vizează zona Faleză Nord (document)

15 Aug 2018 2835