PUZ-ul iniţiat de Marius Georgescu, avizat. Iată care sunt condiţiile impuse de Comisia tehnică de urbanism! (document)

Unul dintre punctele de pe ordinea de zi a întrunirii Comisiei tehnice de urbanism şi amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Municipiului Constanţa, din 6.02.2017, s-a referit la solicitarea avizării PUZ-ului pentru zona delimitată de strada Miron Costin, bulevardul Mamaia, strada Tudor Vladimirescu, conform Avizului de oportunitate nr. 26920/23.02.3015. Iniţiatorul PUZ-ului este Marius Georgescu.
 
Ca urmare a cererii adresate de acesta, a fost emis Avizul nr. 5753 din 10.02.2017 pentru Planul Urbanistic Zonal ce vizează modificarea reglementărilor urbanistice, generat de imobilul situat în str. Miron Costin nr. 69. Zona studiată reprezintă o singură zonă de reglementare: ZR1 - zonă mixtă, adică locuinţe individuale, locuinţe colective mici şi medii, comerţ, servicii. Sunt admise următoarele utilizări: locuinţe individuale cu maximum P+2 niveluri în regim de construire izolat, cuplat sau înşiruit, funcţiuni complementare locuirii (parcare /garare, comerţ cu amănuntul, depozitare produse fără nocivitate, birouri pentru exercitarea de profesiuni liberale) la parter, locuinţe colective medii cu maximum P+M+3, locuinţe în proprietate privată, construcţii aferente echipării tehnico-edilitare, amenajări aferente locuinţelor (căi de acces carosabile şi pietonale private, parcaje, garaje, spaţii plantate, locuri de joacă pentru copii, amenajări de sport pentru tineret, împrejmuiri), comerţ, servicii, birouri, cabinete medicale, servicii bancare, alimentaţie publică.
 
Printre utilizările interzise se numără: funcţiuni complementare locuirii ce generează un trafic important de persoane şi mărfuri şi au program prelungit după ora 22.00 şi/sau produc poluare; activităţi productive poluante, cu risc tehnologic sau incomode prin traficul generat (peste cinci autovehicule mici pe zi sau transport greu), prin utilizarea incintei pentru depozitare şi producţie, prin deşeurile produse ori prin programul de activitate; anexe pentru creşterea animalelor pentru producţie şi subzistenţă; depozitare en-gros; activităţi productive care utilizează pentru depozitare şi producţie terenul vizibil din circulaţiile publice; autobaze, staţii de întreţinere şi spălătorii auto.
 
În urma şedinţei Comisiei tehnice de amenajare a teritoriului şi urbanism din data de 6.02.2017, se avizează Planul Urbanistic Zonal şi Regulamentul local de urbanism aferent acestuia, favorabil cu condiţia completării documentaţiei după cum urmează: regimul de înălţime S+P+M+3E, la bulevardul Mamaia, spaţiile comerciale vor ocupa P+M, strada Miron Costin va fi pietonală, ocazional carosabilă pentru riverani şi maşinile de intervenţie, pe tronsonul cuprins între strada Tudor Vladimirescu şi bulevardul Mamaia, fără descărcare în bd. Mamaia. Avizul este unul tehnic şi poate fi folosit numai în scopul aprobării PUZ-ului. Documentaţia tehnică pentru autorizarea executării lucrărilor de construire (DTAC) se poate întocmi numai după aprobarea PUZ-ului şi cu obligativitatea respectării întocmai a prevederilor acestuia. Prezentul aviz este valabil de la data emiterii sale, pe toată durata de valabilitate a Certificatului de urbanism nr. 1194/17.04.2015, emis de Primăria Constanţa.
 
Iată în ce constă proiectul!
 
Reamintim că, potrivit PUZ-ului, în zona delimitată de strada Miron Costin, bulevardul Mamaia, strada Mihai Viteazu şi strada Tudor Vladimirescu, pe strada Miron Costin nr. 69, iniţiatorul Marius Georgescu intenţionează să ridice un imobil S+D+P+M+3 etaje. Terenul pe care urmează să fie edificat acest imobil are numărul cadastral nr. 208888 şi o suprafaţă de 420 mp. Zona are funcţiuni mixte: locuinţe individuale, locuinţe colective mici şi medii, comerţ, servicii birouri, cabinete medicale, serviciu bancar, alimentaţie publică.
 
Documentaţia de urbanism „Plan Urbanistic Zonal - zona delimitată de strada Miron Costin, bulevardul Mamaia, strada Mihai Viteazu şi strada Tudor Vladimirescu, Aviz de oportunitate nr. 6920/23.02.2015“ aprofundează prevederile planurilor urbanistice anterior aprobate, în corelare cu funcţiunile existente, cu vecinătăţile imediate şi cu solicitările populaţiei.
 
Precizăm că din comisie fac parte arhitecţii Mihai Isacov, Ignis Nejla Duvagi, Radu Cornescu, Sorin Mihai Vatamaniuc, dar şi directorul Muzeului de Artă, dr. Doina Păuleanu, şi reprezentantul Direcţiei Judeţene pentru Cultură, arh. Laura Smaranda Tudosie. De asemenea, din aceeaşi comisie mai fac parte arh. Veronica Pribeagu, ing. Cornel Constantin Severin, şeful Serviciului de Urbanism al Primăriei, Mihai Radu Vânturache, precum şi viceprimarul Costin Răsăuţeanu.
 

În secţiunea „Documente“ puteţi consulta rezoluţia Comisiei tehnice de urbanism şi amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanţa privind solicitarea lui Marius Georgescu.

Citeşte şi:

PUZ pentru un bloc pe strada Miron Costin. Cine este iniţiatorul proiectului (documente)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism se reunește în această săptămână. Pe ordinea de zi figurează mai multe proiecte imobiliare controversate!

15 Apr 2024 716

Trei, Doamne, și toate trei PUZ-ul final pentru parcarea de la Casa de Cultură, pe masa Comisiei de Urbanism a municipiului Constanța!

02 Apr 2024 1072

Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism se reunește în această săptămână. Pe ordinea de zi figurează și proiectul imobiliar de la fosta bază RATC!

19 Mar 2024 726

Se întrunește Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism a municipiului Constanța Blocuri de până la 10 etaje în Tomis Nord. Detalii despre proiectele imobiliare de pe ordinea de zi (DOCUMENT)

19 Feb 2024 2780

Trei PUZ-uri inițiate de Primăria Constanța pe ordinea de zi a ședinței Comisiei tehnice de Urbanism

08 Jan 2024 918

Date despre proiectele imobiliare Când se întrunește Comisia de urbanism Constanța și ce proiecte sunt pe ordinea de zi?

11 Dec 2023 1325

Se întrunește Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism a municipiului Constanța. Ce proiecte imobiliare se află pe ordinea de zi?

20 Nov 2023 1199

Ce proiecte urbanistice intră la vot în Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism a municipiului Constanța

06 Nov 2023 1470

PUD-ul pentru zona de loisir din Portul Tomis, pe ordinea de zi a Comisiei de Urbanism

16 Oct 2023 898

Detalii din documentațiile care intră la vot Când se întrunește Comisia de urbanism Constanța și ce proiecte sunt pe ordinea de zi?

18 Sep 2023 1306

Știri din Constanța Investitorul Black Waters SA și proprietarul terenului de lângă Poarta Mare a Cetăţii Tomis au formulat plângeri la DNA! (DOCUMENTE)

30 Jul 2023 3196

PUZ „Park & Ride Nord" pe ordinea de zi a Comisiei de Urbanism a Primăriei Constanța

18 Jun 2023 1535

Investitorii de la Margona MTC, Genesis Concept, Tomis Real Estate și Confort Urban fața în față cu reprezentanții Comisiei de Urbanism a Primăriei Constanța

31 May 2023 1605

Ordinea de zi a Comisiei tehnice de amenajarea teritoriului și urbanism a municipiului Constanța

02 May 2023 1028

Comisia tehnică de amenajarea teritoriului și urbanism. Ce proiecte sunt pe ordinea de zi?

24 Apr 2023 982