PUZ-ul iniţiat de Simona Halep pentru blocul de pe strada Oneşti, la mâna Comisiei tehnice de urbanism şi amenajare a teritoriului (document)

Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului, constituită în baza HCL nr. 283/2016, se va întruni în data de 20.12.2016, ora 11.00, la sediul din bulevardul Tomis nr. 51. Unul dintre punctele incluse pe ordinea de zi se referă la solicitarea de avizare a Planului Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de bulevardul Mamaia, strada Oneşti, strada Unirii şi strada Dragoslavele. Iniţiatorul PUZ-ului este tenismena constănţeană Simona Halep.
 
Precizăm că din comisie fac parte arhitecţii Mihai Isacov, Ignis Nejla Duvagi, Radu Cornescu, Sorin Mihai Vatamaniuc, dar şi directorul Muzeului de Artă, dr. Doina Păuleanu, şi reprezentantul Direcţiei Judeţene pentru Cultură, arh. Laura Smaranda Tudosie. De asemenea, din aceeaşi comisie mai fac parte arh. Veronica Pribeagu, ing. Cornel Constantin Severin, şeful Serviciului de Urbanism al Primăriei, Mihai Radu Vânturache, precum şi viceprimarul Costin Răsăuţeanu.
 
Potrivit actelor depuse la Primăria Constanţa, pe strada Oneşti 11 şi 11A, iniţiatorul PUZ-ului, Simona Halep, intenţionează să ridice un imobil D+P+2E+3E retras. Zona studiată în PUZ, în suprafaţă de 15.820 mp, va fi împărţită în patru zone de reglementare: ZR1, ZR2, ZR3 şi ZR4. În proiect se precizează că se vor planta gazon decorativ, plante floricole de vară, salcâmi, arini, tei, arbuşti şi gard viu. De asemenea, se va păstra şi traseul străzilor existente. Accesul rutier la obiectivul propus pe terenul care a generat PUZ este prevăzut a se realiza de pe strada Oneşti, cu sens unic dinspre bulevardul Mamaia înspre strada Unirii. Necesarul de locuri de parcare a autoturismelor destinate unităţilor locative ale imobilului D+P+3E retras, propus pe terenul ce a generat PUZ, este prevăzut pe proprietatea privată, pe sol, la limita proprietăţii cu acces din domeniul public, dar şi la demisolul imobilului.
 
Reamintim că, anul trecut, pe 4 decembrie, Simona Halep a obţinut de la Primăria Constanţa Certificatul de urbanism nr. 4229, cu obiectul „Construire imobil D+P+2E locuinţă individuală“.

În document se precizează însă că „nu poate fi utilizat în scopul declarat pentru funcţiunea de locuinţă colectivă, deoarece nu se încadrează în reglementările urbanistice aprobate (destinaţii admise). Oportunitatea modificării reglementărilor urbanistice aprobate poate fi studiată printr-un PUZ elaborat conform Legii nr. 350/2002 privind amenajarea teritoriului şi urbanismului“. Imobilul care face obiectul acestui certificat de urbanism urmează să fie ridicat pe strada Oneşti nr. 11-11A. Actul eliberat de autoritatea publică locală este valabil până pe 4 decembrie 2017.
 
Anul trecut, Simona Halep a mai obţinut de la Primăria Constanţa două certificate de urbanism. Unul pentru desfiinţarea unor imobile la parter, compuse din trei corpuri de clădire, cu o suprafaţă de 192,48 mp, iar celălalt pentru alipirea a două loturi, în suprafaţă de 337 mp, respectiv 326 mp (rezultând o suprafaţă compactă de 663 mp), amplasate pe strada Oneşti nr. 11 şi nr. 11A din Constanţa. De asemenea, în luna mai 2015, Primăria Constanţa a eliberat Certificatul de urbanism numărul 1573 pe numele Simonei Halep, care intenţiona să construiască pe strada Chiliei (fostă Mihail Achile) nr. 23 din Constanţa o locuinţă D+P+1E.
 
Amintim că Simona Halep mai deţine un teren în municipiul Constanţa, în zona Spitalului Militar, dobândit după ce sportiva a primit titlul de Cetăţean de Onoare al Constanţei. Terenul din această zonă are suprafaţa de 480,79 mp.
 
În secţiunea „Documente” puteţi consulta PUZ-ul depus la Primăria Municipiului Constanţa. 

Citeşte şi:

Vrea să ridice un bloc pe strada Oneşti Simona Halep, obligată de Primăria Constanţa să elaboreze un PUZ

S-a apucat de treabă: Simona Halep se aşază la casa ei, la Constanţa

Teren în zona Spitalului Militar Constanţa: Simona Halep, vecină cu jazzman-ul Harry Tavitian şi cu handbaliştii Laurenţiu Toma şi Rudi Stănescu (document)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stere Halep își face cramă la Ovidiu! Tatăl Simonei Halep a depus documentația la Mediu

02 Apr 2023 5228

Vrea să ridice un bloc pe strada Oneşti Simona Halep, obligată de Primăria Constanţa să elaboreze un PUZ

07 Dec 2015 3402