Imobiliare

PUZ-ul iniţiat de Westhouse Group SRL privind proiectul imobiliar Lakeside Residence, la mâna APM Constanţa (document)

Westhouse Group SRL a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa proiectul „PUZ - amplasare ansamblu de birouri, comerţ, servicii, activităţi productive nepoluante, lotizare teren şi introducere în intravilan“, pentru o investiţie imobiliară care va fi realizată în zona de sud a oraşului Ovidiu.
 
Este vorba despre proiectul imobiliar Lakeside Residence, ansamblu care va fi situat în zona Popas Cişmea din localitatea Ovidiu.
 
Prezenta documentaţie are ca obiect demonstrarea oportunităţii realizării PUZ-ului şi a regulamentului de urbanism pentru zona de sud a orașului Ovidiu, județul Constanța, în vederea lotizării unei suprafeţe de teren de 54.877 mp, din proprietatea privată a persoanelor fizice sau juridice.
 
În partea de sud a orașului Ovidiu, pe terenul studiat, există posibilitatea lotizării şi a reglementării cadrului necesar pentru crearea unei noi zone cu funcţiuni mixte de birouri, comerţ, servicii, activităţi productive nepoluante. Accesul la noua zonă lotizată se propune a se realiza din Drumul Naţional 2A, ce limitează terenul studiat spre nord-est. Obiectul lucrării constă în aprofundarea şi rezolvarea complexă a problemelor funcţionale, tehnice şi estetice în zonă. Planul urbanistic zonal stabileşte amplasamentele construcţiilor prevăzute a fi realizate. Terenul aflat în studiu este liber de construcţii, fiind proprietate privată a SC Westhouse Group SRL.
 
În funcţie de noua politică de dezvoltare urbană a administraţiei locale, se consideră necesar a se rezolva în cadrul PUZ-ului următoarele obiective principale: reconsiderarea structurii funcţionale şi realizarea unui cadru urbanistic adaptat la cerinţele beneficiarului şi prevederilor PUG, asigurarea construcţiilor şi a amenajărilor necesare noilor funcţiuni; amenajarea platformelor pentru colectarea selectivă a deşeurilor; amenajarea circulaţiilor carosabile şi pietonale noi propuse, dar şi o locurilor de parcare.
 
Teritoriul studiat se învecinează la est cu DN 2A, la vest cu calea ferată, la nord şi la sud cu proprietăţi private. În cadrul planului urbanistic general se stabilesc direcţiile de dezvoltare ale zonei în condiţiile dreptului de proprietate şi ale interesului public. Noile propuneri corelează potenţialul economic şi uman disponibil cu aspiraţiile de ordin social şi cultural ale populaţiei.
 
În prezent, terenul aflat în studiu are interdicţie de construire până la aprobarea Planului Urbanistic Zonal. PUZ-ul, cu regulamentul de urbanism aferent, va reprezenta instrumentul cu ajutorul căruia se vor acorda autorizaţii de construire pentru zona studiată. Accesul rutier prevăzut pe terenul aferent construcţiilor propuse se realizează pe DN 2A, ce limitează terenul studiat spre est. Suprafaţa de teren aferentă circulaţiilor este de 2.730 mp, adică 4,98% din suprafaţa totală a terenului. Suprafaţa de teren aferentă spaţiilor verzi neamenajate este de 2.147 mp, adică 3,91% din suprafaţa totală a terenului. Suprafaţa de teren aferentă funcțiunilor mixte - birouri, comerț, servicii, activităţi productive nepoluante - este de 22.803 mp, adică 41,55% din suprafaţa totală a terenului.
 

Ansamblu rezidenţial compus din imobile cu patru etaje

 
Reamintim că în oraşul Ovidiu, pe malul lacului Siutghiol, Westhouse Group SRL va ridica un ansamblu rezidenţial compus din imobile cu regim de înălţime parter şi patru etaje, dar şi locuinţe individuale, cu P+1E sau P+2E. De asemenea, ansamblul mai include o grădiniţă cu parter şi etaj, dar şi un spaţiu de alimentaţie publică, cu parter şi două etaje. Este vorba despre proiectul rezidenţial Ovidiu Lakeside Residence, amenajat pe malul lacului Siutghiol.
 
„Se vrea un proiect frumos şi deosebit, care va fi integrat zonei lacului Siutghiol. Proiectul se va adapta soluţiilor de gestionare a apelor uzate, canalizare, aducţiune apă. Nu va fi un proiect haotic. Se va dezvolta pas cu pas, pe baza unor criterii urbanistice bine puse la punct. Investitorul va construi unitar şi frumos. Este firesc să fie un proiect adecvat zonei. Proiectul va avea o valoare urbanistică crescută, sporind şi atractivitatea publicului, care va dori să cumpere în această zonă. Repet: va fi un proiect organizat, care va respecta valorile urbanistice. Beneficiarul nu va vinde loturile de teren. Dar, dacă o va face, cumpărătorul va trebui se respecte PUZ-ul“, a declarat Adrian Cristea, membru în CA-ul Westhouse Group SRL, în cadrul dezbaterii publice organizate de Primăria Ovidiu pe data de 7 martie 2017.
 

Westhouse Group SRL, în datele Registrului Comerţului

 
Potrivit Registrului Comerţului, firma a fost înfiinţată în 2005 şi are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 193.920.430 de lei, integral vărsat, este compus din 19.392.043 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este 10 lei. Westhouse Group SRL este controlată de RomReal Ltd, cu sediul în Insulele Bermude. Administratorul firmei, al cărei obiect de activitate este „dezvoltare (promovare) imobiliară“, este Adrian Cristea, membru în CA. În anul fiscal 2014, firma cu patru salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 313.987 de lei şi un profit de zero lei. De asemenea, în anul 2015, Westhouse Group SRL a avut patru salariaţi, a înregistrat o cifră de afaceri de 320.620 de lei şi un profit de zero lei. Situaţia financiară pe anul 2016 arată astfel: trei salariaţi, cifra de afaceri de 19.677 de lei şi un profit de zero lei.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta documentaţia depusă de Westhouse Group SRL la APM Constanţa.
 
Citeşte şi:
 
Ansamblul imobiliar Lakeside Residence, ridicat de Westhouse Group SRL în zona Popas Cişmea, prinde contur. Ce a solicitat de la Apele Române
 
Investiţie imobiliară în oraşul Ovidiu. Westhouse Group SRL, demersuri către APM Constanţa

 Modificări importante în grupul de firme Westhouse. Mai multe societăţi au fuzionat. Deciziile, publicate în Monitorul Oficial

 SC Westhouse Group SRL, în aşteptarea răspunsului de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa. Ce intenţionează să facă (document)

 Proiect imobiliar în zona Popas Cişmea Lakeside Residence, în dezbatere publică. Ce spune Adrian Cristea, reprezentantul Westhouse Group (document+galerie foto)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O firmă din București, cu un singur salariat, ridică un bloc în Mamaia Nord

22 Sep 2018 328

Five-Holding SA investește la Mangalia. Este vorba despre magazinul Brick. Ce a solicitat firma de la APM Constanța (document)

22 Sep 2018 583

Fermă de cătină la Tortoman! Cine sunt investitorii

22 Sep 2018 416

Proiect cu finanțare europeană, implementat de Universitatea Maritimă din Constanța. Detalii

20 Sep 2018 430

Bloc nou în Năvodari, pe bulevardul Mamaia. Detalii despre proiect (document)

19 Sep 2018 182

Ansamblu de blocuri de şase şi şapte etaje. Five-Holding SA construieşte la halta Traian (document)

19 Sep 2018 1152

Un nou hotel de opt etaje în Mamaia! Cine este investitorul (document)

19 Sep 2018 1864

Poarta 1 a portului Constanța, redeschisă astăzi traficului auto

17 Sep 2018 467

Parcelele de teren şi platformele din proprietatea CN APM SA Constanţa, evaluate. Unele vor fi închiriate, altele vândute (document)

17 Sep 2018 278

Ce decizii au fost luate în şedinţa Adunării Generale a CN APM Constanţa

15 Sep 2018 357

Locuinţe sociale în oraşul Hîrşova! Iată unde vor fi ridicate blocurile (document)

13 Sep 2018 334

Imobil de şase etaje, în zona Centrului de Scafandri din Constanţa. Investitorul a solicitat acord de mediu

13 Sep 2018 424

Se reabilitează staţia de irigaţii Sinoe! Apa va fi asigurată din lacul Goloviţa (document)

13 Sep 2018 436

Parc eolian, în atenţia Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa

13 Sep 2018 817

De la colectarea deşeurilor, la imobiliare. T&T Duo Recycling va ridica un bloc de trei etaje pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanţa

12 Sep 2018 459

Studiu de prefezabilitate cu tema Port IT Community System, scos la licitaţie de CN APM Constanţa (document)

12 Sep 2018 551

NCCP Resort SRL aşteaptă răspuns de la APM Constanţa. Investitorul va supraetaja imobilul de pe strada Barbu Catargi

12 Sep 2018 497

Investiţia va spori atractivitatea Portului Constanţa CN APM Constanţa are certificat de urbanism pentru o dană specializată într-o zonă cu adâncimi mari

12 Sep 2018 874

First Tower a primit răspuns de la APM Constanţa. Firma investeşte într-un bloc de şase etaje, pe strada Universităţii

11 Sep 2018 612

Firma Soft 92 SRL construieşte în Eforie Nord. Ce răspuns a primit de la APM Constanţa

11 Sep 2018 494

Societatea Stop SRL, controlată de Costică Zelca, va amenaja o parcare. Unde va fi amplasată

08 Sep 2018 1181

CN APM Constanţa caută o firmă care se va ocupa de dezinsecţia, dezinfecţia şi deratizarea Porturilor Constanţa, Midia şi Mangalia (document)

06 Sep 2018 334

Premieră la Constanţa. CN APM anunţă un eveniment unic care va avea loc în Portul Constanţa

05 Sep 2018 918

TPF Inginerie din Bucureşti, contract de peste 1,3 milioane de lei cu CN APM Constanţa (document)

05 Sep 2018 402

Clinică oftalmologică pe strada George Enescu din Constanţa. Cine este investitorul

05 Sep 2018 1015

Ansamblul rezidențial ridicat de Maritimo Residence pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța, la mâna constănțenilor

04 Sep 2018 1540

Imobilul ridicat de Boardwalk Residence în Mamaia Nord, supraetajat

04 Sep 2018 333

În aşteptarea acordului de mediu de la APM Constanţa Ansamblu de blocuri, construit de Five-Holding SA pe strada Eliberării, zona halta Traian

04 Sep 2018 1616

Ministrul Transporturilor, în Portul Constanţa „Am semnat un document important, care pune piatra de temelie a dragajului de investiţie“ (galerie foto)

01 Sep 2018 693

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, prezent în Portul Constanța. La ce eveniment participă (video)

31 Aug 2018 380

Asfaltări în comuna Lumina. Ce străzi vor fi reabilitate în localitatea constănţeană

31 Aug 2018 355

Imobil de patru etaje în Mamaia-Sat. Ce răspuns i-a dat APM Constanța proprietarei terenului (document)

31 Aug 2018 475

Asociația Pescuitului Maritim Tomis va construi un ponton plutitor la Năvodari (document)

29 Aug 2018 435

Nu au mai fost modificări din 1985 Staţia de pompare apă de incendii de la Unitatea 1 şi 2 de la Cernavodă, reabilitată şi modernizată (document)

29 Aug 2018 760

Constanța. Un bloc de patru etaje ridicat de NCCP Resort SRL pe strada Barbu Catargiu va fi supraetajat

28 Aug 2018 299

Proiect de 5 milioane de euro, la Negru Vodă. Iată ce dorește să facă primarul în localitate

28 Aug 2018 339

Engie România va livra gaze naturale Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța (document)

28 Aug 2018 359

Reparaţiile planificate în cadrul reclasificării la nava „Anghel Saligny“, executate de Sorena SA (document)

28 Aug 2018 1648

Date din proiectele depuse la APM Constanţa de Lukoil Overseas Atash BV. Sunt vizate trei sonde din Marea Neagră (documente)

28 Aug 2018 888

Hală pentru un parc auto, realizată de CN APM Constanța. Contract de peste 1,5 milioane de lei (document)

27 Aug 2018 309

Imobil de şase etaje, ridicat de First Towers. Ce răspuns a primit societatea de la APM Constanţa

25 Aug 2018 442

Două reţele de iluminat stradal, proiectate şi executate în Portul Constanţa de Elcomex - IEA (document)

24 Aug 2018 423

O firmă care se ocupă de furnizarea de produse alimentare va ridica o pensiune turistică în Eforie Nord

24 Aug 2018 743

Neo Mamaia SRL, undă verde de la APM Constanţa pentru un bloc de cinci etaje, ridicat pe plajă

24 Aug 2018 2712

Se construieşte un Centru Multifuncţional pentru Tineret în Negru Vodă (document)

23 Aug 2018 455

Setconstruct a câştigat de la CN APM Constanţa un contract de peste două milioane de lei. Ce va face de această sumă (document)

23 Aug 2018 482

Apartamente cu 2 şi 3 camere pentru cazurile sociale din Negru Vodă. Iată ce va construi primăria (document)

22 Aug 2018 359

Supărată pe CN APM Constanţa, asocierea Rohne Nielsen A/S - Saga Logistics Management și Boskalis SRL, demers către CNSC. Ce au solicitat

22 Aug 2018 392

CN APM Constanţa şi Electromagnetica SA au semnat. Cu ce se va ocupa firma din Bucureşti în Portul Constanţa (document)

21 Aug 2018 659

Străzi din cartierul Compozitorilor, în reabilitare. Confort Urban a primit răspuns de la APM Constanța

20 Aug 2018 703