Imobiliare

PUZ-ul iniţiat de Westhouse Group SRL privind proiectul imobiliar Lakeside Residence, la mâna APM Constanţa (document)

Westhouse Group SRL a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa proiectul „PUZ - amplasare ansamblu de birouri, comerţ, servicii, activităţi productive nepoluante, lotizare teren şi introducere în intravilan“, pentru o investiţie imobiliară care va fi realizată în zona de sud a oraşului Ovidiu.
 
Este vorba despre proiectul imobiliar Lakeside Residence, ansamblu care va fi situat în zona Popas Cişmea din localitatea Ovidiu.
 
Prezenta documentaţie are ca obiect demonstrarea oportunităţii realizării PUZ-ului şi a regulamentului de urbanism pentru zona de sud a orașului Ovidiu, județul Constanța, în vederea lotizării unei suprafeţe de teren de 54.877 mp, din proprietatea privată a persoanelor fizice sau juridice.
 
În partea de sud a orașului Ovidiu, pe terenul studiat, există posibilitatea lotizării şi a reglementării cadrului necesar pentru crearea unei noi zone cu funcţiuni mixte de birouri, comerţ, servicii, activităţi productive nepoluante. Accesul la noua zonă lotizată se propune a se realiza din Drumul Naţional 2A, ce limitează terenul studiat spre nord-est. Obiectul lucrării constă în aprofundarea şi rezolvarea complexă a problemelor funcţionale, tehnice şi estetice în zonă. Planul urbanistic zonal stabileşte amplasamentele construcţiilor prevăzute a fi realizate. Terenul aflat în studiu este liber de construcţii, fiind proprietate privată a SC Westhouse Group SRL.
 
În funcţie de noua politică de dezvoltare urbană a administraţiei locale, se consideră necesar a se rezolva în cadrul PUZ-ului următoarele obiective principale: reconsiderarea structurii funcţionale şi realizarea unui cadru urbanistic adaptat la cerinţele beneficiarului şi prevederilor PUG, asigurarea construcţiilor şi a amenajărilor necesare noilor funcţiuni; amenajarea platformelor pentru colectarea selectivă a deşeurilor; amenajarea circulaţiilor carosabile şi pietonale noi propuse, dar şi o locurilor de parcare.
 
Teritoriul studiat se învecinează la est cu DN 2A, la vest cu calea ferată, la nord şi la sud cu proprietăţi private. În cadrul planului urbanistic general se stabilesc direcţiile de dezvoltare ale zonei în condiţiile dreptului de proprietate şi ale interesului public. Noile propuneri corelează potenţialul economic şi uman disponibil cu aspiraţiile de ordin social şi cultural ale populaţiei.
 
În prezent, terenul aflat în studiu are interdicţie de construire până la aprobarea Planului Urbanistic Zonal. PUZ-ul, cu regulamentul de urbanism aferent, va reprezenta instrumentul cu ajutorul căruia se vor acorda autorizaţii de construire pentru zona studiată. Accesul rutier prevăzut pe terenul aferent construcţiilor propuse se realizează pe DN 2A, ce limitează terenul studiat spre est. Suprafaţa de teren aferentă circulaţiilor este de 2.730 mp, adică 4,98% din suprafaţa totală a terenului. Suprafaţa de teren aferentă spaţiilor verzi neamenajate este de 2.147 mp, adică 3,91% din suprafaţa totală a terenului. Suprafaţa de teren aferentă funcțiunilor mixte - birouri, comerț, servicii, activităţi productive nepoluante - este de 22.803 mp, adică 41,55% din suprafaţa totală a terenului.
 

Ansamblu rezidenţial compus din imobile cu patru etaje

 
Reamintim că în oraşul Ovidiu, pe malul lacului Siutghiol, Westhouse Group SRL va ridica un ansamblu rezidenţial compus din imobile cu regim de înălţime parter şi patru etaje, dar şi locuinţe individuale, cu P+1E sau P+2E. De asemenea, ansamblul mai include o grădiniţă cu parter şi etaj, dar şi un spaţiu de alimentaţie publică, cu parter şi două etaje. Este vorba despre proiectul rezidenţial Ovidiu Lakeside Residence, amenajat pe malul lacului Siutghiol.
 
„Se vrea un proiect frumos şi deosebit, care va fi integrat zonei lacului Siutghiol. Proiectul se va adapta soluţiilor de gestionare a apelor uzate, canalizare, aducţiune apă. Nu va fi un proiect haotic. Se va dezvolta pas cu pas, pe baza unor criterii urbanistice bine puse la punct. Investitorul va construi unitar şi frumos. Este firesc să fie un proiect adecvat zonei. Proiectul va avea o valoare urbanistică crescută, sporind şi atractivitatea publicului, care va dori să cumpere în această zonă. Repet: va fi un proiect organizat, care va respecta valorile urbanistice. Beneficiarul nu va vinde loturile de teren. Dar, dacă o va face, cumpărătorul va trebui se respecte PUZ-ul“, a declarat Adrian Cristea, membru în CA-ul Westhouse Group SRL, în cadrul dezbaterii publice organizate de Primăria Ovidiu pe data de 7 martie 2017.
 

Westhouse Group SRL, în datele Registrului Comerţului

 
Potrivit Registrului Comerţului, firma a fost înfiinţată în 2005 şi are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 193.920.430 de lei, integral vărsat, este compus din 19.392.043 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este 10 lei. Westhouse Group SRL este controlată de RomReal Ltd, cu sediul în Insulele Bermude. Administratorul firmei, al cărei obiect de activitate este „dezvoltare (promovare) imobiliară“, este Adrian Cristea, membru în CA. În anul fiscal 2014, firma cu patru salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 313.987 de lei şi un profit de zero lei. De asemenea, în anul 2015, Westhouse Group SRL a avut patru salariaţi, a înregistrat o cifră de afaceri de 320.620 de lei şi un profit de zero lei. Situaţia financiară pe anul 2016 arată astfel: trei salariaţi, cifra de afaceri de 19.677 de lei şi un profit de zero lei.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta documentaţia depusă de Westhouse Group SRL la APM Constanţa.
 
Citeşte şi:
 
Ansamblul imobiliar Lakeside Residence, ridicat de Westhouse Group SRL în zona Popas Cişmea, prinde contur. Ce a solicitat de la Apele Române
 
Investiţie imobiliară în oraşul Ovidiu. Westhouse Group SRL, demersuri către APM Constanţa

 Modificări importante în grupul de firme Westhouse. Mai multe societăţi au fuzionat. Deciziile, publicate în Monitorul Oficial

 SC Westhouse Group SRL, în aşteptarea răspunsului de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa. Ce intenţionează să facă (document)

 Proiect imobiliar în zona Popas Cişmea Lakeside Residence, în dezbatere publică. Ce spune Adrian Cristea, reprezentantul Westhouse Group (document+galerie foto)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

D.O. Style 99 SRL se va ocupa de întreţinerea liniilor CF din Portul Constanţa. Contract de peste jumătate de milion de lei (document)

19 Jan 2019 383

Un hotel va fi ridicat în parcarea hotelului Caraiman din Mamaia, la câţiva metri de lac (document)

17 Jan 2019 367

Nouă vile cu piscină vor fi construite în 23 August. Cine este investitorul și cum vor fi dotate clădirile (document)

16 Jan 2019 224

Bloc de opt etaje, pe malul lacului Siutghiol. Ce a solicitat investitorul de la Agenția de Mediu (document)

16 Jan 2019 295

Bloc de şapte etaje şi ponton, în Mamaia Nord. Building Ștefan AOP SRL aşteaptă răspuns de la APM Constanţa

15 Jan 2019 467

A fost solicitat acordul de mediu pentru repararea digului de sud din Portul Midia

14 Jan 2019 272

Blocul ridicat pe strada Safirului de Tribeca Management SRL, în atenția APM Constanța

12 Jan 2019 446

San Electroterm Grup şi Euro Construct, contracte adjudecate de la CN APM Constanţa. Ce servicii vor presta (document)

12 Jan 2019 313

Centralele termice aflate în Portul Constanţa Sud - Agigea, alimentate de Almatar Trans din Prahova (document)

12 Jan 2019 300

O firmă din Caraş Severin a bătut palma cu CN APM Constanţa. Iată ce va livra! (document)

11 Jan 2019 428

O nouă spălătorie va fi construită în Tuzla. Cine este investitorul (document)

08 Jan 2019 407

CN APM Constanţa Pasarela de pietoni de la Poarta 2 a Portului Constanţa va fi reabilitată (document)

08 Jan 2019 725

Portul Constanţa se îmbogăţeşte cu o platformă de beton pentru depozitarea mărfurilor containerizate. Cine este investitorul

07 Jan 2019 508

Bunurile proprietate publică şi privată din cadrul CN APMC, asigurate de Omniasig Vienna Insurance Group. Detalii (document)

29 Dec 2018 602

Ave Tebia SA a bătut palma cu CN APM Constanţa SA. Ce contract şi-a adjudecat societatea (document)

28 Dec 2018 318