Imobiliare

PUZ-ul iniţiat de Westhouse Group SRL privind proiectul imobiliar Lakeside Residence, la mâna APM Constanţa (document)

Westhouse Group SRL a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa proiectul „PUZ - amplasare ansamblu de birouri, comerţ, servicii, activităţi productive nepoluante, lotizare teren şi introducere în intravilan“, pentru o investiţie imobiliară care va fi realizată în zona de sud a oraşului Ovidiu.
 
Este vorba despre proiectul imobiliar Lakeside Residence, ansamblu care va fi situat în zona Popas Cişmea din localitatea Ovidiu.
 
Prezenta documentaţie are ca obiect demonstrarea oportunităţii realizării PUZ-ului şi a regulamentului de urbanism pentru zona de sud a orașului Ovidiu, județul Constanța, în vederea lotizării unei suprafeţe de teren de 54.877 mp, din proprietatea privată a persoanelor fizice sau juridice.
 
În partea de sud a orașului Ovidiu, pe terenul studiat, există posibilitatea lotizării şi a reglementării cadrului necesar pentru crearea unei noi zone cu funcţiuni mixte de birouri, comerţ, servicii, activităţi productive nepoluante. Accesul la noua zonă lotizată se propune a se realiza din Drumul Naţional 2A, ce limitează terenul studiat spre nord-est. Obiectul lucrării constă în aprofundarea şi rezolvarea complexă a problemelor funcţionale, tehnice şi estetice în zonă. Planul urbanistic zonal stabileşte amplasamentele construcţiilor prevăzute a fi realizate. Terenul aflat în studiu este liber de construcţii, fiind proprietate privată a SC Westhouse Group SRL.
 
În funcţie de noua politică de dezvoltare urbană a administraţiei locale, se consideră necesar a se rezolva în cadrul PUZ-ului următoarele obiective principale: reconsiderarea structurii funcţionale şi realizarea unui cadru urbanistic adaptat la cerinţele beneficiarului şi prevederilor PUG, asigurarea construcţiilor şi a amenajărilor necesare noilor funcţiuni; amenajarea platformelor pentru colectarea selectivă a deşeurilor; amenajarea circulaţiilor carosabile şi pietonale noi propuse, dar şi o locurilor de parcare.
 
Teritoriul studiat se învecinează la est cu DN 2A, la vest cu calea ferată, la nord şi la sud cu proprietăţi private. În cadrul planului urbanistic general se stabilesc direcţiile de dezvoltare ale zonei în condiţiile dreptului de proprietate şi ale interesului public. Noile propuneri corelează potenţialul economic şi uman disponibil cu aspiraţiile de ordin social şi cultural ale populaţiei.
 
În prezent, terenul aflat în studiu are interdicţie de construire până la aprobarea Planului Urbanistic Zonal. PUZ-ul, cu regulamentul de urbanism aferent, va reprezenta instrumentul cu ajutorul căruia se vor acorda autorizaţii de construire pentru zona studiată. Accesul rutier prevăzut pe terenul aferent construcţiilor propuse se realizează pe DN 2A, ce limitează terenul studiat spre est. Suprafaţa de teren aferentă circulaţiilor este de 2.730 mp, adică 4,98% din suprafaţa totală a terenului. Suprafaţa de teren aferentă spaţiilor verzi neamenajate este de 2.147 mp, adică 3,91% din suprafaţa totală a terenului. Suprafaţa de teren aferentă funcțiunilor mixte - birouri, comerț, servicii, activităţi productive nepoluante - este de 22.803 mp, adică 41,55% din suprafaţa totală a terenului.
 

Ansamblu rezidenţial compus din imobile cu patru etaje

 
Reamintim că în oraşul Ovidiu, pe malul lacului Siutghiol, Westhouse Group SRL va ridica un ansamblu rezidenţial compus din imobile cu regim de înălţime parter şi patru etaje, dar şi locuinţe individuale, cu P+1E sau P+2E. De asemenea, ansamblul mai include o grădiniţă cu parter şi etaj, dar şi un spaţiu de alimentaţie publică, cu parter şi două etaje. Este vorba despre proiectul rezidenţial Ovidiu Lakeside Residence, amenajat pe malul lacului Siutghiol.
 
„Se vrea un proiect frumos şi deosebit, care va fi integrat zonei lacului Siutghiol. Proiectul se va adapta soluţiilor de gestionare a apelor uzate, canalizare, aducţiune apă. Nu va fi un proiect haotic. Se va dezvolta pas cu pas, pe baza unor criterii urbanistice bine puse la punct. Investitorul va construi unitar şi frumos. Este firesc să fie un proiect adecvat zonei. Proiectul va avea o valoare urbanistică crescută, sporind şi atractivitatea publicului, care va dori să cumpere în această zonă. Repet: va fi un proiect organizat, care va respecta valorile urbanistice. Beneficiarul nu va vinde loturile de teren. Dar, dacă o va face, cumpărătorul va trebui se respecte PUZ-ul“, a declarat Adrian Cristea, membru în CA-ul Westhouse Group SRL, în cadrul dezbaterii publice organizate de Primăria Ovidiu pe data de 7 martie 2017.
 

Westhouse Group SRL, în datele Registrului Comerţului

 
Potrivit Registrului Comerţului, firma a fost înfiinţată în 2005 şi are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 193.920.430 de lei, integral vărsat, este compus din 19.392.043 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este 10 lei. Westhouse Group SRL este controlată de RomReal Ltd, cu sediul în Insulele Bermude. Administratorul firmei, al cărei obiect de activitate este „dezvoltare (promovare) imobiliară“, este Adrian Cristea, membru în CA. În anul fiscal 2014, firma cu patru salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 313.987 de lei şi un profit de zero lei. De asemenea, în anul 2015, Westhouse Group SRL a avut patru salariaţi, a înregistrat o cifră de afaceri de 320.620 de lei şi un profit de zero lei. Situaţia financiară pe anul 2016 arată astfel: trei salariaţi, cifra de afaceri de 19.677 de lei şi un profit de zero lei.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta documentaţia depusă de Westhouse Group SRL la APM Constanţa.
 
Citeşte şi:
 
Ansamblul imobiliar Lakeside Residence, ridicat de Westhouse Group SRL în zona Popas Cişmea, prinde contur. Ce a solicitat de la Apele Române
 
Investiţie imobiliară în oraşul Ovidiu. Westhouse Group SRL, demersuri către APM Constanţa

 Modificări importante în grupul de firme Westhouse. Mai multe societăţi au fuzionat. Deciziile, publicate în Monitorul Oficial

 SC Westhouse Group SRL, în aşteptarea răspunsului de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa. Ce intenţionează să facă (document)

 Proiect imobiliar în zona Popas Cişmea Lakeside Residence, în dezbatere publică. Ce spune Adrian Cristea, reprezentantul Westhouse Group (document+galerie foto)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cine se va ocupa de întreţinerea liniilor CF electrificate proprietate a CN APM? (document)

14 Nov 2018 288

CN APM construieşte o parcare în Poarta 7! Ce alte proiecte sunt conturate (document)

13 Nov 2018 447

Lucrările de reparaţii la digurile Constanţa şi Midia, executate de Consal Trade. Care este valoarea contractului (document)

13 Nov 2018 443

Pensiune agroturistică în comuna Adamclisi. A fost solicitat acordul de mediu

12 Nov 2018 320

Un ansamblu de vile turistice va fi realizat în localitatea 23 August. Cine este investitorul

12 Nov 2018 965

Laurențiu Duță de la 3 Sud Est a primit răspuns de la APM Constanța. Artistul va ridica un imobil de două etaje în Mamaia Nord

10 Nov 2018 1403

Spațiul verde din zona City Park Mall Constanța, în atenția Agenției pentru Protecția Mediului. Ce se întâmplă cu acesta și ce a anunțat investitorul

10 Nov 2018 1389

CN APM Constanța cumpără corpuri de iluminat stradal de la o firmă din Brăila (document)

09 Nov 2018 286

Încep lucrările de reabilitare? Undă verde de la APM Constanța pentru sistematizarea zonei șoseaua Constanței din municipiul Mangalia

09 Nov 2018 470

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova s-a întâlnit cu ministrul Transporturilor şi Comunicaţiilor din statul Qatar. S-a discutat și despre CN APM Constanța

06 Nov 2018 197

Fermă avicolă, înfiinţată la Ovidiu. Cine este beneficiarul (document)

06 Nov 2018 468

Investiţie în Portul Constanţa Chimpex vrea să extindă calea de rulare a încărcătorului naval de cereale (document)

06 Nov 2018 567

Pasajul superior din Portul Constanţa dintre Poarta 6 şi Revizia de Vagoane va fi reabilitat. Licitaţia, organizată de CN APM (document)

03 Nov 2018 647

Black Sea Oil & Gas solicită acord de mediu pentru organizarea de şantier în comuna Corbu. Va înfiinţa o staţie de tratare a gazelor

02 Nov 2018 559

Centrale termice aflate în Portul Constanţa Sud - Agigea, alimentate cu gaz propan lichefiat de Gaspeco L&D (document)

02 Nov 2018 374

Ce va construi SC Luca SRL pe plaja din Mangalia. Clădirile vor fi provizorii (document)

31 Oct 2018 436

Platformă de preluare şi depozitare a containerelor, în Portul Constanţa Sud (document)

31 Oct 2018 487

Fermă de porci nouă la Negru Vodă. Cine este beneficiarul (document)

31 Oct 2018 848

Sarabanda retrocedărilor a ajuns în port. CN APM Constanţa a chemat în judecată Primăria Constanţa. De ce s-a ajuns aici?

29 Oct 2018 1201

Omul de afaceri Gabriel Ciocan ridică un bloc de şase etaje pe bulevardul Tomis din Constanţa. Ce a decis agenţia de mediu

27 Oct 2018 294

Investiție nouă în Techirghiol. Ce a răspuns APM Constanța solicitanților avizului de mediu

27 Oct 2018 420

O firmă din Suceava s-a mutat la Constanţa. Ce construieşte în Mamaia Nord

27 Oct 2018 509

Hotelul Panoramic din Eforie Nord va fi modernizat şi extins

27 Oct 2018 659

Cine face plinul automobilelor din dotarea CN APM Constanța (document)

26 Oct 2018 454

Uni Dalid Star 2000 SRL, undă verde de la APM Constanţa pentru supraetajarea vilei Mimoza, situată în Eforie Nord

25 Oct 2018 352

Dezbatere publică pentru ansamblul rezidențial ridicat de Gemini Estate SRL pe bulevardul I.C. Brătianu din Constanța

22 Oct 2018 506

O firmă din Italia, în graţiile CN APM Constanţa SA. Italienii se vor ocupa de dragarea porturilor maritime (document)

20 Oct 2018 831

CN APM SA anunță investiții în porturile maritime Constanța, Midia și Mangalia (document)

19 Oct 2018 683

Atenție, șoferi! Șoseaua Constanței din municipiul Mangalia, sistematizată. Ce lucrări vor fi executate (document)

18 Oct 2018 2626

O vilă se transformă în hotel, la Eforie Nord! Cine este proprietarul clădirii (document)

17 Oct 2018 1043

Marina Surf SRL așteaptă aviz de mediu de la APM Constanța pentru un bloc de șapte etaje (document)

17 Oct 2018 413

Lucrări de desființare a unei clădiri, la Centrala Nucleară de la Cernavodă. Iată despre ce este vorba! (document)

17 Oct 2018 368

Asfalt Dobrogea SRL, un nou contract semnat cu CN APM SA Constanța (document)

17 Oct 2018 812

Sistemul de semnalizare din bazinele portuare şi de pe calea navigabilă, reabilitat. CN APM Constanţa SA, act important de la municipalitate

17 Oct 2018 658

CN APM şi Primăria Constanţa, la Expo Real Munchen 2018 Nicolae Tivilichi - „Portul Constanţa va intra în topul primelor zece porturi din Europa“ (galerie foto)

16 Oct 2018 909

„Avem o imagine contemporană, proaspătă“ Directorul CN APM şi primarul Constanţei, despre intrarea în Portul Constanţa prin Poarta 1

16 Oct 2018 1211

Directorul CN APM Constanța, Dan Nicolae Tivilichi, și primarul Decebal Făgădau despre proiectele realizate în comun

15 Oct 2018 691

Un loc de joacă urmează să fie amenajat în Cobadin. În ce zonă va fi amplasat

12 Oct 2018 437

Un nou imobil va fi ridicat în municipiul Constanța. Cine sunt investitorii (document)

11 Oct 2018 582

Clădire de opt etaje pe şoseaua Mangaliei. Proiectul firmei Primavera East Holding SRL, la mâna constănţenilor

10 Oct 2018 829

Parcul eolian „Mireasa“ va fi racordat la un centru de calcul. Proiectul este la Agenția de Mediu Constanța (document)

10 Oct 2018 372

Drumul dintre Porţile 7 şi 9 din Portul Constanţa, modernizat. CN APMC a solicitat aviz de mediu. Date din proiect (document)

10 Oct 2018 1938

CN Administrația Porturilor Maritime și Primăria municipiului Constanța participă la EXPO REAL Munchen 2018 (galerie foto)

09 Oct 2018 583

Un nou imobil „răsare“ în Mamaia Nord. Investitorul modifică proiectul pentru a mai amenaja un etaj (document)

09 Oct 2018 362

OMV Petrom, gata să sape două noi sonde de exploatare. Unde sunt localizate

09 Oct 2018 507

Liber la supraetajarea unui imobil Soţii Claudiu şi Carmen Nedu au primit răspuns de la APM Constanţa

09 Oct 2018 971

CNE Cernavodă a solicitat aviz pentru demolarea unor decantori. Iată motivul invocat! (document)

09 Oct 2018 1055

Asfaltări în Palazu Mare. Iată unde urmează să intervină Confort Urban! (document)

09 Oct 2018 414

Ordinea de zi a şedinţei ordinare a acţionarilor CN APM Constanţa de la sfârşitul lunii, completată. Ce subiect important va fi adus în atenţie

09 Oct 2018 883

Cum vrea să-şi sporească veniturile CN APM Constanţa Insulă şi chei de acostare pentru nave mari. Detalii din proiect (document)

09 Oct 2018 1249