PUZ-ul iniţiat de Westhouse Group SRL privind proiectul imobiliar Lakeside Residence, la mâna APM Constanţa (document)

Westhouse Group SRL a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa proiectul „PUZ - amplasare ansamblu de birouri, comerţ, servicii, activităţi productive nepoluante, lotizare teren şi introducere în intravilan“, pentru o investiţie imobiliară care va fi realizată în zona de sud a oraşului Ovidiu.
 
Este vorba despre proiectul imobiliar Lakeside Residence, ansamblu care va fi situat în zona Popas Cişmea din localitatea Ovidiu.
 
Prezenta documentaţie are ca obiect demonstrarea oportunităţii realizării PUZ-ului şi a regulamentului de urbanism pentru zona de sud a orașului Ovidiu, județul Constanța, în vederea lotizării unei suprafeţe de teren de 54.877 mp, din proprietatea privată a persoanelor fizice sau juridice.
 
În partea de sud a orașului Ovidiu, pe terenul studiat, există posibilitatea lotizării şi a reglementării cadrului necesar pentru crearea unei noi zone cu funcţiuni mixte de birouri, comerţ, servicii, activităţi productive nepoluante. Accesul la noua zonă lotizată se propune a se realiza din Drumul Naţional 2A, ce limitează terenul studiat spre nord-est. Obiectul lucrării constă în aprofundarea şi rezolvarea complexă a problemelor funcţionale, tehnice şi estetice în zonă. Planul urbanistic zonal stabileşte amplasamentele construcţiilor prevăzute a fi realizate. Terenul aflat în studiu este liber de construcţii, fiind proprietate privată a SC Westhouse Group SRL.
 
În funcţie de noua politică de dezvoltare urbană a administraţiei locale, se consideră necesar a se rezolva în cadrul PUZ-ului următoarele obiective principale: reconsiderarea structurii funcţionale şi realizarea unui cadru urbanistic adaptat la cerinţele beneficiarului şi prevederilor PUG, asigurarea construcţiilor şi a amenajărilor necesare noilor funcţiuni; amenajarea platformelor pentru colectarea selectivă a deşeurilor; amenajarea circulaţiilor carosabile şi pietonale noi propuse, dar şi o locurilor de parcare.
 
Teritoriul studiat se învecinează la est cu DN 2A, la vest cu calea ferată, la nord şi la sud cu proprietăţi private. În cadrul planului urbanistic general se stabilesc direcţiile de dezvoltare ale zonei în condiţiile dreptului de proprietate şi ale interesului public. Noile propuneri corelează potenţialul economic şi uman disponibil cu aspiraţiile de ordin social şi cultural ale populaţiei.
 
În prezent, terenul aflat în studiu are interdicţie de construire până la aprobarea Planului Urbanistic Zonal. PUZ-ul, cu regulamentul de urbanism aferent, va reprezenta instrumentul cu ajutorul căruia se vor acorda autorizaţii de construire pentru zona studiată. Accesul rutier prevăzut pe terenul aferent construcţiilor propuse se realizează pe DN 2A, ce limitează terenul studiat spre est. Suprafaţa de teren aferentă circulaţiilor este de 2.730 mp, adică 4,98% din suprafaţa totală a terenului. Suprafaţa de teren aferentă spaţiilor verzi neamenajate este de 2.147 mp, adică 3,91% din suprafaţa totală a terenului. Suprafaţa de teren aferentă funcțiunilor mixte - birouri, comerț, servicii, activităţi productive nepoluante - este de 22.803 mp, adică 41,55% din suprafaţa totală a terenului.
 

Ansamblu rezidenţial compus din imobile cu patru etaje

 
Reamintim că în oraşul Ovidiu, pe malul lacului Siutghiol, Westhouse Group SRL va ridica un ansamblu rezidenţial compus din imobile cu regim de înălţime parter şi patru etaje, dar şi locuinţe individuale, cu P+1E sau P+2E. De asemenea, ansamblul mai include o grădiniţă cu parter şi etaj, dar şi un spaţiu de alimentaţie publică, cu parter şi două etaje. Este vorba despre proiectul rezidenţial Ovidiu Lakeside Residence, amenajat pe malul lacului Siutghiol.
 

„Se vrea un proiect frumos şi deosebit, care va fi integrat zonei lacului Siutghiol. Proiectul se va adapta soluţiilor de gestionare a apelor uzate, canalizare, aducţiune apă. Nu va fi un proiect haotic. Se va dezvolta pas cu pas, pe baza unor criterii urbanistice bine puse la punct. Investitorul va construi unitar şi frumos. Este firesc să fie un proiect adecvat zonei. Proiectul va avea o valoare urbanistică crescută, sporind şi atractivitatea publicului, care va dori să cumpere în această zonă. Repet: va fi un proiect organizat, care va respecta valorile urbanistice. Beneficiarul nu va vinde loturile de teren. Dar, dacă o va face, cumpărătorul va trebui se respecte PUZ-ul“, a declarat Adrian Cristea, membru în CA-ul Westhouse Group SRL, în cadrul dezbaterii publice organizate de Primăria Ovidiu pe data de 7 martie 2017.
 

Westhouse Group SRL, în datele Registrului Comerţului

 
Potrivit Registrului Comerţului, firma a fost înfiinţată în 2005 şi are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 193.920.430 de lei, integral vărsat, este compus din 19.392.043 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este 10 lei. Westhouse Group SRL este controlată de RomReal Ltd, cu sediul în Insulele Bermude. Administratorul firmei, al cărei obiect de activitate este „dezvoltare (promovare) imobiliară“, este Adrian Cristea, membru în CA. În anul fiscal 2014, firma cu patru salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 313.987 de lei şi un profit de zero lei. De asemenea, în anul 2015, Westhouse Group SRL a avut patru salariaţi, a înregistrat o cifră de afaceri de 320.620 de lei şi un profit de zero lei. Situaţia financiară pe anul 2016 arată astfel: trei salariaţi, cifra de afaceri de 19.677 de lei şi un profit de zero lei.

 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta documentaţia depusă de Westhouse Group SRL la APM Constanţa.
 
Citeşte şi:
 
Ansamblul imobiliar Lakeside Residence, ridicat de Westhouse Group SRL în zona Popas Cişmea, prinde contur. Ce a solicitat de la Apele Române
 
Investiţie imobiliară în oraşul Ovidiu. Westhouse Group SRL, demersuri către APM Constanţa

 Modificări importante în grupul de firme Westhouse. Mai multe societăţi au fuzionat. Deciziile, publicate în Monitorul Oficial

 SC Westhouse Group SRL, în aşteptarea răspunsului de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa. Ce intenţionează să facă (document)

 Proiect imobiliar în zona Popas Cişmea Lakeside Residence, în dezbatere publică. Ce spune Adrian Cristea, reprezentantul Westhouse Group (document+galerie foto)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bella Licca International SRL elaborează PUZ pentru o investiție în județul Constanța

19 Apr 2024 270

APM Constanța Undă verde de la Mediu pentru extinderea zonei de exploatare de către Celco SA

18 Apr 2024 311

Imobiliare Constanța Când are loc dezbaterea publică pentru construirea unui imobil de 11 etaje la Neptun?

18 Apr 2024 333

Investitorul CN APM Constanța a solicitat evaluarea impactului asupra mediului Dezbatere publică la APM Constanța pentru proiectul privind realizarea unui cheu în Portul Midia

18 Apr 2024 410

Decizia APM Constanța Hotel de trei etaje, construit de Talpac SRL în Eforie Nord

18 Apr 2024 462

Ce decizii au adoptat acționarii CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța?

15 Apr 2024 435

Investiție realizată de Polaris M Holding la Constanța!

15 Apr 2024 364

Tomis Marina Management a câștigat procesul pentru Portul Tomis Constanța! Judecătorii explică victoria (MOTIVARE+DOCUMENT)

14 Apr 2024 2248

O firmă controlată de doi oameni de afaceri turci va ridica un imobil de patru etaje în municipiul Constanța

13 Apr 2024 728

Cumpărări directe Constanța CN APM SA. Lucrări de ignifugare a podului clădirii Gării Maritime (DOCUMENT)

13 Apr 2024 462

CNAPM SA Constanța anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către APM, Incinta Port, Danele 64-65-66, Parcelele 64-65-66, Parcelele 256 și 257

12 Apr 2024 323

APM Constanța Undă verde pentru edificarea unui bar în Vama Veche

11 Apr 2024 501

Gheorghița Pufleanu vrea să ridice un bloc de 8 etaje în municipiul Constanța

11 Apr 2024 660

Undă verde de la APM Constanța pentru reabilitarea, consolidarea, modernizarea și extinderea Sanatoriului Balnear și de Recuperare Mangalia

11 Apr 2024 372

Tribunalul Constanța îl reabilitează pe Senol Zevri, fostul director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa! (MINUTĂ)

11 Apr 2024 613