România, pe ultimul loc la alfabetizarea financiară. Ce poți face pentru a lua decizii financiare informate?

 
  • Conform unui studiu realizat de Institutul de Economie Mondială al Academiei Române, țara noastră are cel mai redus nivel de alfabetizare economică din Europa.
  • Mai exact, rezultatele studiului arată că 9 din 10 români nu au abilități de calcul a ratei dobânzii, de diferențiere între valorile nominale și reale sau de înțelegere a conceptului de diversificare a riscului. De multe ori aceste concepte pun în dificultate chiar și persoane cu studii superioare astfel încât doar 8% din populația României poate fi considerată alfabetizată financiar, în timp ce în Germania nivelul de alfabetizare financiară este de 53%, în Țările de Jos de 45%, iar în Italia de 25%.

Un nivel de alfabetizare financiară mai ridicat il au și țări percum Albania (10%), Serbia (17%), Bulgaria (18%), Ungaria (26%), Polonia (30%) sau Cehia (42%).
Având în vedere că cei mai mulți dintre noi achiziționează un imobil o singură dată în viață, putem spune că achiziția unei proprietăți imobiliare reprezintă o decizie majoră, ce poate avea un impact semnificativ asupra bunăstării economice a familiei. Chiar și în condițiile în care cel care dorește să facă achiziția deține cunoștințele necesare de bază este recomandat să apeleze la serviciile specializate ale unui consultant financiar.

Astfel, IMPACT Developer & Contractor, dezvoltatorul ansamblului rezidențial Boreal Plus din nordul Constanței, oferă pe durata câtorva săptămâni servicii de consultanță financiară gratuite.
În fiecare joi din perioada 23 februarie – 31 martie, Boreal Plus va găzdui Zilele Consultanței Financiare Gratuite, pe parcursul cărora un consultant financiar dedicat va oferi ședințe de consiliere unu la unu, pe baza de programare prealabilă. În cadrul acestor întâlniri specialistul in finanțare Boreal Plus oferă urmatoarele servicii complet gratuit:
  • Realizarea scoring-ului preliminar în vederea obținerii unei finanțări
  • Informarea cu privire la condițiile necesare pentru acordarea unui credit ipotecar
  • Prezentarea comparativă a opțiunilor pentru alegerea celei mai potrivite soluții de finanțare, dintre ofertele băncilor partenere
  • Asistență client la completarea cererilor și documentației necesare pentru credit
Cei interesați de achiziția unei locuințe vor putea analiza alături de consultantul financiar gradul de îndatorare și vor beneficia de explicații detaliate referitoare la costurile creditelor ipotecare sau de nevoi personale. Mai mult, consultanța financiară poate oferi o perspectivă inedită referitoare la propriile venituri, oferind celui ce dorește să facă o achiziție importantă oportunitatea de a înțelege că banii sunt un mijloc și trebuie utilizați rațional, fără a afecta calitatea vieții. Ședințele de consultanță financiară vizează discuțiile față în față cu un specialist pentru a analiza, găsi și implementa soluții care să ajute la formarea unei imagini de ansamblu a veniturilor și cheltuielilor pentru a folosi cât mai eficient resursele financiare.

Pentru a putea programa o întâlnire gratuită de 30 de minute cu propriul consultant în finanțare, în ansamblul Boreal Plus din Str. Brest Nr.2, doritorii pot scrie pe adresa de e-mail: hello@boreal-plus.ro sau pot suna la telefon 0729 100 975.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

EP Wind Project (ROM) Six SA deține o centrală eoliană în județul Constanța Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Ep Wind Project (Rom) Six de către Engie România

24 Apr 2024 229

LIVE VIDEO-TEXT Stelian Ion (candidat ADU) pentru Primăria Municipiului Constanța- „Comunitatea tătaro-turco-musulmană este una puternică, cu o istorie care ne apropie“ (FOTO)

24 Apr 2024 490

Fost contracandidat al lui Nicolae Manolescu la funcția de președinte al Uniunii Scriitorilor a devenit consilier al președintelui Consiliului Județean Constanța

24 Apr 2024 479

UDTTMR Ziua Suveranității Naţionale și a Copilului, marcată și la Constanța (FOTO)

24 Apr 2024 258

Muzeul Național Brukenthal și Banca Națională a României organizează expoziția Puterea leului. Istoria banilor în România

24 Apr 2024 225

CJ Constanța achiziționează 25 de microbuze electrice pentru UAT-urile din județ (VIDEO)

24 Apr 2024 558

Cutremur în România! Iată magnitudinea seismului

24 Apr 2024 639

MAEDin Agenda de lucru a MAE 24 aprilie 2024, vă semnalăm

24 Apr 2024 178

Membrii Sindicatului „Ovidius” din muzeele din Constanța nu vor participa la Ziua Internațională a Muzeelor și Noaptea Europeană a Muzeelor, care vor avea loc în data de 18 mai!

23 Apr 2024 480

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 517

CEDO a condamant România pentru revenirea asupra unor condamnări istorice pentru crime legate de Holocaust

23 Apr 2024 410

„Ziua Bibliotecarului din România", marcată de Biblioteca Județeană Panait Cerna Tulcea

23 Apr 2024 349

Reuniune în Portul Constanța a grupului de lucru româno-turkmen în domeniul transporturilor (GALERIE FOTO)

23 Apr 2024 406

Constanța Ambasadorul Japoniei în România, în vizită la RAJA (GALERIE FOTO)

23 Apr 2024 436

Guvernul RomânieiProiectele de acte normative incluse pe agenda ședinței Guvernului României din 23 aprilie 2024

23 Apr 2024 232