S-a încheiat elaborarea Planului Urbanistic Zonal pentru amenajare „Piață Urbană” în zona Gară Constanța. Constănțenii pot aduce propuneri sau observații (DOCUMENT)

  • Planul Urbanistic Zonal pentru amenajare Piață Urbană în zona Gară Constanța se află în consultare publică până pe 26.06.2022
  • Sunt propuse amenajări de circulații auto și pietonale, amenajări de spații verzi dar și construirea a trei clădiri principale, ce se încadrează în indicatorii urbanistici propuși spre avizare
  • Parcarea acoperită va fi destinată pentru autobuze și autocare cu stații de încărcare și peron călători, amenajare parcare autoturisme, amenajare zona acces, amenajare zone de promenadă pietonală, reamenajare zonă pasaj pietonal subteran, amenajare peisagistică parțială Parc Gară, construire parcare supraetajată și construire centru comercial de tip strip mall
     

Primăria Constanța a lansat în consultare publică Planul Urbanistic Zonal pentru amenajare Piață Urbană în zona Gară Constanța conform avizului de oportunitate nr.110830/14.06.2022.

Prin intermediul PUZ-ului se propune refuncționalizarea zonei studiate astfel încât să se integreze în tendințele de dezvoltare și unificarea imaginii zonei studiate prin documentele urbanistice, vezi secțiunea „documente”.

Totodată sunt propuse amenajări de circulații auto și pietonale, amenajări de spații verzi dar și construirea a trei clădiri principale, ce se încadrează în suprafețele maximale și indicatorii urbanistici propuși spre avizare.

Parcarea acoperită va fi destinată pentru autobuze și autocare cu stații de încărcare și peron călători, amenajare parcare autoturisme, amenajare zona acces, amenajare zone de promenadă pietonală, reamenajare zonă pasaj pietonal subteran, amenajare peisagistică parțială Parc Gară, construire parcare supraetajată și construire centru comercial de tip strip mall.
 
Beneficiarul PUZ-ului este Primăria municipiului Constanța prin autoritatea contractantă: SC Confort Urban SRL.

Planul Urbanistic Zonal a fost elaborat de SC Pro Sign Design SRL.

Publicul poate transmite observații și propuneri asupra documentelor disponibile online pe site-ul municipalității până la data de 26.06.2022 pe adresa de e-mail : primarie@primarie-constanta.ro  sau direct la Registratura PMC din cadrul Centrului de Informare Cetățeni.
 

Precizări:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.


Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Certificat de urbanism pentru piața urbană pe care Primăria Constanța o va amenaja în zona Gării

Studiu pentru amenajare piață urbană, parcare supraetajată și centru comercial de tip strip mall în zona Gării din Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imobiliare Constanța Când are loc dezbaterea publică pentru construirea unui imobil de 11 etaje la Neptun?

18 Apr 2024 271

Imobiliare Constanța Cine vrea să ridice un imobil de două etaje pe strada Baba Novac?

18 Apr 2024 404

Imobiliare Constanța Mation SRL a obținut un certificat de urbanism de la municipalitate

18 Apr 2024 312

Un nou magazin Kaufland va fi construit în Constanța!

18 Apr 2024 5584

Imobiliare Constanța Leahu Estetic SRL se poate apuca de construit imobilul de pe strada Maior Șofran

17 Apr 2024 424

Sofi Leader Invest SRL vrea să ridice un bloc de patru etaje la Constanța

16 Apr 2024 387

Firme Constanța MKM Cross SRL și-a schimbat obiectul principal de activitate. Iată cu ce se va ocupa

16 Apr 2024 307

Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism se reunește în această săptămână. Pe ordinea de zi figurează mai multe proiecte imobiliare controversate!

15 Apr 2024 728

Firme Constanța Ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor SOCEP SA, completată și revizuită

15 Apr 2024 455

Imobiliare Constanța Firma administrată de un consilier local PSD modifică din nou proiectul de pe bulevardul Aurel Vlaicu

13 Apr 2024 667

Imobiliare Constanța Investitorul turnului din Portul Tomis, răspuns de la Direcția de Cultură - „Nu considerăm oportună creșterea înălțimii clădirii”

12 Apr 2024 5390

Constanța Certificat de urbanism pentru Academia Română! Iată ce investiție va realiza

12 Apr 2024 384

Gheorghița Pufleanu vrea să ridice un bloc de 8 etaje în municipiul Constanța

11 Apr 2024 656

La toamnă se va lua o decizie în procesul dintre Prefectura Constanța și Stely Metal SRL

10 Apr 2024 378

Afaceri Constanța Primăria Mihai Viteazu a vândut bunuri imobiliare mai multor persoane fizice

10 Apr 2024 449