S-a încheiat elaborarea Planului Urbanistic Zonal pentru amenajare „Piață Urbană” în zona Gară Constanța. Constănțenii pot aduce propuneri sau observații (DOCUMENT)

  • Planul Urbanistic Zonal pentru amenajare Piață Urbană în zona Gară Constanța se află în consultare publică până pe 26.06.2022
  • Sunt propuse amenajări de circulații auto și pietonale, amenajări de spații verzi dar și construirea a trei clădiri principale, ce se încadrează în indicatorii urbanistici propuși spre avizare
  • Parcarea acoperită va fi destinată pentru autobuze și autocare cu stații de încărcare și peron călători, amenajare parcare autoturisme, amenajare zona acces, amenajare zone de promenadă pietonală, reamenajare zonă pasaj pietonal subteran, amenajare peisagistică parțială Parc Gară, construire parcare supraetajată și construire centru comercial de tip strip mall
     

Primăria Constanța a lansat în consultare publică Planul Urbanistic Zonal pentru amenajare Piață Urbană în zona Gară Constanța conform avizului de oportunitate nr.110830/14.06.2022.

Prin intermediul PUZ-ului se propune refuncționalizarea zonei studiate astfel încât să se integreze în tendințele de dezvoltare și unificarea imaginii zonei studiate prin documentele urbanistice, vezi secțiunea „documente”.

Totodată sunt propuse amenajări de circulații auto și pietonale, amenajări de spații verzi dar și construirea a trei clădiri principale, ce se încadrează în suprafețele maximale și indicatorii urbanistici propuși spre avizare.

Parcarea acoperită va fi destinată pentru autobuze și autocare cu stații de încărcare și peron călători, amenajare parcare autoturisme, amenajare zona acces, amenajare zone de promenadă pietonală, reamenajare zonă pasaj pietonal subteran, amenajare peisagistică parțială Parc Gară, construire parcare supraetajată și construire centru comercial de tip strip mall.
 
Beneficiarul PUZ-ului este Primăria municipiului Constanța prin autoritatea contractantă: SC Confort Urban SRL.

Planul Urbanistic Zonal a fost elaborat de SC Pro Sign Design SRL.

Publicul poate transmite observații și propuneri asupra documentelor disponibile online pe site-ul municipalității până la data de 26.06.2022 pe adresa de e-mail : primarie@primarie-constanta.ro  sau direct la Registratura PMC din cadrul Centrului de Informare Cetățeni.
 

Precizări:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.


Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Certificat de urbanism pentru piața urbană pe care Primăria Constanța o va amenaja în zona Gării

Studiu pentru amenajare piață urbană, parcare supraetajată și centru comercial de tip strip mall în zona Gării din Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un nou PUZ se află în consultare! Un teren arabil situat în zona DC89 va fi introdus în intravilan în vederea lotizării (DOCUMENT)

05 Jul 2022 868

Autorizație de construire pentru MCF Construct 2000 SRL! Ce investiție va realiza pe strada Teleajen din Constanța

05 Jul 2022 609

PUZ pentru un teren din zona DN3C pe care se dorește înființarea unei zone de servicii, logistică și producție (DOCUMENT)

04 Jul 2022 709

Alessia Imobiliare, fostă Sputnik Imobiliare, a primit autorizația de construire pentru un nou bloc la Constanța

01 Jul 2022 593

George Chendru, fondatorul trupei Pindu, ridică un nou bloc la Constanța

30 Jun 2022 1217

USR atacă la CCR Legea acvaculturii - „PSD şi PNL pun la cale un tun imobiliar în domeniul amenajărilor piscicole“

29 Jun 2022 419

Tribunalul Constanța a radiat o firmă controlată de soția unui fost parlamentar PSD

29 Jun 2022 589

Planul urbanistic general (PUG) al Capitalei, anulat de tribunal. „Impactul asupra pieței imobiliare și bancare este enorm“

25 Jun 2022 626

PUZ-ul inițiat de Real Quality Construct SRL, lansat în consultare publică(DOCUMENT)

23 Jun 2022 697

Prețurile la imobiliare au explodat! Prețul unei garsoniere cu vedere la mare, acum, în Mamaia

22 Jun 2022 653

Un nou PUZ în cartierul Compozitorilor din Constanța. Documentația preliminară se află în consultare publică (DOCUMENTE)

21 Jun 2022 761

PUD-urile afaceristului Tapangea în zona Campusului universitar ajung pe masa Comisie tehnice de urbanism

20 Jun 2022 738

Modificări în firma Sammarina Imobiliare SA, din Constanța

16 Jun 2022 481

O nouă investiție în zona Palas CFR. Planul Urbanistic de Detaliu se află în etapa de consultare publică (DOCUMENT)

14 Jun 2022 875

Byg Gns Development SRL va ridica un nou imobil de 3 etaje, în Constanța

10 Jun 2022 738