Se va construi un bloc de opt etaje pe aleea Hortensiei? Comisia de urbanism decide modificarea PUZ-ului (document)

Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului, constituită în baza HCL nr. 283/2016, se va întruni pe data de 20 decembrie 2016, de la ora 11.00, la sediul din bulevardul Tomis nr. 51.

Precizăm că din comisie fac parte arhitecţii Mihai Isacov, Ignis Nejla Duvagi, Radu Cornescu, Sorin Mihai Vatamaniuc, dar şi directorul Muzeului de Artă, dr. Doina Păuleanu, şi reprezentantul Direcţiei Judeţene pentru Cultură, arh. Laura Smaranda Tudosie. De asemenea, din aceeaşi comisie mai fac parte arh. Veronica Pribeagu, ing. Cornel Constantin Severin, şeful Serviciului de Urbanism al Primăriei, Mihai Radu Vânturache, precum şi viceprimarul Costin Răsăuţeanu.
 
Printre punctele care vor fi discutate în cadrul şedinţei de pe 20 decembrie se află şi solicitarea de avizare a modificării Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru zona delimitată de bulevardul Aurel Vlaicu, aleea Hortensiei şi strada Cpt. Dobrilă Eugeniu. În această zonă, iniţiatorul PUZ-ului, Cristian-Nicolae Nicola, intenţionează să ridice un imobil S+P+8 etaje. De asemenea, pe data de 13 aprilie, autoritatea publică locală a emis şi Certificatul de urbanism nr. 1305 privind elaborarea PUZ-ului pentru zona delimitată de bulevardul Aurel Vlaicu, aleea Hortensiei, terenuri proprietate publică şi privată, conform Avizului de oportunitate nr. 46798 din 24.03.2016. Beneficiarul certificatului este Nicola Cristian Nicolae I.I.
 
Reamintim că, la dezbaterea publică pentru modificarea Planului Urbanistic Zonal, constănţenii prezenţi nu au fost de acord cu propunerea de modificare a PUZ-ului pentru viitoarea investiţie imobiliară. Blocurile afectate de noul imobil sunt C4 şi G6, fiecare cu zece etaje. Mai exact, între ele ar urma să fie ridicat blocul de opt etaje. „Cine a vândut acest teren? Acest bloc va obstrucţiona accesul maşinilor de la ISU, al ambulanţei. Nu sunt locuri de parcare“, a declarat, la dezbaterea care a avut loc pe 21 octombrie, Paul Ionescu, preşedintele Asociaţiei 72 din Tomis Nord, care a mai spus că „spaţiile dintre blocuri sunt comunitare“.
 
Locuitorii din zonă se plâng că noul bloc îi va lăsa fără lumină, fără soare, şi că valoarea apartamentelor din zonă va scădea odată cu noua construcţie. Vecinii blocului au ameninţat la momentul respectiv că vor merge la DNA, susţinând că terenul a fost retrocedat ilegal.
 
De asemenea, cei prezenţi au spus că nu au destule grădiniţe şi şcoli în zonă, dar nici locuri de parcare suficiente. „Se va întâmpla ceea ce se întâmplă peste tot. Se anunţă că blocul va avea un anumit număr de apartamente, apoi acestea devin mai multe. Evident că se măreşte şi numărul de maşini. Unde vor fi parcate?”, s-a menţionat în cadrul dezbaterii.

Cine este Cristian-Nicolae Nicola

Cristian-Nicolae Nicola este patronul magazinului de mobilă Ruana. După investiţiile demarate la Constanţa împreună cu un fost candidat al PPDD la Primăria comunei Cerchezu, în 2012, Petrică Albu, şi ansamblul de blocuri din comuna Lumina, localitatea unde magazinul de mobilă îşi are punctul de desfacere, iată că Nicolae-Cristian Nicola mai bifează o investiţie.
 
Potrivit Registrului Comerţului, Nicola Cristian-Nicolae Întreprindere Individuală are sediul social în Lumina, şoseaua Tulcei. Asociatul Cristian-Nicolae Nicola este născut la 11.03.1969, în Ovidiu. Activitatea întreprinderii individuale constă în cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii. Cristian-Nicolae Nicola mai este asociat în Fotovoltaic Sun Light Park SRL, Ruana SRL, Siderurgica Ro Metal SRL (radiată).
 
În secţiunea „Documente” puteţi consulta Planul Urbanistic Zonal propus pentru zona delimitată de bulevardul Aurel Vlaicu, aleea Hortensiei şi strada Cpt. Dobrilă Eugeniu.

Citeşte şi:

Patronul magazinului Ruana continuă investiţiile! Vrea să ridice un bloc de zece etaje în zona Spitalului CFR

„Se va ajunge în instanţă!“ Constănţenii spun NU blocului de opt etaje pe care patronul de la Ruana îl vrea pe Aurel Vlaicu (galerie foto)

Dezbatere publică pentru PUZ-ul iniţiat de patronul magazinului de mobilă Ruana

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

APM Constanța Cine va construi un salon de evenimente festive la Hârșova?

28 Mar 2024 394

Imobiliare Bucureștenii Floriștean și Chirănescu vor să construiască un bloc pe Bulevardul 1 Mai Vechi din Constanța. PUZ-ul a fost lansat în consultare publică (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 513

Document Cum va arăta viitorul campus școlar, construit la Ovidiu, județul Constanța, de Institutul Maarif?

27 Mar 2024 568

Mamaia 2000 SRL, răspuns negativ de la Primăria Constanța pentru elaborarea unui PUZ

22 Mar 2024 522

Rezultatul informării și consultării PUZ, iniţiat de Comtrans SA, pentru o investiţie pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanţa

19 Mar 2024 763

PUZ-ul, depus la APM Constanța Doi afacereriști vor să construiască în cartierul Poarta 6 din municipiul Constanța

18 Mar 2024 675

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 677

Black Sea Estate SRL vrea să edifice un incubator de afaceri pe bulevardul I.C. Brătianu din Constanța

13 Mar 2024 683

PUZ-ul pentru modernizarea Portului Tulcea, reconfirmat de judecătorii din Constanța (MINUTA)

12 Mar 2024 511

Imobiliare Constanța PUZ-ul pentru un teren din zona Tomis III din municipiul Constanța, lansat în consultare publică. Până când puteți trimite propuneri și observații? (DOCUMENT)

11 Mar 2024 841

Primarul Constanței, dat în judecată de un investitor imobiliar! Se cer penalități de peste 26.000 de euro, pentru un certificat de urbanism. Dosarul, la Curte

11 Mar 2024 693

Deputatul USR, Stelian Ion se întâlnește cu cetățenii din Palazu Mare

10 Mar 2024 535

Comisia tehnică de urbanism și amenajarea teritoriului se reunește pe 7 martie! Ce proiecte se află pe ordinea de zi

05 Mar 2024 445

Imobiliare Constanța PUZ-ul pentru teritoriul intravilan delimitat de bulevardul Lăpușneanu și străzile Farului și Salcâmilor inițiat de Cardiozone Med SRL, lansat în consultare publică (DOCUMENT)

04 Mar 2024 3631

Ședință CLM Constanța Consilierii vor avea pe masă aprobarea Planului urbanistic zonal pentru Medimar Imagistic Services SRL

28 Feb 2024 521