Sediul Fiscului de pe Mircea cel Bătrân va fi consolidat! Primăria a eliberat certificatul de urbanism! (document)

În luna octombrie, Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi organiza licitaţie pentru atribuirea contractului „Servicii de elaborare expertiză tehnică şi documentaţie pentru avizarea lucrărilor de intervenţii la obiectivul «Consolidarea şi reabilitarea sediului AFP Constanţa»“, în valoare estimată de 120.000 de lei, fără TVA.
 
Recent, Primăria Constanţa a eliberat şi Certificatul de urbanism nr. 447/22.02.2017, la solicitarea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Galaţi, pentru proiectul „Consolidare şi reabilitare sediu Administraţia Finanţelor Publice Constanţa şi anexe“, situat pe strada Mircea cel Bătrân nr. 96 din Constanţa.
 
Reamintim că, potrivit anunţului pentru organizarea licitaţiei anunţate în luna octombrie, sediul care urmează a fi supus programului investiţional este format dintr-un ansamblu de construcţii aflate în proprietatea publică a statului şi în administrarea Ministerului Finanţelor Publice. Terenul aferent construcţiilor are o suprafaţă de 3.430 mp şi provine din alipirea a două terenuri: unul de 1.423 mp, situat pe strada Mircea cel Bătrân nr. 96, şi unul de 2.007 mp - strada Smârdan nr. 5.
 
Potrivit caietului de sarcini al licitaţiei, obiectul investiţiei se referă la consolidarea şi reabilitarea clădirii principale şi a clădirilor anexe, amplasate în municipiul Constanţa, pe strada Mircea cel Bătrân nr. 96. Clădirea principală din strada Mircea cel Bătrân nr. 96 este fostul sediu al AJFP Constanţa, în prezent fiind în stare avansată de degradare.
 
În caietul de sarcini se preciza că respectiva clădire are deficienţe majore la structura de rezistenţă, care periclitează rezistenţa şi stabilitatea, zidăria prezintă multiple fisuri şi crăpături orizontale şi verticale, nu există sâmburi de beton armat pentru structura verticală şi de rezistenţă, planşeele se află într-o stare avansată de degradare, elementele de lemn ale podului sunt putrezite şi mucegăite, la nivelul faţadei există exfolieri ale tencuielii, prezentând pericol de desprindere şi, eventual, vătămarea persoanelor care circulă pe trotuarele adiacente.
 
Anexele sunt şi ele într-o stare avansată de degradare: goluri de geam cu tâmplărie de lemn, uşi ieşite din plan, parchet din lemn masiv umflat şi putrezit, pereţi crăpaţi. În prezent, structura de Inspecţie Fiscală din cadrul AJFP Constanţa, unde activează 130 de angajaţi, funcţionează într-un sediu închiriat, care nu corespunde specificului activităţii.

Iată ce lucrări vor fi executate, potrivit anunţului pentru atribuirea licitaţiei!

Investiţia constă în: execuţia lucrărilor de consolidare a elementelor structurale în scopul asigurării nivelului de siguranţă la acţiuni seismice al clădirilor existente, precum şi de păstrare şi punere în valoare a clădirii istorice, conform soluţiilor raportului de expertiză tehnică; realizarea tuturor categoriilor de lucrări necesare asigurării funcţionalităţii construcţiilor reabilitate, precum şi a lucrărilor de modernizare a acestora: recompartimentări, hidroizolaţii, termoizolaţii, acoperiş, înlocuirea instalaţiilor şi a echipamentelor aferente construcţiei, demontări şi montări, realizarea instalaţiei de climatizare, a reţelei de cablare structurală, precum şi a tuturor instalaţiilor de siguranţă în exploatare.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi consulta caietul de sarcini pentru contractul de achiziţii „Servicii de elaborare expertiză tehnică şi documentaţie pentru avizarea lucrărilor de intervenţii la obiectivul «Consolidarea şi reabilitarea sediului AFP Constanţa»“.

Citeşte şi:

Unul dintre sediile AJFP Constanţa va fi reabilitat. Actuala clădire pune în pericol viaţa celor 130 de angajaţi (document)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vergil Chițac câștigă definitiv procesul deschis Fiscului, în urma unei amenzi civile aplicate de judecători Primarului Municipiului Constanța (MINUTA)

27 Mar 2024 452

Procesul dintre UAT Mangalia și Serviciului Comisariatului Județului Constanța, amânat. Dosarul, pe rolul Tribunalului

23 Mar 2024 445

Vergil Chițac, proces cu Fiscul, pentru o amendă civilă aplicată Primarului Municipiului Constanța. Verdictul, la finalul lunii

12 Mar 2024 714

Trei terenuri deținute de Primăria Cogealac, scoase la licitație de fiscul din Constanța (DOCUMENT)

26 Feb 2024 739

Un teren deținut de Green Garden Art Fast SRL, scos la licitație de fiscul din Constanța (DOCUMENT)

14 Feb 2024 801

Societăți cu datorii la stat ANAF a publicat numelor datornicilor pe ultimul trimestru din 2023

05 Feb 2024 885

Curtea de Apel explică de ce a „reactivat“ taxa din Mamaia considerată de 80 de ori mai mare decât în alte zone din Constanța (MOTIVARE)

17 Dec 2023 943

Claudiu Iorga Palaz, consilier județean PMP în Consiliul Județean Constanța, averea și interesele (DOCUMENTE)

24 Jul 2023 2655

Zeci de mii de contribuabili nu au virat către stat impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă. Anunțul șefului ANAF

08 Jul 2022 1163

Președintele ANAF „Nu voi accepta ca imaginea acestei instituții sã fie murdãritã de o mânã de oameni”

15 May 2022 1440

Consiliul Fiscal România trebuie să realizeze, pe termen mediu şi lung, o ajustare bugetară de amploare

15 May 2022 1173

Călugăreanu va renunța la conducerea Fiscului. Cine ar putea veni la șefia ANAF

03 May 2022 1470

Bănuiți de luare de mită Cu ce averi părăsesc sistemul, pe ușa din dos, inspectorii de la Fisc Adrian Fotin, Mihai Bușu și Stere Anagnoste (DOCUMENTE)

27 Jan 2022 3948

PSD și-a desemnat candidatul pentru funcția de subprefect al județului Constanța!

21 Dec 2021 4885

Se caută șefi în ANAF! Proba scrisă, în a treia zi de Crăciun! (DOCUMENTE)

06 Dec 2021 3815