Imobiliare

Supermarket Penny în locul unei parcări, pe Eliberării. Rewe Projektentwicklung România aşteaptă răspuns de la Primăria Constanţa (galerie foto+document)

Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanţa se va întruni în data de 5.06.2018, ora 10.00. Pe ordinea de zi se află solicitarea de avizare a PUZ-ului elaborat pentru teritoriul delimitat de intersecţia străzii I.L. Caragiale cu strada Eliberării, iniţiator - SC Rewe Projektentwicklung România SRL.
 
Regulamentul de urbanism aferent PUZ-ului pentru „zona intersecţie strada I.L. Caragiale cu strada Eliberării, lot 1“ se aplică în teritoriul marcat pe planurile aferente PUZ ca limită PUZ (zona de reglementare ZRE 1), conform avizului de oportunitate nr. 59171/12.05.2017, delimitat astfel: la nord - strada Eliberării, la sud - strada I.L. Caragiale, la est - Biserica Adventistă Română, la vest - platformă beton, garaje, blocuri.
 
Amplasamentul care a generat PUZ, IE 227623, este un teren viran, în suprafaţă de 4.009 mp, având categoria de folosinţă „curţi-construcţii“, situat în municipiul Constanţa, strada I.L. Caragiale cu strada Eliberării nr. lot 1.
 

Ce presupune proiectul

 
Conform utilizărilor funcţionale admise de PUG-ul municipiului Constanţa, amplasamentul situat între zone de locuit (ZRL4 şi ZRL5), zona de culte (ZRF) şi zona Cimitirului Central (ZRG) poate fi utilizat pentru echipamente publice la nivel rezidenţial şi de cartier: creşe, grădiniţe, şcoli primare şi gimnaziale, licee, dispensare urbane ş dispensare policlinice, biblioteci de cartier. Amplasarea unui centru comercial cu mărfuri alimentare şi nealimentare de uz casnic în vecinătatea zonei rezidenţiale, cu acces la arterele de tranzit existente, nu contravine funcţiunilor existente şi admise.
 
Scopul investiţiei este acela de a asigura deservirea populaţiei rezidente cu produse de primă necesitate, în condiţii de calitate sporite, precum şi acela de a salubriza şi a îmbunătăţi considerabil aspectul urbanistic al zonei. Motivele de ordin economic, financiar, social şi de mediu care justifică întocmirea PUZ-ului sunt: realizarea unei zone comerciale de servicii cu profil de tip magazin retail, atragerea la bugetul de local de fonduri suplimentare rezultate în urma administrării şi înscrierii imobilelor/construcţiilor ce se vor realiza pe acest teren, crearea unor noi locuri de muncă prin deschiderea unor spaţii comerciale şi de servicii, crearea unei infrastructuri moderne executate în condiţiile noilor reglementări în domeniu.
 
Planul Urbanistic Zonal stabileşte, în baza analizei contextului social, cultural, istoric, urbanistic şi arhitectural, reglementări cu privire la regimul de construire, funcţiunea zonei, înălţimea maximă admisă, Coeficientul de Utilizare a Terenului (CUT), Procentul de Ocupare a Terenului (POT), retragerea clădirilor faţă de aliniament şi distanţele faţă de limitele laterale şi posterioare ale parcelei, caracteristicile arhitecturale ale clădirilor, dar şi materialele admise.
 
Reamintim că, în luna mai 2017, Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanţa a analizat solicitarea emiterii avizului de oportunitate - elaborare PUZ pentru zona intersecţiei strada I.L. Caragiale cu strada Eliberării, lot 1, iniţiator - SC Rewe Projektentwicklung România SRL. Accesul auro la amplasament se va realiza din strada I.L. Caragiale şi din strada Dezrobirii.
 

Rewe Projektentwicklung România SRL, în datele Registrului Comerţului

 
Înfiinţată în anul 2015, Rewe Projektentwicklung România SRL are sediul social în comuna Ştefăneştii de Jos. Firma provine din schimbare sediu in alt judeţ. Capitalul social subscris, de 382.786.440 de lei, integral vărsat, este compus din 38.278.644 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Rewe Projektentwicklung România SRL este deţinută de Rewe Projektentwicklung GMBH, cu sediul în Germania. Persoane împuternicite sunt: Daniel Eduard Gross, Oliver Eifler şi Biernatzki Dennis. Rewe Projektentwicklung România SRL se ocupă de dezvoltare (promovare) imobiliară. În anul fiscal 2016, societatea cu zero salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 86.226.517 lei şi un profit de 26.840.748 de lei.
 
„Magazinele Penny Market au o suprafaţă de circa 750 mp şi un sortiment de aproximativ 2.000 de articole: alimente de bază, băuturi, detergenţi, produse proaspete şi congelate, legume, fructe şi non food. Principiul Penny se bazează pe achiziţionarea de marfă din România, astfel încât ponderea principală a articolelor oferite spre vânzare este de provenienţă autohtonă. În anumite cazuri, se apelează şi la furnizori străini, pentru anumite categorii de articole care nu se produc în România şi al căror raport calitate-preţ corespunde cerinţelor clienţilor autohtoni“, se precizează pe site-ul companiei.
 
Penny Market este conceptul de succes al grupului german Rewe şi unul dintre cei mai activi retaileri din România, cu primul magazin deschis pe piaţa locală în anul 2005. Grupul Rewe România mai deţine şi opt magazine XXL Mega Discount, şase dintre ele fiind transformate în Penny Market în cursul anului 2017.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi consulta memoriul proiectului depus la Primăria Constanţa.
 
Citeşte şi:
 
Supermarket Penny, pe locul unei parcări de pe strada Eliberării din Constanţa (galerie foto + document)

Investitorul a solicitat avizul de oportunitate pentru PUZ Un supermarket Penny va lua locul unei parcări de pe strada Eliberării (document)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Parcarea de pe strada Eliberării, de lângă Biserica Adventistă, sacrificată pentru un supermarket Penny. Investitorul a solicitat acord de mediu

20 Feb 2019 2768

Demersuri pentru ridicarea unui supermarket Penny pe locul unei parcări din Constanţa

29 Dec 2018 3037

Amenajarea unui supermarket Penny în locul unei parcări de pe strada Eliberării, în atenţia Primăriei Constanţa (document)

17 Sep 2018 1537

Supermarket Penny, pe locul unei parcări de pe strada Eliberării din Constanţa (galerie foto + document)

19 Oct 2017 6840

Investitorul a solicitat avizul de oportunitate pentru PUZ Un supermarket Penny va lua locul unei parcări de pe strada Eliberării (document)

11 May 2017 2462

Detalii despre magazinul Penny pe care îl va ridica Rewe România în Agigea (document)

03 May 2017 4977

Magazin Penny în Agigea. Rewe România SRL solicită acord de mediu de la APM Constanţa

10 Mar 2017 2838