Un hotel din Jupiter va fi modernizat şi reamenajat. Investitorul, Delta Aurora SA, demersuri la APM Constanţa (document)

SC Delta Aurora SA şi-a anunţat intenţia de a moderniza şi a reamenaja hotelul Atlas din staţiunea Jupiter.
 
În acest sens, a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul de prezentare a proiectului „Extindere, modernizare şi reamenajare hotel Atlas; desfiinţare hol de legătură parter; construire şi amenajare piscină exterioară şi anexe; amenajări exterioare, dotări de agrement; amenajare teren de tip platforme, alei, trotuare, parcaje; împrejmuire teren; organizare şantier“.
 
Precizăm că hotelul Atlas este situat în municipiul Mangalia, staţiunea Jupiter, strada Brindisi nr. 4. Zona studiată este amplasată în staţiunea Jupiter, în intravilanul municipiului Mangalia. Imobilul este proprietate a SC Delta Aurora SA, conform contractului de vânzare-cumpărare cu încheiere de autentificare nr. 2999/15.07.2016, SPN Charcovschi. Terenul are suprafaţa de 6.513 mp, iar pe acesta se află o construcţie cu regim de înălţime D+P+8E+etaj tehnic (parţial).
 
Vecinătăţile hotelului sunt: la sud - proprietate a SC Olimpic SA; la nord - alee acces plajă; la est - plajă; la vest - strada Brindisi. Pe teren se află un imobil, structură de primire turistică cu funcţiunea de cazare tip hotel, cu 223 de camere şi spaţii tehnice aferente. Imobilul a fost construit în anul 1968 şi este compus dintr-un corp de clădire de formă regulată şi un hol de legătură parter (Sc=172 mp), având recepţia comună cu hotelul Olimpic. În prezent, accesul principal pietonal şi carosabil se realizează din strada Brindisi.
Clădirea existentă are două accesuri, unul prin spaţiul de recepţie comun cu hotel Olimpic, iar celălalt direct către exterior, în incinta proprietăţii, dispus pe latura nordică.

Ce lucrări vor fi executate

Investiţia de modernizare şi extindere a hotelului Atlas vizează în special creşterea calităţii arhitectural-ambientale şi funcţionale a clădirii prin extinderea construcţiei existente cu un corp de clădire desfăşurat pe un nivel - parter, cu funcţiunea de recepţie, cu o suprafaţă construită de 455 mp. În vederea extinderii construcţiei cu corp recepţie, se propune desfiinţarea holului existent de legătură cu recepţia hotelului Olimpic. De asemenea, se propune desfiinţarea şi zidirea golului de uşă actual, prevăzut pentru accesul în recepţia hotelului Olimpic. Cele doua recepţii nu vor comunica funcţional şi se vor considera compartimente separate de incendiu.
 
Tot la nivelul demisolului corpului existent, sunt propuse extinderi ale construcţiei actuale: pe latura nordică se propune extinderea cu un spaţiu dedicat sortării şi evacuării lenjeriei murdare, în suprafaţa construită de 15 mp; pe latura sudică se propune extinderea în suprafaţă construită de 25 mp, în vederea obţinerii unui spaţiu unitar interior, dedicat locului de joacă pentru copii. În prezent, clăirea este deservită de trei lifturi, care merg până la nivelul parterului. Se vor înlocui lifturile actuale şi vor fi prevăzute caracteristici tehnice şi constructive, astfel încât să existe o staţie pentru acestea la nivelul demisolului.
 
Mai mult, se va realiza reabilitarea funcţională şi utilitară a corpului de cazare existent, pentru mărirea gradului de confort turistic şi în vederea obţinerii clasificării de patru stele. Printre amenajările exterioare se numără construcţia şi amenajarea piscinei exterioare (adulţi şi copii). Cele două piscine se vor integra în zona de terasă exterioară. De asemenea, sunt prevăzute un bar exterior, grupuri sanitare, loc de joacă pentru copii, lucrări de sistematizare verticală şi amenajări exterioare de tip platforme, alei şi trotuare; lucrări de construcţie şi amenajare exterior, dotări de agrement conform structurii şi funcţiunii propuse; modificarea parţială a accesului în incintă în vederea asigurării unui acces propriu; amenajare parcaj propriu în incintă; realizare împrejmuire proprietate.

Despre SC Delta Aurora SA

Firma înmatriculată în anul 1995 are sediul social în localitatea Jupiter, municipiul Mangalia, hotel Delta. Capitalul social subscris, de 521.492,5 lei, integral vărsat, este compus din 208.597 de acţiuni. Firma este controlată de Ciprian Constantinescu, născut pe 11.07.1961, în Constanţa, cu 63,124% din capitalul social, Olimpia Alupoaei, născută pe 7.07.1950, în Ciulniţa, Ialomiţa, cu 36,858% din capitalul social, şi Acţionari Listă, cu 0,018% din capitalul social. Administratorul societăţii, care se ocupă de „hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare“, este Ciprian Constantinescu.
 
În secţiunea „Documente“ din ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa puteţi consulta memoriul depus la APM Constanţa de SC Delta Aurora SA. 
 
 

 
 
 

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

APM Constanța Undă verde de la Mediu pentru extinderea zonei de exploatare de către Celco SA

18 Apr 2024 222

Imobiliare Constanța Când are loc dezbaterea publică pentru construirea unui imobil de 11 etaje la Neptun?

18 Apr 2024 250

Investitorul CN APM Constanța a solicitat evaluarea impactului asupra mediului Dezbatere publică la APM Constanța pentru proiectul privind realizarea unui cheu în Portul Midia

18 Apr 2024 285

Decizia APM Constanța Hotel de trei etaje, construit de Talpac SRL în Eforie Nord

18 Apr 2024 323

Ce decizii au adoptat acționarii CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța?

15 Apr 2024 418

Investiție realizată de Polaris M Holding la Constanța!

15 Apr 2024 354

Tomis Marina Management a câștigat procesul pentru Portul Tomis Constanța! Judecătorii explică victoria (MOTIVARE+DOCUMENT)

14 Apr 2024 2221

O firmă controlată de doi oameni de afaceri turci va ridica un imobil de patru etaje în municipiul Constanța

13 Apr 2024 721

Cumpărări directe Constanța CN APM SA. Lucrări de ignifugare a podului clădirii Gării Maritime (DOCUMENT)

13 Apr 2024 457

CNAPM SA Constanța anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către APM, Incinta Port, Danele 64-65-66, Parcelele 64-65-66, Parcelele 256 și 257

12 Apr 2024 319

APM Constanța Undă verde pentru edificarea unui bar în Vama Veche

11 Apr 2024 493

Gheorghița Pufleanu vrea să ridice un bloc de 8 etaje în municipiul Constanța

11 Apr 2024 654

Undă verde de la APM Constanța pentru reabilitarea, consolidarea, modernizarea și extinderea Sanatoriului Balnear și de Recuperare Mangalia

11 Apr 2024 368

Tribunalul Constanța îl reabilitează pe Senol Zevri, fostul director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa! (MINUTĂ)

11 Apr 2024 611

Un imobil din stațiunea Venus crește pe verticală. Firma Club Razelm SRL a solicitat acord de mediu de la APM Constanța

11 Apr 2024 424