Un investitor „pe placul“ lui Mazăre După contractele cu CJC, Daroff SRL a trecut de la blocnotes la bloc de locuinţe



Încă o construcţie de patru nivele va „răsări“ în Faleză Nord, aproape de ţărmul mării. După ce Primăria Constanţa a acordat certificatul de urbanism pentru „Construire imobil D+P+4E locuinţe colective“ firmei Daroff SRL, Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Constanţa spune, la rândul său, că nu are nimic împotriva dezvoltării acestui proiect. Astfel, după consultarea membrilor Comisiei de Analiză Tehnică, în data de 4 decembrie, APM Constanţa a decis că proiectul „Construire imobil Ds+P+4E - locuinţe colective“ propus a fi amplasat în Constanţa, aleea Studenţilor nr. 5, nu se supune evaluării impactului asupra mediului.
 
Firma constănţeană nu este nicidecum specializată în construcţia de blocuri de locuinţe, ci în livrarea de… blocnotesuri. Societatea se numără printre firmele cu lipici la licitaţiile publice organizate nu doar de Primăria Constanţa, ci şi de Inspectoratul Şcolar Judeţean.
 
Administratorul firmei, Robert Penciu, susţine însă că este vorba despre altceva. „Vreau să fac un sediu de firmă. Construcţia se va realiza pe aleea Studenţilor“, a declarat acesta, pentru ZIUA de Constanţa, cu oarecare reţinere în voce, la momentul în care Primăria emitea firmei certificatul de urbanism, în luna iulie a acestui an.
 
Firma Daroff SRL este, din câte se pare, o novice într-ale dezvoltărilor imobiliare, având contracte cu Primăria, CJC şi ISJ, dar de altă factură. Aşa cum arată datele de pe portalul achiziţiilor publice, Daroff SRL are în palmares contracte încheiate pentru livrarea de rechizite în mod special. În cadrul programului guvernamental derulat prin Ministerul Educaţiei şi Cercetării, pe data de 8 noiembrie 2012, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a atribuit contractul „Achiziţie rechizite şcolare pentru anul şcolar 2012-2013“ societăţii Daroff SRL, cu o valoare de 304.800,5 lei. Interesant este faptul că, în anii trecuţi, societatea a câştigat şi licitaţiile organizate de CJC privind rechizitele şcolare destinate copiilor din judeţ.
 
Din datele furnizate de portalul achiziţiilor publice, aflăm că societatea a câştigat, în perioada 7.01.2008 - 14.01.2010, de la CJC şi de la Primăria Constanţa, contracte în valoare totală de 22.979.613 lei fără TVA, adică de aproape 230 de miliarde de lei vechi, pentru furnizarea de cadouri de sărbători, dar şi pentru rechizite şcolare. Doar în 2010, SC Daroff SRL a obţinut numai de la CJC contracte în valoare de peste 12 miliarde de lei vechi, cu tot cu TVA.


 
Înfiinţată în anul 1994, societatea Daroff SRL are ca obiect de activitate „comerţul cu ridicata al altor bunuri de uz gospodăresc“. Sediul social al societăţii se află în municipiul Constanţa, strada Interioară nr. 2, unde funcţionează în baza contractului de închiriere încheiat cu firma Traian SA. Asociaţi în societate sunt Ana Penciu (10%) şi Robert Penciu (90%), cel din urmă fiind şi administratorul societăţii.
 

Potrivit vrajitorul.eu, la finele lui 2014, firma declara o cifră de afaceri de 2.375.688 de lei, 131.608 lei profit net şi 21 de salariaţi. Cu un an înainte, cifra de afaceri era de 5.896.094 de lei, profitul ajungea la 1.036.953 de lei, având 18 salariaţi. În 2012, cifra de afaceri a fost şi mai mare - 6.064.144 de lei, profitul - 965.790 de lei, având 17 salariaţi. Deşi era lansată în achiziţii publice, în 2011, situaţia firmei nu a fost la fel de… roz. Profitul era de 239.160 de lei, raportat la o cifră de afaceri de 2.825.390 de lei şi având 15 salariaţi. În anul 2009, societatea Daroff SRL, cu un număr de 13 angajaţi, a înregistrat o cifră de afaceri de 7.501.650 de lei şi un profit brut de 1.642.243 de lei, fiind anul cel mai prolific. Robert Penciu a mai fost implicat ca asociat şi în Basic International RT SRL şi Yuronny SRL, ambele radiate, în ultima fiind şi administrator. Ana Penciu nu mai este implicată în prezent decât în Daroff SRL.
 
Robert Penciu şi Radu Mazăre au pasiuni comune. Penciu este nimeni altul decât managerul Clubului Marina Surf Năvodari, fost campion naţional de yachting şi actual președinte al Federației Române de Yachting. La Marina Surf Club Năvodari a fost organizat, în 2007, evenimentul „Cupa Primăverii Volvo“, care a avut ca partener şi Asociaţia Judeţeană de Yachting, al cărei preşedinte onorific era pe atunci fostul primar al municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

De la bunuri de uz gospodăresc O firmă nouă se orientează spre plaja din Năvodari (document)

07 Sep 2016 2924

Încă o firmă apropiată CJC-ului şi Primăriei Constanţa, Tomis Rent SRL, se apucă de construit

27 Jul 2015 3043

De la bloc-notes, la blocuri de locuinţe Încă o construcţie ridicată în Faleză Nord de un „apropiat“ al autorităţilor publice?

17 Jul 2015 3237