Imobiliare

Un nou cartier rezidenţial în zona magazinului Brick? Blocuri de 11 etaje, spaţii comerciale şi parcare multietajată (document)

Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanţa, constituită în baza HCL nr. 283/30.09.2016, s-a întrunit în prima şedinţă extraordinară, în data de 12 octombrie, având următoarea ordine de zi: solicitarea SC Five Holding SA, SC Mobitom SA, SC Sigma Trading SA, SC Onix Sercom SRL în vederea emiterii avizului de oportunitate pentru elaborare PUZ.
 
Teritoriul propus, de aproximativ 7,9 hectare, este delimitat de strada Ion Roată la nord, strada Dumitru Marinescu la vest, incinta Marvimex şi strada Eliberării la sud-sud-est.
 
Potrivit documentului publicat pe site-ul Primăriei Constanţa, societatea Five Holding SA este iniţiatoarea unui Plan Urbanistic Zonal - construire ansamblu locuinţe colective, construcţii comerciale, extindere şi supraetajare spaţii comerciale existente, parcări multietajate şi sistematizare teren. Terenul studiat în cadrul acestui PUZ este situat în intravilanul municipiului Constanţa, pe strada Ion Roată, zona piaţă şi magazin de materiale de construcţii Brick, şi aparţine societăţilor Mobitom SA, Sigma Trading SA şi Onix Sercom SRL, conform actelor de proprietate.
 
În momentul de faţă, pe amplasament se află următoarele construcţii: magazinul de materiale de construcţii Brick, cu regim de înălţime P, P+Mez, P+1 e, P+2 e; piaţa Brick, cu regim de înălţime P, P+1e, Mall Brick, cu regim de înălţime P+1E+2e retras, construcţii cu diverse tipuri de funcţiuni comerciale sau prestări servicii.
 
Prin PUZ-ul iniţiat se propune formarea unui centru de cartier, cu funcţiuni specifice, în special cele din sfera comerţului cu amănuntul şi a serviciilor complementare. Terenul pe care se propune realizarea investiţiei se află în zona ZRL2b, UTR 5, care cuprinde următoarele subzone de reglementare: ZRL2a, ZRL2b, ZRL4, ZRL5, ZRV1a, ZRE1, ZRF, ZRCC1, ZRG2, ZRA3, ZRA4. Zona pentru care a fost elaborat PUZ-ul se compune din subzonele ZRCC1 şi ZRCC2.

Iată ce doreşte să realizeze beneficiarul 

Pentru terenul care a generat PUZ, beneficiarul doreşte supraetajarea magazinului de construcţii Brick, pe zona spaţiului comercial, realizarea a patru blocuri de locuinţe cu regim de înălţime P+11 E, realizarea unui spaţiu comercial (piaţa agroalimentară) cu regim de înălţime S+D+P+T, subsolul şi demisolul urmând a fi folosite pentru parcare; realizarea unor parcări supraetajate cu regim de înălţime cuprins între P+1E şi P+4 E, supraetajarea Brick Mall, sistematizarea terenului şi realizarea unor spaţii de parcare la sol şi a spaţiilor verzi.
 
În interiorul incintei se va organiza o reţea de circulaţie auto şi pietonală. Potrivit proiectului PUZ-ului, în incita terenului se vor realiza trei parcări supraetajate, cu regim de înălţime între P+1E+Tc şi P+4E+Tc, o parcare la subsolul pieţei agro-imobiliare, precum şi parcări la nivelul solului. Aşa cum a fost descrisă investiţia, funcţiunile propuse se înscriu atât în utilizările admise în PUG, cât şi în funcţiunea predominantă a zonei, cea de locuire.

Despre Five-Holding SA

Firma Five-Holding SA a fost înfiinţată în anul 1998 şi are sediul social în municipiul Constanţa, strada Ion Roată nr. 3. Capitalul social subscris, de 1.550.000 de lei, integral vărsat, este compus din 6.200 de acţiuni, fiecare în valoare de 250 de lei. Acţionar persoană juridică este SC Ditline Investments Ltd, cu sediul în Cipru, Nicosia, cu 86% din capitalul social. Acţionari persoane fizice sunt Ionuţ Oancea, născut pe 5.05.1974, în Constanţa, Rareş Drăistaru-Oancea, născut pe 4.08.2007, în Constanţa, Oana Drăistaru-Oancea, născută pe 16.01.2013, în Constanţa, Alexandru Oancea, născut pe 13.11.1979, în Constanţa, fiecare cu 3,5% din capitalul social.
 
Persoane împuternicite sunt Camelia Dăineanu – administrator, Victor Fedul – membru în CA, Gabriel Culea – membru în CA, SC Anirva Manager SRL, reprezentată de Valentin Ciuceanu. Five-Holding SA desfăşoară activităţi de comerţ cu ridicata al materialului lemnos, al materialelor de construcţii şi al echipamentelor sanitare.

Mobitom SA, abonată la bani publici

Societatea Mobitom SA are sediul, la fel ca Five-Holding SA, pe strada Ion Roată nr. 3. Înmatriculată în anul 1991, firma are un capital social subscris de 2.250.542,5 lei, integral vărsat, compus din 900.217 acţiuni. Firma este controlată de acţionarul persoană juridică SC Five-Holding SA, cu 98,678% din capitalul social, şi de Asociaţi Listă (acţionari), cu 1,322% din capitalul social. Administratorii Mobitom SA sunt Valentin BorosDavid Sisu şi Valentin Ciuceanu. Mobitom SA se ocupă de fabricarea de construcţii metalice şi părţi componente ale structurilor metalice.
 
Reamintim că Mobitom a fost implicată în proiectul locuinţelor ieftine pentru tineri şi a câştigat, în 2008 şi în 2009, numai de la Primăria Constanţa, licitaţii în valoare de aproape 2.300.000 de lei fără TVA. Asta ca să nu mai punem la socoteală numeroasele contracte încheiate cu CJC-ul condus de fostul preşedinte, Nicuşor Constantinescu, dar şi cu instituţiile subordonate Primăriei sau Consiliului Judeţean. În portofoliul companiei se numără proiecte precum fântânile arteziene din Constanţa, Aqua Magic, reabilitarea Delfinariului şi Spectrum Residences. Firma a fost controlată de defunctul Gheorghe Oancea, care avea în portofoliul său şi afaceri precum On Plonge, Plonge Prest, Plonge, Shark şi Five-Holding.

Despre Sigma Trading SA

Înmatriculată în anul 1997, Sigma Trading SA are, de asemenea, sediul social pe strada Ion Roată nr. 3. Capitalul social subscris, de 90.000 de lei, integral vărsat, este compus din 900 de acţiuni. Acţionar persoană juridică este Five Holding SA, cu 33,33% din capitalul social. Acţionari persoane fizice sunt: Mihai Mazăre, fratele fostului primar, Radu Mazăre, cu 3,33% din capitalul social, Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al CJC, cu 15,33% din capitalul social, Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, cu 15,33% din capitalul social, defunctul Mihail Gheorghe Cârciog, cu 15,33% din capitalul social, Sorin Gabriel Strutinsky, cu 15,33% din capitalul social, şi Aurel Mitran, cu 2% din capitalul social. Administratorul societăţii, care se ocupă de închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate, este Mihai Mazăre.
 
Conform Ordonanţei din data de 7.04.2015 emise de Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DNA - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, formulată în dosarul 964/P/2014, şi proceselor-verbale de aplicare a măsurii din data de 16.04.2015 şi din data de 20.04.2015, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile deţinute de Gabriel-Sorin Strutinsky. Conform Ordonanţei din data de 7.04.2015 emise de Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DNA - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, formulată în dosarul 964/P/2014, şi proceselor-verbale de aplicare a măsurii din data de 16.04.2015 şi din data de 20.04.2015, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile deţinute de Radu-Ştefan Mazăre. Prin hotărârea judecătorească definitivă / act administrativ, încheierea de şedinţă din data de 20.01.2016, emisă de Tribunalul Constanţa, Secţia Penală, în dosarul 2596/118/2015/a10, a fost instituit sechestru asupra acţiunilor deţinute de Nicuşor Daniel Constantinescu.

Despre Onix Sercom SRL

Firma înfiinţată în anul 2000 are sediul la aceeaşi adresă - strada Ion Roată nr. 3. Capitalul social subscris, de 500 de lei, integral vărsat, este compus din 50 de părţi sociale. Asociat unic al Onix Sercom SRL este societatea Mobitom SA. Administratorul firmei, care se ocupă de comerţul cu ridicata al produselor chimice, este Valentin Ciuceanu.
 
În secţiunea „Documente” puteţi consulta documentul publicat pe site-ul Primăriei Constanţa privind PUZ-ul iniţiat de Five-Holding SA.

Citeşte şi

Five Holding SA se pregăteşte să deschidă un magazin de construcţii. Iată unde vor investi moştenitorii defunctului Oancea!

Şapte ofertanţi, un singur contract
Cu cine s-au „luptat“ Mobitom, Pomacost, Almaclima şi Sielbol pentru reabilitarea Parcului Arheologic (document+galerie foto)


Mobitom şi Sigma Trading, la mâna administraţiei Făgădău Magazinul Brick nu se poate extinde (document)

 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Schimbare de administratori la Five-Holding SA. Cine sunt nou-aleşii

12 Oct 2018 1006

Five-Holding SA investește la Mangalia. Este vorba despre magazinul Brick. Ce a solicitat firma de la APM Constanța (document)

22 Sep 2018 983

Ansamblu de blocuri de şase şi şapte etaje. Five-Holding SA construieşte la halta Traian (document)

19 Sep 2018 1408

PUZ-ul iniţiat de Five-Holding pentru teritoriul delimitat de Marvimex şi strada Eliberării, la mâna Comisiei tehnice de urbanism (document)

17 Sep 2018 1351

Firme apropiate fostului primar, Radu Mazăre, Five-Holding SA şi New Home Construct SA, pregătesc o nouă investiţie

14 Sep 2018 3288

În aşteptarea acordului de mediu de la APM Constanţa Ansamblu de blocuri, construit de Five-Holding SA pe strada Eliberării, zona halta Traian

04 Sep 2018 1845

Five-Holding SA, un nou certificat de urbanism de la Primăria Constanţa. Este vorba despre o nouă investiţie imobiliară. Detalii

20 Aug 2018 1025

Cartier rezidenţial în zona magazinului Brick Raportul consultării publicului pentru PUZ-ul iniţiat de Five-Holding SA, Mobitom SA şi Sigma Trading SA, făcut public de Primăria Constanţa (document)

30 Jul 2018 1593

Five-Holding SA, la o nouă investiţie imobiliară. Primăria Constanţa şi-a dat acordul

19 Jul 2018 1657

Acționarii Five Holding SA, convocați în AGOA. Ordinea de zi a ședinței

07 Jul 2018 602

Valoarea nominală a unei acţiuni la purtător a Five-Holding SA, modificată. Cum va fi împărţit capitalul social între urmaşii lui Gheorghe Oancea

07 Jul 2018 971

Five-Holding SA, o nouă investiţie imobiliară. Unde va fi realizată. Certificatul de urbanism, emis de Primăria Constanţa

14 Jun 2018 1889

Cum va arăta cartierul rezidenţial din zona magazinului Brick? Cui aparţine şi ce paşi sunt de făcut (document)

06 Jun 2018 4349

Acțiunile Five Holding SA vor fi preschimbate. Ce au mai decis moștenitorii defunctului Gheorghe Oancea

21 May 2018 2790

Five-Holding SA a primit răspuns pentru PUZ-ul care prevede construirea unui ansamblu de locuinţe în zona Marvimex

28 Apr 2018 2854

Acţionarii Mobitom SA, convocaţi în şedinţă. Iată ce urmează să aprobe!

24 Apr 2018 1048

PUZ-ul iniţiat de Five-Holding SA, din nou pe ordinea de zi a şedinţei Comisiei tehnice de urbanism (galerie foto+document)

18 Apr 2018 1035

Five-Holding SA, Mihai Mazăre, Nicuşor Constantinescu, Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky, acţionari în Sigma Trading SA, convocaţi în şedinţă

06 Apr 2018 2479

PUZ-ul iniţiat de Five-Holding SA, la mâna Comisiei tehnice de urbanism Cartier rezidenţial în zona magazinului Brick, cu blocuri de 11 etaje (document)

04 Apr 2018 2407

Five-Holding SA, decizii importante privind societatea Mobitom SA, pe care o controlează

26 Mar 2018 1657

Acţionarii Five-Holding SA se întâlnesc în şedinţă. Ce vor decide urmaşii lui Gheorghe Oancea

12 Mar 2018 2226

Firme Constanța, rezultate financiare Five Holding SA, cifră de afaceri, profit și număr de angajați în creștere față de anul de referință anterior (document)

15 Jan 2018 654

Acţionarii societăţilor Five-Holding SA şi Mobitom SA, convocaţi. Iată ce se află pe ordinea de zi!

13 Dec 2017 1187

Ce pun la cale Five-Holding SA, Mobitom SA şi Sigma Trading SA Cartier rezidenţial în zona magazinului Brick, cu blocuri de 11 etaje (document)

21 Nov 2017 3051

Ce patrimoniu a preluat Mobitom SA de la Onix Sercom SRL după fuziunea prin absorbție

14 Nov 2017 643

Urmaşii lui Gheorghe Oancea au obţinut un certificat de urbanism. Pentru ce este necesar

31 Oct 2017 3001

Imobil de patru etaje, ridicat în zona lacului Siutghiol. Sunt necesare avize de la APM Constanţa (document)

05 Oct 2017 2089

Acţionarii Five-Holding SA au decis vânzarea unui apartament situat în blocurile Spectrum. Care este preţul

21 Aug 2017 2805

Cui a atribuit contracte Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa în anul 2015 (VI) (document)

21 Jul 2017 1809

Firme cu acţiuni la purtător din judeţul Constanţa. Cine se află în spatele afacerilor de milioane de lei?

17 Jul 2017 8126

Ce pun la cale Five-Holding SA, Mobitom SA, Sigma Trading SA şi Onix Sercom SRL? Cinci blocuri cu 11 etaje fiecare. Unde vor fi ridicate? (document)

27 Jun 2017 4017

Decizii importante luate de urmașii lui Gheorghe Oancea. Este vizată firma Five-Holding SA

26 Jun 2017 4138

Cui a atribuit contracte Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa în anul 2014 (III) (documente)

09 Jun 2017 1242

Urmaşii lui Oancea cumpără un apartament în blocurile Spectrum. Din dividendele Five-Holding SA

08 Jun 2017 1116

Lichidatorul judiciar al Italenergo SRL, firmă controlată de Five-Holding SA, a publicat raportul de activitate. Iată ce conţine acesta!

26 Apr 2017 3936

Magazinul Brick din Constanţa va fi supraetajat

22 Apr 2017 5272

Urmaşii lui Oancea investesc în Mangalia Five-Holding a depus la APM Constanţa proiectul PUZ-ului pentru un magazin P+2 (document)

14 Mar 2017 4393

Cine furnizează materiale de curăţenie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa

18 Feb 2017 1467

Undă verde de la Primăria Constanţa firmei Mobitom SA, cunoscută pentru contractele cu autorităţile locale

14 Feb 2017 2453

Five Holding SA continuă investiţiile în Constanţa! O nouă construcţie, pe strada Oituz

20 Dec 2016 3288

Modificări în Five Holding SA

14 Oct 2016 1281

Capitalul social al Five-Holging SA a fost majorat. Cu 1.450.000 de lei

22 Sep 2016 1070

Un nou contract pentru renumita societate Mobitom. Iată ce va realiza în Constanţa!

21 Sep 2016 2774

Five Holding SA se pregăteşte să deschidă un magazin de construcţii. Iată unde vor investi moştenitorii defunctului Oancea!

17 Sep 2016 5134

Schimbări la Five Holding SA. Ce se întâmplă cu cenzorul societății

26 Jul 2016 1941

Interesată de zona Lotus Five Holding ne pregăteşte ceva în domeniul imobiliar?

15 Apr 2016 2069

Cu acordul Primăriei Five Holding SA va dezmembra un teren în apropierea complexului Spectrum

20 Jan 2016 2369

Şapte ofertanţi, un singur contract Cu cine s-au „luptat“ Mobitom, Pomacost, Almaclima şi Sielbol pentru reabilitarea Parcului Arheologic (document+galerie foto)

17 Nov 2015 4102

Informaţia, afişată pe copaci Mobitom, firma defunctului Gheorghe Oancea, va reabilita Parcul Arheologic Constanţa (galerie foto+document)

16 Nov 2015 2507

Mobitom şi Sigma Trading, la mâna administraţiei Făgădău Magazinul Brick nu se poate extinde (document)

11 Nov 2015 2281