Un nou document de urbanism pentru construirea Stadionului „Gheorghe Hagi” Constanța

  • Mai precis, CU 602/04.07.2022 vizează construirea stadionului „Gheorghe Hagi” pe strada Primăverii nr. 2-11
 
Primăria Constanța a eliberat pe 7 aprilie 2022 un certificate de urbanism pentru UAT Municipiul Constanța ce vizează stadionul „Gheorghe Hagi”.
 
Mai precis, CU 602/04.07.2022 vizează construirea stadionului „Gheorghe Hagi” pe strada Primăverii nr. 2-11 din Constanța. Documentul este valabil 24 de luni.
 
Reamintim că Primăria municipiului Constanța a eliberat pe data de 8 martie 2022 un alt certificat de urbanism ce privește situația Stadionului Gheorghe Hagi din oraș.
 
Prin CU 358 din data de 8 martie 2022, primăria dorește „Desființarea construcțiilor existente pe amplasamentul Complexului Stadion Gheorghe Hagi”, imobil situate pe strada Primăverii nr. 2-11. Documentul este valabil 12 luni.
 
„Țin să menționez că am demarat procedurile în ceea ce privește proiectul viitorului stadion pe care Farul și Gheorghe Hagi vor reveni cu adevărat acasă. Mai exact, vorbim despre „Întocmire documentaţie tehnico-economică la faza studiu de fezabilitate, expertiză tehnică, studii de teren, documentație obținere avize pentru obiectivul de investiţii Construire Complex Sportiv Constanța”, transmitea în luna ianuarie primarul Vergil Chițac.
 
Viceprimarul Florin Cocargeanu a precizat că este un prim pas pentru eliberarea documentațiilor pentru viitorul complex sportiv care va fi amplasat pe terenul pe care se află Stadionul Gheorghe Hagi.
 
Reamintim că în vara anului 2021, Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul Primăriei Constanța privind complexul sportiv care include și Stadionul Gheorghe Hagi.
 
„Nu este necesară efectuarea evaluarii impactului asupra mediului” în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul: „Complex Sportiv Constanța: construire Stadion Gheorghe Hagi, construire arene de tenis și anexe; construire centru sportiv pentru recuperare, refacere și cantonament; construire amenajări exterioare: accese, promenadă, rețele de utilități; desființare corpuri existente conform art.8, alin(4) din Legea nr.50/1991, cu modificările și completările ulterioare; organizare de șantier”, propus a fi amplasat în județul Constanța, municipiul Constanța, str. Primăverii, nr.2-11,  titular fiind UAT Municipiul Constanța.

 
Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanta din Constanta, str. Unirii nr. 23, în zilele de luni - joi, între orele 9.00-13.30, vineri, intre orele 9-13, precum şi la următoarea adresă de internet http://apmct.anpm.ro. Comentariile/ Observaţiile/ Propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de 16.06.2021.
 

Amintim că în aprilie 2021, Primăria Constanța a atribuit contractul de elaborare documentaţie și obţinere avize, altele pentru obiectivul de investiţii „Construire complex sportiv Constanţa". Contractul a fost câștigat de Popp&Asociații SRL, administrată de Andrei- Dragoș Marcu. Valoarea contractului este de 1.334.469 lei fără TVA.
 
Complexul va cuprinde construirea stadionului Gheorghe Hagi, a Arenei de tenis „Simona Halep", a Centrului sportiv pentru recuperare, refacere și cantonamente, dar și amenajări exterioare. Complexul sportiv Constanța se va întinde pe o suprafață de aproximativ 90.000 mp și va fi construit pe locul actualei baze din strada Primăverii, pentru care Consiliul Local a aprobat anterior studiul de prefezabilitate. Investiția pentru construirea complexului se va ridica la 533 de milioane de lei, fără TVA.
 
Complexul va cuprinde un stadion de fotbal cu o capacitate de 15.000 de locuri, cu toate funcțiunile necesare încadrării în categoria IV UEFA și teren de antrenament, o arenă de tenis cu 4.750 de locuri, o altă arenă mai mică de 1.000 de locuri și 4 terenuri de antrenament, un centru administrativ, cu locuri de cazare, spații de pregătire și de recuperare pentru sportivi. Pe aproape toată suprafața complexului va fi amenajată o parcare subterană, iar clădirile vor fi legate printr-o zonă de promenadă cu spații verzi și mobilier urban.


Conceptul acestui proiect unic în România (studiul de prefezabilitate) a fost realizat de Bruno Andreșoiu de la Igloo Associated Architects, unul dintre cei mai mari arhitecți contemporani de la noi din țară.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

Certificat de urbanism pentru desființarea construcțiilor de pe Stadionul Gheorghe Hagi din Constanța

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Noul stadion de la Constanța Gheorghe Hagi - „Nu cred că îmi va purta numele“. Ce variantă ar fi cea potrivită (VIDEO)

23 Apr 2024 2665

Memorandumul de finanțare pentru construcția stadionului „Gheorghe Hagi” din Constanța, inclus pe ordinea de zi a ședinței Guvernului României

05 Apr 2024 569

Viitorul stadion de la Constanța Ministrul Adrian - Ioan Veștea - „Am trimis către Guvernul României memorandumul de finanțare“

02 Apr 2024 1800

O nouă licitație organizată de CNI care vizează noul stadion Gheorghe Hagi din Constanța, atacată la CNSC. Ce decizii au fost dictate?

21 Feb 2024 1017

Farul Constanța Lacrimi de mic suporter! Povestea băiețelului care a emoționat întreaga Românie la meciul cu Dinamo (GALERIE FOTO)

15 Feb 2024 2470

Ședință CLM Constanța Convenția de cofinanțare pentru construirea noului stadion „Gheorghe Hagi” se află pe masa consilierilor locali (DOCUMENT)

30 Jan 2024 1101

Proiectul noului stadion, pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local Constanța

09 Jan 2024 749

Magistrații de la Curtea de Apel București au deblocat licitația pentru construirea noului stadion Gheorghe Hagi din municipiul Constanța!

08 Nov 2023 1220

Școala Gimnazială „Spectrum“, vizitată de Farul Constanța, în programul „Învățăm să fim campioni“ (FOTO +VIDEO)

07 Nov 2023 1475

S-a fixat termenul de judecată Licitația pentru construirea stadionului «Gheorghe Hagi» a ajuns pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel București. Construcții Erbașu SA a contestat o decizie a CNSC

11 Sep 2023 3020

Compania care se ocupă de noul terminal al Aeroportului Kogălniceanu a contestat licitația pentru construcția stadionului Farul din Constanța (DOCUMENT)

20 Aug 2023 2941

Superliga 2023/2024 Rapid - Farul, duminică, 20 august. „Întâlnim o echipă rănită. Va fi un meci frumos, pe un stadion plin“ (VIDEO)

19 Aug 2023 2039

CNI caută diriginți de șantier pentru obiectivul de investiții construire stadion „Gheorghe Hagi” din Constanța

10 Aug 2023 1114

Jandarmeria Constanța, prezentă la meciul echipei de fotbal Farul Constanța din Conference League. Când se va putea face accesul pe stadion

09 Aug 2023 957

Constanța Demolare stadion „Gheorghe Hagi“ - 3 august 2023. Imagini spectaculoase din dronă (GALERIE FOTO + VIDEO)

03 Aug 2023 7650