Un nou lăcaș de cult se contruiește în cartierul Faleză Nord. Vă puteți spune părerea. Află cum!

  • Primăria Constanța a lansat în dezbatere publică Planul Urbanistic Zonal inițiat de Biserica Creștină Baptistă Speranța
  • Se dorește schimbarea funcționalității unui teren situate în cartierul Faleză Nord  în vederea construirii unui nou lăcaș de cult
  • Publicul este invitat să transmită observații și propuneri privind intenția de elaborare a planului urbanistic zonal, până pe 17.01.2021

Primăria Constanța a lansat în dezbatere publică Planul Urbanistic Zonal inițiat de Biserica Creștină Baptistă Speranța pentru schimbarea funcționalității unui teren situate în cartierul Faleză Nord  în vederea construirii unui nou lăcaș de cult.

Potrivit proiectului, care poate fi consultat în secțiunea “documente”, Planul Urbanistic Zonal este delimitat de străzile Dorobanți, Războieni, Chiliei și școala generală nr.1. 
Elaboratorul Planului Urbanistic Zonal a ales să studieze zona situată între strada Dorobanţi la nord, Chiliei la vest, Războieni la sud şi UTR ZREI la est, întrucât: zona aleasă între limitele menţionate reprezintă un ansamblu relativ omogen ca funcţiuni (locuire) şi mod de construire; zona este delimitată în mod natural, pe 3 din cele 4 limite ale sale de artere de circulaţie.
 
Suprafaţa zonei propuse ca zonă de studiu este de 8.518 mp, iar a parcelei care a generat PUZ este de 480 mp în acte şi 473 mp în măsurători. Prin prezentul studiu nu se urmăreşte modificarea gabaritelor existente ale străzilor perimetrale. Terenul pe care se doreşte realizarea investiţiei are o suprafaţă de 473 mp, folosinţa curţi-construcţii. Situaţia existentă redă o parcelă pe care sunt edificate 2 corpuri de proprietate, din care o construcţie destinată locuirii cu suprafaţa de 98 mp şi o construcţie anexă cu suprafaţa de 24 mp , care se intenţionează a fi desfiinţate. Pe parcela eliberată de construcţii se intenţionează realizarea unui volum regim P+2 cu destinaţia de lăcaş de cult.
 
Prin realizarea investiţiei, parcela îşi va schimba funcţiunea, din locuire individuală, în lăcaş de cult, care are potenţial de a atrage fluxuri de oameni, prin funcţiunile admise viitoare, deservind nevoile uneia dintre comunităţile spirituale locale. Din punct de vedere al imaginii, construcţia propusă va îmbunătăţii atractivitatea zonei, ce la ora actuală cuprinde imobile pe care se află construcţii neconforme, dezafectate sau degradate.
 
Publicul este invitat să transmită observații și propuneri privind intenția de elaborare a planului urbanistic zonal, până pe 17.01.2021.
Observațiile vor fi transmise în scris prin e-mail – la adresa primarie@primaria-constanta.ro.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imobiliare Constanța DDN Global SRL vrea să investească într-un imobil de pe bulevardul Tomis

23 Apr 2024 501

Imobiliare Constanța Prodexpert Logistics SA ridică mai multe imobile în zona On Plonge Jr. din Mamaia

21 Apr 2024 549

Imobiliare Constanța Complex Savoy SA, răspuns negativ de la Primăria Constanța

19 Apr 2024 556

Raportul informării și consultării publicului Pro și contra edificării unei clinici medicale în municipiul Constanța, investiția Cardiozone Med! (DOCUMENTE)

19 Apr 2024 844

Imobiliare Constanța Celine Property Development SRL modifică blocul de 8 etaje de pe strada Krakovia

19 Apr 2024 404

Imobiliare Constanța Când are loc dezbaterea publică pentru construirea unui imobil de 11 etaje la Neptun?

18 Apr 2024 395

Imobiliare Constanța Cine vrea să ridice un imobil de două etaje pe strada Baba Novac?

18 Apr 2024 485

Imobiliare Constanța Mation SRL a obținut un certificat de urbanism de la municipalitate

18 Apr 2024 373

Un nou magazin Kaufland va fi construit în Constanța!

18 Apr 2024 11290

Imobiliare Constanța Leahu Estetic SRL se poate apuca de construit imobilul de pe strada Maior Șofran

17 Apr 2024 517

Sofi Leader Invest SRL vrea să ridice un bloc de patru etaje la Constanța

16 Apr 2024 444

Firme Constanța MKM Cross SRL și-a schimbat obiectul principal de activitate. Iată cu ce se va ocupa

16 Apr 2024 338

Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism se reunește în această săptămână. Pe ordinea de zi figurează mai multe proiecte imobiliare controversate!

15 Apr 2024 770

Firme Constanța Ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor SOCEP SA, completată și revizuită

15 Apr 2024 501

Imobiliare Constanța Firma administrată de un consilier local PSD modifică din nou proiectul de pe bulevardul Aurel Vlaicu

13 Apr 2024 715