Veşti bune pentru mircişti! Liceul va fi reabilitat termic!

Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ va fi prins în proiectul de creştere a eficienţei energetice demarat de Primăria Municipiului Constanţa. Municipalitatea a eliberat marţi, 29 noiembrie, Certificatul de urbanism nr. 3987 pentru proiectul „Creşterea eficienţei energetice a imobilului Colegiul Naţional «Mircea cel Bătrân»“. Imobilul este situat pe strada Ştefan cel Mare nr. 6 din Constanţa.
 
Directorul colegiului, prof. Vasile Nicoară, a explicat că demersurile de a intra în procesul de eficientizare energetică a clădirii liceului au fost începute în urmă cu un an. „De anul trecut a început pregătirea proiectului, cu un proiect de expertiză tehnică, măsurători, întocmirea dosarului, cu toate documentele, dar suma nu o ştiu exact. Toată documentaţia a fost făcută de Primărie, pentru că noi nu suntem decât administratorii clădirii, proprietarul este Consiliul Local şi el s-a ocupat de achiziţia firmei care face proiectul, care execută lucrările. Fiind vorba de o eficientizare energetică şi o sporire a gradului de eficienţă, sunt avute în vedere lucrări de tâmplărie, tâmplărie exterioară, reţeaua de termoficare, reţeaua electrică, reabilitarea acoperişului. Am înţeles că, din momentul începerii lucrărilor, în maximum patru luni ar fi finalizate toate lucrările, asta ar putea însemna şi realizarea în perioada vacanţei de vară, iar geamurile, dacă nu se vor înlocui în timpul vacanţei, vor putea fi înlocuite şi în timpul anului şcolar, în weekend, ca să nu fie afectat programul şcolar“, a explicat prof. Nicoară.
 
Potrivit site-ului Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân“, piatra de temelie a edificiului actual al liceului a fost pusă la 13 octombrie 1923, fondurile necesare construirii provenind din donaţiile locuitorilor generoşi ai oraşului Constanţa, din subvenţiile Primăriei şi din cele ale Ministerului Instrucţiei Publice. Inaugurarea impunătoarei clădiri a avut loc la 26 octombrie 1928, odată cu sărbătorirea emoţionantă a unei jumătăţi de secol de la reunirea străvechiului ţinut al Dobrogei cu ţara-mamă.
 
Perioada 1931 - 1932 a însemnat trecerea cu întregul efectiv de elevi în spaţiul nou şi consolidarea prestigiului liceului. După cel de-al Doilea Război Mondial, localul liceului fiind ocupat de armata sovietică (1945-1958), cursurile s-au desfăşurat, după-amiaza, în clădirea Liceului „Domniţa Ileana”, azi, Liceul „Mihai Eminescu”. Această situaţie a durat până în anul 1958.
 
În 1974, localul s-a extins prin construirea a încă opt săli de curs, care formează aşa-numita „aripă nouă” de astăzi, şi a unei săli de educaţie fizică. Prin redobândirea în 2004 a clădirii în care funcţionează Inspectoratul Şcolar Judeţean, se va reîntregi vechiul edificiu al liceului. Cu o excepţie: fosta sală de festivităţi, care e clădirea actualului Teatru de Stat.
Reamintim că proiectul de creştere a eficienţei energetice a unităţilor şcolare demarat de Primărie vizează mai multe şcoli şi licee din municipiul Constanţa.
 
Citeşte şi:
 
Veşti bune pentru elevii de la Liceul Teoretic „Decebal“! Ce le pregăteşte Primăria!
 
Alte două şcoli din Constanţa intră în reabilitare termică! Ce unităţi de învăţământ sunt vizate!


Şcoala 43 „Ferdinand” va intra în reabilitare termică!
 
O altă şcoală din Constanţa va fi reabilitată termic! Ce spune directorul Şcolii nr. 17 „Ion Minulescu“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Profesori de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța, la un stagiu de instruire Erasmus în Grecia

01 Apr 2024 617

Premianții Concursului național de matematică „Laurențiu Panaitopol” de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța

21 Mar 2024 829

Știri Constanța Profesorii de la CNMB într-un program de job shadowing în Portugalia (FOTO)

09 Feb 2024 1003

Elev de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța, câștigător pentru România al Concursului European „Juvenes Translatores“ (GALERIE FOTO)

08 Feb 2024 946

Retrospectivă 2023 Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ din Constanța, încă un an împlinit prin excelență și tradiție

03 Jan 2024 1765

Colegiul Național Mircea cel Bătrân, Constanța Andrei Foca, elev în clasa XI-a, a luat locul II la un concurs international de robotică

07 Nov 2023 1240

Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân” va fi gazda „Reuniunii anuale a liceelor cu secţii bilingve francofone” din România

22 Oct 2023 837

Festivitate de decernare a diplomelor atestatului de limbă germană la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța

02 Oct 2023 1225

Performanță internațională a elevilor din Constanța! Iată pe ce loc s-au clasat elevii în competiția 2023 Summer International Design Competition Humans to Mars

30 Aug 2023 935

Festivalul internațional de teatru și film „Aplauze”, organizat de Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța

20 May 2023 1399

Revista Zări Alb Astre a lansat un nou număr! Mirciștii au inaugurat și Biblioteca Virtuală a CNMB

19 May 2023 1640

Echipa TOMIS 9 de la Colegiul "Mircea cel Bătrân", pe locul I la Concursul Național de microsateliți CanSat 2023 (FOTO)

15 May 2023 1172

Concurs de oratorie Echipa Colegiului Național "Mircea cel Bătrân", pe locul III la secțiunea licee bilingve certificate LabelFrancEducation (FOTO)

13 May 2023 1281

Elevii CNMB Constanța au obținut rezultate deosebite la Olimpiada Națională de Limbă germană modernă

26 Apr 2023 1313

Elevi și profesori de la CNMB au mers în Germania, în ultima mobilitate în cadrul proiectului Erasmus (FOTO)

03 Apr 2023 1308