Vrea clădiri mai înalte Schimbarea modificării. Gafar Seren adaptează PUZ-ul iniţiat de un partener de afaceri al fraţilor Mazăre (galerie foto)



Terenurile din zona Complexului sportiv „Badea Cârţan“ au devenit foarte atractive în ultima vreme. Mai multe proiecte rezidenţiale au luat startul în ultimii ani. Iar construcţiile nu se opresc aici. Gafar Seren Silber este iniţiatorul unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) delimitat de strada Ştefăniţă Vodă, aleea Afinei şi alee de acces. Scopul PUZ-ului îl constituie „regenerarea ţesutului urban construit“.
 
Totuşi, PUZ-ul său se suprapune peste un alt plan urbanistic zonal, iniţiat în zonă de Nicuşor Ene şi Costea Mihale. Pe 29 august 2014, la sediul Primăriei Constanţa a avut loc dezbaterea publică privind adoptarea Planului Urbanistic Zonal pentru o serie de terenuri din cartierul Badea Cârţan, cuprinse între clinica privată Euromaterna şi terenul de rugby „Cleopatra“. Mai exact, PUZ-ul viza perimetrul cuprins între străzile Badea Cârţan şi aleea Murelor - la est, Ştefăniţă Vodă - la sud, aleea Afinei - la vest şi alee acces - la nord. În schiţa planului întocmit de elaborator în cazul PUZ-ului demarat de Ene şi Costea, în imediata vecinătate a blocurilor BC 10 şi BC 11 erau propuse trei imobile - două de câte şase nivele şi unul de 11 etaje -, dar şi mai multe locuri de parcare.

Citeşte şi Primul, partener de afaceri cu fraţii Mazăre: Costea şi Ene au refuzat schimbul de terenuri cu Primăria Constanţa (document)

În perioada 14 martie - 8 aprilie vor fi elaborate propuneri, urmând să aibă loc şi consultarea publică, iar rezultatele finale vor fi comunicate între 11 şi 15 aprilie.
 
Prin PUZ-ul demarat acum de Gafar Seren, se propune ca una dintre aceste construcţii, care, potrivit PUZ-ului întocmit de Costea şi Ene, avea 11 etaje, să aibă un Coeficient de Utilizare a Terenului (CUT) crescut. De altfel, în PUZ-ul lui Mihale şi Nicuşor Ene, la intersecţia aleilor Afinei şi Murei era trecută o suprafaţă de teren cu funcţiunea P+2, însoţită de menţiunea că va fi studiată, ulterior, printr-un Plan Urbanistic de Detaliu. De exact această zonă este interesat Gafar Seren. Acesta propune extinderea CUT cu 20%.
 
O altă modificare propusă pentru a creşte CUT cu 20% este zona în care funcţionează Euromaterna, atât clinica medicală veche, cât şi construcţia nouă, care, în PUZ-ul lui Mihale, apărea cu o propunere de patru etaje. Gafar Seren propune creşterea până la cinci etaje.
 
Potrivit unei solicitări depuse la APM de Gafar Seren, acesta este interesat de terenul situat pe aleea Murelor, lot 1, studiat prin Planul Urbanistic Zonal. 

Citeşte şi Gafar Seren Silber

În urmă cu un an, ZIUA de Constanţa nota că bunurile debitorului Trident Forwarding Agency SRL erau scoase la mezat de Fisc. Printre acestea se afla un teren de 1.000 mp situat în Constanţa, aleea Murelor, lot 1 A. Preţul terenului ajungea atunci la 531.262,5 lei, exclusiv TVA. 

Citeşte şi Bunurile debitorului Trident Forwarding Agency SRL, scoase la mezat de Fisc

Partener de afaceri cu fraţii Mazăre

Costea Mihale este unul dintre fondatorii Nitalexil SRL, aşa cum arată Monitorul Oficial nr. 677, partea a IV-a din 2001. Firma Nitalexil deţine mai multe terenuri şi spaţii comerciale în staţiunea Mamaia. Fondată în anul 2001 de Costea Mihale, alături de un cetăţean grec, Theodoros Skandalidis, Nitalexil este o firmă care încă prosperă în municipiul Constanţa, deşi, într-un timp, fondatorii săi au părăsit afacerea, cesionându-şi părţile sociale către Marin Radu.
 
Theodoros Skandalidis şi Costea Mihale s-au asociat, pe 15 mai 2001, cu Mihai Măzăre şi Alexandru Mazăre, fraţii fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre, în firma Bluemar Internaţional SRL, aşa cum arată datele din Monitorul Oficial nr. 1097/2001, Mihale devenind ulterior şi administrator în această firmă. Societatea este însă radiată în prezent de la Registrul Comerţului.

Gafar Seren şi Conpress SIX

Numele lui Gafar Seren apare, de asemenea, în apropierea celui al fostului primar, Radu Mazăre. „Pe 29 martie 2006, conducerea AVAS-ului anunţa cu surle şi trâmbiţe recuperarea în totalitate a creanţei de 1.182.913,10 dolari, banii fiind obţinuţi prin vânzarea unui «teren viran de 1.000 mp, situat în Constanţa, aflat în proprietatea garanţilor ipotecari Eugen Radu Preda şi Radu Mazăre, vândut cu preţul de 60.000 de dolari, a unui alt teren intravilan de 5.500 mp, situat în Năvodari, aflat în proprietatea garantului ipotecar Conpress SIX, actuala SC Conpress Group SRL, adjudecat cu preţul de 1.079.000 de dolari plus TVA, şi a celor 44 de chioşcuri de difuzare a presei aflate în proprietatea Conpress Holding, vândute cu 44.400 de dolari plus TVA».
 
În mod cu totul interesant, licitaţia organizată de AVAS pentru vânzarea acestor active a fost câştigată de trei participanţi, persoane fizice şi juridice suspect de apropiate grupului economic păstorit de primarul Radu Mazăre, fiind vorba de: Gafar Seren, Rezident Com SRL şi persoana fizică Vijloi Paul Marius“, nota Constanţa.ro în urmă cu câteva luni.

Citeşte şi Constanta.ro: Cum au intrat Mazăre şi ai lui în afaceri cu un credit de la Bancorex pe care l-au plătit după 11 ani (documente)


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Omul de afaceri constănțean Seren Silber Gafar ridică un nou bloc în Palazu Mare din Constanța

02 Sep 2022 2001

Ce se construiește Blocul ridicat de afaceristul Gafar Seren Silber, în municipiul Constanța, va fi supraetajat

22 Oct 2021 3360

Omul de afaceri Seren Silber Gafar cere aviz de mediu pentru un bloc în Constanţa

26 Sep 2018 2471

Gafar Seren-Silber, demersuri pentru clădirea de şase etaje de pe aleea Murelor

04 Nov 2017 2946

Oamenii îi cer lui Făgădău să nu aprobe un PUZ - „Constat cu amărăciune că transparenţa este mai mult închipuită“ (document)

09 Apr 2016 4188

Încă un Plan Urbanistic Zonal controversat, dezbătut la Primăria Constanţa. Oamenii, disperaţi că vor fi sufocaţi de construcţii din ce în ce mai înalte (galerie foto)

02 Apr 2016 4712

PUZ-ul inițiat de Gafar Seren Silber, dezbătut la Primăria Constanța

01 Apr 2016 3231