Info Sud-Est

info-sud-est.ro Radu Babuș, finul lui Nicușor Constantinescu și subordonatul lui Radu Mazăre, în comisia de control a SRI. Tatăl parlamentarului, condamnat pentru corupție

La doar 38 de ani, Radu Babuș a obținut al doilea mandat de parlamentar și are deja o experiență vastă în zona politico-administrativă. Babuș a ”absolvit” școala de la Constanța, unde i-a avut îndrumători pe nașul Nicușor Constantinescu și pe fostul său șef Radu Mazăre.

Tatăl deputatului, Constantin Babuș, a fost un pion important în primăria condusă de Mazăre și a ieșit din viața publică împreună cu o condamnare definitivă pentru luare de mită.

Pentru următoarea perioadă, Radu Babuș va activa în cea mai controversată comisie parlamentară, acolo de unde fostul său coleg Sebastian Ghiță a plecat aruncând în aer Serviciul Român de Informații, dar și credibilitatea parlamentarilor care ar fi trebuit să supravegheze activitatea serviciului de informații.

La 25 de ani, Mazăre l-a făcut șeful piețelor. La 33 de ani, Nicușor Constantinescu l-a cununat


În anul 2003, pe când avea doar 25 de ani, Radu Babuș a fost numit director al Regiei Autonome pentru Exploatarea Domeniului Public și Privat, o instituție importantă, aflată în subordinea Primăriei Constanța. Înfiinţată printr-o hotărâre a Consiliului Local Constanța din 1996, regia administrează terenurile, pieţele agroalimentare, târgurile, oboarele, bazarele și grupurile sanitare aparţinând domeniului public şi privat al municipiului Constanţa. RAEDPP le poate închiria, le poate exploata prin diverse servicii și prestații ori poate desfășura alte activități, în conformitate cu legile în vigoare. Începând cu anul 2001, RAEDPP administrează și unităţile de învăţământ preuniversitar, clădirile şi terenurile aferente acestora. Radu Babuș a condus regia în perioada 2003-2012. În toată această perioadă, tatăl său a condus Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat din cadrul Primăriei Constanța și, astfel, Radu și Constantin Babuș aveau controlul complet asupra domeniului public și privat constănțean.

Începând cu anul 2006, tânărul Babuș, care a acumulat rapid o avere impresionantă, a primit și funcția de consilier județean. În 2012, Babuș a devenit parlamentar pe listele USL (din partea PSD), iar în 2014 acesta a fost cercetat de procurorii DNA pentru că, în calitate de director al RAEDPP, a stabilit cu intenție o valoare diminuată pentru o suprafață de teren din stațiunea Mamaia (unul dintre dosarele în care Radu Mazăre este trimis în judecată). Ulterior, Babuș a fost scos de sub acuzare din lipsă de probe.

În anul 2011, atunci când Radu Babuș s-a căsătorit, naș de cununie i-a fost Nicușor Constantinescu, președintele Consiliului Județean Constanța la acea vreme.

Tatăl lui Babuș, condamnat pentru luare de mită

În primăvara anului 2005 are loc primul schimb de ”amabilități” între Radu Mazăre și procurorii PNA (ulterior, DNA). Fostul primar era cercetat pentru un contract de salubrizare, pentru concesionarea unui teren și tot atunci au început primele cercetări în dosarul retrocedărilor. La scurt timp, Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu au început să lanseze atacuri furibunde la adresa procurorilor PNA susținând, printre altele, că procurorul care îl ancheta pe Mazăre îi ”alerga prin oraș” pe inamicii primarului pentru a obține denunțuri, dar și că magistratul i-ar fi zis, în prezența avocaților primarului: ”Dacă era după mine, eu nu vă chemam la PNA, dar am fost obligat de către șefi să vă chem”.


Sursa foto: ZIUA de Constanta

Autor: Andreea PAVEL
Articolul integral poate fi citit pe info-sud-est.ro


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Deputatul Radu Babuș anunță o investiție imobiliară în zona Cazinoului Mamaia. Detalii

20 Aug 2019 508

După moartea poliţistului Amariei Deputatul Radu Babuş se implică în modernizarea protocoalelor de intervenţie a oamenilor legii aflaţi în misiune

04 Jun 2019 765

Babuş (PSD) "Votul de astăzi nu este o înfrîngere pentru PSD, am reuşit să luăm mai multe voturi decât în 2014"!

26 May 2019 403

Imobil din zona Cazinoului Mamaia Ce răspuns a primit deputatul Radu Babuş de la Comisia tehnică de urbanism

24 Apr 2019 1403

Deputatul Radu Babuş investeşte în imobiliare. Bloc de două etaje, în Mamaia (document)

15 Apr 2019 1171

S-a stabilit cine vine în locul lui Radu Babuş la Comisia SRI

07 Feb 2018 1009

Decizie luată de președintele PSD, Liviu Dragnea. Constănțeanul Radu Babuș nu mai face parte din comisia SRI a Camerei Deputaților

06 Feb 2018 1214

Propunere legislativă în România - Aplicarea sancțiunii penale să intervină numai pentru o pagubă mai mare de 200.000 de euro (documente)

26 Dec 2017 1145

Situația persoanelor în vârstă din căminele din Constanța, în atenția deputaților Cristina Dumitrache și Radu Babuș

14 Sep 2017 1399

Parlamentarii PSD, în audienţe la Lumina, Ovidiu şi Năvodari

20 Mar 2017 1748

Parlamentarii PSD, în audiențe la Cernavodă și Medgidia Lipsa locuințelor sociale și a locurilor de muncă, printre problemele semnalate

06 Mar 2017 1841

Parlamentarul Radu Babuş renunţă la proiectul de construire a două hoteluri în Mamaia. Iată de ce!

13 Feb 2017 2356

Dosar de politician Ascensiunea politică a deputatului Radu Babuş (video)

07 Feb 2017 2595

Primăria lui Decebal Făgădău blochează proiectul imobiliar din staţiunea Mamaia al deputatului constănţean Radu Babuş

30 Jan 2017 5384

Deputat PSD de Constanța în comisia parlamentară de control al activității Serviciului Român de Informații

17 Jan 2017 2134