Interviu Online

Interviu online cu Alexandru Voicu, antrenor de fitness și vicecampion la Campionatul Național de Culturism și Fitness, despre cum să îți schimbi stilul de viață într-unul sănătos

Alexandru Voicu este antrenor de fitness și vicecampion în cadrul Campionatului Național de Culturism și Fitness (2016). Sportul și-a făcut loc în viața lui încă din copilărie. A început să practice înotul de la vârsta de 6 ani și a continuat cu karate, baschet, handbal, kickboxing, iar de 10 ani se antrenează regulat în sala de fitness.  
 
Licențiat în Drept, Alexandru a ales să-și urmeze însă pasiunea pentru sport, iar în anul 2015 a participat la prima sa competiție obținând locul 5 la juniori, în cadrul Campionatului Național de Culturism și Fitness. Ambiția l-a făcut ca în anul următor să obțină medalia de argint la seniori (categoria 90kg+) în cadrul aceluiași campionat. În anul 2017 și 2018 a obținut medalii de bronz la categoriile 100 kg respectiv 100 kg+. Printre corpurile pe care le-a „modelat” se numără și cel al artistei Alexandra Stan.
 
Despre beneficiile sportului în viața fiecăruia dintre noi și importanța unui antrenor calificat atunci când facem sport într-o sală de fitness am discutat vineri, 6 septembrie, cu Alexandru Voicu în direct pe www.ziuaconstanta.ro.   
 
Întrebările redacției:  
 
1. Povestește-ne despre pasiunea ta pentru sport! Cum a început totul?

Totul a început încă din copilărie. Îmi plăcea să fiu activ, să mă plimb cu bicicleta iar când am crescut, pentru a mă dezvolta armonios, părinții m-au înscris la cursuri de înot și karate. De aici, sportul a devenit o pasiune și m-am îndreptat către sporturi de echipă care m-au ajutat să-mi dezvolt spiritul de echipă și dorința de a-i stimula pe cei din jur în țelul nostru comun.
 
2. Munca unui antrenor de fitness se vede în rezultatele clienților. Cum te simți atunci când vezi aceste transformări dar, mai important, cum se simt ei?

Sunt multe sentimente care mă încearcă atunci când clientul vine și îmi mulțumește pentru rezultatele obținute. Satisfacția este foarte mare atunci când, practic, viața acelui om este schimbată. Deși la început se simt copleșiți de noul mediu, când obțin rezultatul dorit sunt foarte determinați să continue și își doresc mai mult.
 
3. Cum motivezi oamenii să vină la sala? Să continue programul început? 

La început este greu pentru majoritatea persoanelor să iasă din zona de confort și să își schimbe stilul de viață de la unul haotic la unul organizat și sănătos. Se cunoaște faptul că organismului îi ia o perioadă până se acomodează cu noul ritm. Îi încurajez la fiecare antrenament și îi susțin să-și depășească limitele chiar și atunci când vor să renunțe. Îi sfătuiesc să adopte o alimentație sănătoasă, însă controlul este pe deplin în mâinile lor.   
 
4. Pentru cei care nu fac sport regulat sau nu au făcut sport niciodată: cu ce să înceapă pentru a nu se simți intimidați sau pentru a nu renunța imediat?
 
„Orice maestru a fost ucenic la început”. Deși orice început este greu, sportul este un element esențial în viața oricărui om. Astfel, trebuie început treptat, sub supravegherea unui antrenor calificat - pentru a evita eventuale accidentări - cu exerciții personalizate, în funcție de scopul fiecăruia.  
 
5. Din punct de vedere nutrițional, la ce trebuie să renunțăm pentru a avea o dietă sănătoasă?

Adoptarea unui stil de viață sănătos presupune o alimentație corectă, echilibrată. În primul rând, este recomandată renunțarea la alimentele de tip fast-food, mâncare prăjită, zahăr, băuturi carbogazoase sau alcool. Însă, atrag atenția asupra faptului că o alimentație sănătoasă diferă în funcție de tipul somatic. Ce înseamnă: tipul somatic se referă la forma fizică a unei persoane care este determinată de mai mulți factori cum ar fi metabolismul, formarea osoasă, masă musculară și tendința de a acumula grăsime. Astfel, avem trei tipuri somatice: ectomorf, mezomorf și endomorf.
Ca să concluzionăm, fiecare persoană este diferită și trebuie ținut cont de nevoile fiecăreia.
 
6. Care este sentimentul care te încearcă atunci când participi la competiții și te întorci cu premii acasă? 

Sentimentele mă încearcă de la începutul pregătirii, până la finalul competiției. Pe parcursul călătoriei, apar momente grele, în care vrei să renunți din cauza restricțiilor și suprasolicitării. Însă, apogeul - momentul premierii îți dă cea mai mare satisfacție a muncii depuse de-a lungul timpului. 
Emoțiile nu pot fi descrise în cuvinte. Este un amalgam de emoții.
 
7. Preferi partea de sportiv de performanță sau de antrenor de fitness?

Fiecare are părțile ei care mă satisfac. Sunt două lucruri total diferite care însă se îmbină armonios și nu pot alege între cele două. De aceea mă dedic 100% în ambele.
 
8. Ce planuri ai? Vei dezvolta latura de sportiv de performanță?

Anul acesta nu voi participa la nicio competiție deoarece am ales să-mi dedic timpul ca antrenor personal (pentru a fi în formă pentru competiție sunt necesare trei antrenamente pe zi). Mi-am petrecut timpul învățând și dezvoltând noi tehnici de antrenament pentru clienții mei, pentru a le oferi programe personalizate și bine puse la punct.

Cei interesați de sport mă pot urmări pe paginile de Instagram și Facebook la Alex Voicu Personal Trainer. Acolo pot găsi video-uri cu exerciții și sper să-i motiveze să facă sport.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Incendiu într-un apartament de pe bulevardul Lăpușneanu. Totul a pornit de la o butelie (galerie foto+video)

24 Feb 2020 1118

Șef nou la Direcția Operații din Statul Major al Apărării

24 Feb 2020 792

Primăria Constanța A început montarea de borduri noi pe o arteră importantă din cartierul Palazu Mare

17 Feb 2020 651

Detalii din proiect Astăzi are loc semnarea proiectului de reabilitare și modernizare a bulevardelor 1 Decembrie 1918, Alexandru Lăpușneanu și Aurel Vlaicu (documente)

17 Feb 2020 1179

Circulație oprită în zona Campus din Constanța, după ce o schelă a fost smulsă de vânt (galerie foto+video)

06 Feb 2020 5206

Fără căldură, în urma unei avarii E-Distribuție Dobrogea

05 Feb 2020 7670

Fără apă caldă, pe mai multe bulevarde și străzi din Constanța

05 Feb 2020 8132

Constanța Două artere importante din cartierul Palazu Mare vor fi modernizate

04 Feb 2020 987

Inconștienți la volan! Șoferi, prinși băuți pe șosele din județul Constanța

27 Jan 2020 1075

UPDATE Constanța. Șofer fără permis, prins după ce a alimentat mașina de mai multe ori fără să plătească

23 Jan 2020 1924

Constanța Pieton de 83 de ani, lovit de mașină după ce a traversat prin loc nepermis

23 Jan 2020 1839

Premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului Muncii să aibă în vedere schimbarea din funcţie a şefului ITM

20 Jan 2020 908

Foşti directori din cadrul Operei Naţionale Bucureşti, condamnaţi de Tribunalul Bucureşti la închisoare cu executare

20 Jan 2020 445

Directorul general al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti și-a înaintat demisia

17 Jan 2020 535

Cine este noul vicepreşedinte al ANSVSA

16 Jan 2020 962