Interviu online cu Claudiu Iorga Palaz, candidatul PMP la primăria Constanţa „Constanţa are nevoie de o schimbare radicală”


Candidatul PMP la primăria Constanţa, Claudiu Iorga Palaz, susţine că foarte multe dintre proiectele sale se pot realiza fără surse de finanțare, numai prin Hotărâri de Consiliu, dispoziții de primar sau Hotărâri de Guvern şi că orice investiție pornește de la un proiect care trebuie să fie realist. Dacă va ajunge la primărie, Palaz va începe reforma din Primărie, adică va aplica măsuri ce pot fi luate imediat, în maxim 30 de zile, doar prin aprobarea sau anularea unor documente. Analiza contractelor păguboase dintre Primărie și firmele Grupării Mazăre-Constantinescu, care încă sunt girate de Făgădău, este următorul pas. În ceea ce priveşte cartierul Henry Coandă, Palaz este decis să disloce acest cartier la periferia Constanţei, nu înainte de a analiza si repartiţiile celor din acest cartier. Candidatul PMP apreciză că fenomenul infracţional generat de acest proiect eşuat al primăriei, construit doar pentru a-i aduce voturi lui Mazăre şi implicit lui Făgădău, a scăpat de sub control iar instituţiile statului nu-i pot face faţă.

Realizator: Lavinia Siclitaru

Întrebarile redactiei:

1. „Prima revoluţie pentru Constanţa – Deschide Constanţa”! , aşa v-aţi intitulat sloganul de campanie şi programul electoral. De ce are nevoie Constanţa de o revoluţie?

Constanța are nevoie de o schimbare pe toate palierele: economic, social, administrație. Termenul de ”revoluție” pentru Constanța este folosit în acest sens, iar raspunsul este: Da, Constanța are nevoie de această schimbare radicală. 

2. Ce vă place şi ce nu vă place la oraşul Constanţa?

Îmi place Constanța pentru că este orașul în care m-am născut și nu pot să spun niciodată că mă voi muta din el pentru că mă deranjează ceva. Nu m-am mutat eu când m-am luptat cu Gruparea Mazăre-Constantinescu, iar acum, mutarea locuinței într-o altă localitate, așa cum au făcut unii candidați la Primăria Constanța (PNL sau ALDE) nu este o soluție. Constanța este orașul meu natal și am să mă lupt pentru el. Am sancționat public și voi sancționa neregulile despre care consider că au distrus orașul:
-          Distrugerea mediului de afaceri;
-          Distrugerea comerțului;
-          Distrugerea spațiilor verzi;
-          Distrugerea instituțiilor de cultură;
-          Construcțiile haotice în oraș și în stațiunea Mamaia;
-          Haosul din circulația pe drumurile publice.
Acestea sunt și motivele pentru care m-am hotărât să candidez.

3. Am citit programul dvs. Multe proiecte, pentru două mandate chiar, aş fi vrut să citesc la finalul fiecărui proiect şi sursele de finanţare pentru proiecte sau măcar costul estimat al acestora…

Foarte multe dintre proiectele mele se pot realiza fără surse de finanțare, numai prin Hotărâri de Consiliu, dispoziții de primar sau Hotărâri de Guvern. Chiar dacă dumneavoastră ați fi vrut să citiți la finalul unor proiecte și sursele de finațare (care în cea mai mare parte sunt surse din bugetul local), eu vă spun că politicienii care vă spun cifre pentru anumite proiecte, ori vă mint, ori sunt dumnealor dezinformaţii. Nimeni nu poate să cunoască valoarea exactă a unui proiect (mă refer la candidați, nici chiar cel care este interimar) înainte să îl pună pe hârtie. Orice investiție pornește de la un proiect care trebuie să fie realist. Eu am proiecte realiste, realizabile și care nu necesită, după cum ați văzut, surse colosale din bugetul local.

4. Printre contractele considerate păguboase încheiate de municipalitate, aţi enumerat contractul de salubrizare, de întreţinere a spaţiilor verzi, deszăpezire sau de afişaj stradal. Ce se va întâmplat cu aceste contracte? 

Aceste contracte sunt păguboase pentru bugetul municipal constănțean. Ele vor fi reziliate. Știu care sunt neregulile care vor sta la baza rezilierii acestor contracte.

5. La capitolul investiţii, v-aţi pronunţat despre necesitatea înfiinţării unui spital municipal. Unde ar putea fi construit acest spital şi cum ar suna solicitarea pe care va trebui s-o faceţi către DSP, Ministerul Sănătăţii şi Guvernul României. Mai exact, care va fi motivaţia acestei solicitări?

Sunt două locații care pot fi preluate de municipalitate: cel din Palas, care este abandonat și este într-o stare deplorabilă, și cel de pe malul portului, care are o istorie zbuciumată și pe care Gruparea Mazăre-Constantinescu a vrut să pună mâna.Ambele locaţii, din informaţiile pe care le am, se află în proprietatea Ministerului Transporturilor. Promulgarea unei Hotărâri de Guvern este soluția pentru atingerea acestor obiective.
Nu cred că este cineva în instituțiile enumerate de dumneavroastră care să spună NU atunci când un primar solicită să preia o clădire aflată într-o stare deplorabilă pentru a o transforma într-o unitate spitalicească modernă, în folosul comunității locale.

6. Parcul industrial reprezintă o prioritate în programul dvs electoral ca o necesitate pentru dezvoltarea Constanţei şi pentru ocuparea forţei de muncă, care astăzi îngroaşă rândurile şomerilor. Care ar fi specificul acestui parc industrial, ce tipuri de industrii ar putea reuni. Unde l-aţi vedea funcţionabil?

Locația este cea pe care am precizat-o într-o dezbatere cu un deputat PNL la un post local de televiziune, încă din 2015. Zona la care fac referire este zona industrială tradițională a Constanței. Nu trebuie să inventăm roata. Este suficientă suprafața pentru a dezvolta acea zonă într-un parc industrial adecvat al Constanței. Și nu prin exproprieri! Nu aceasta este soluția! Ar diminua bugetul local și ar favoriza clientela grupurilor de interese. Dezvoltarea segmentului pentru industria producătorilor mici și mijlocii este ținta din programul meu electoral. Marea industrie nu cred că își are locul în Constanța. Lucrurile s-au schimbat și au evoluat. Ne trebuie un segment industrial care să nu distrugă turismul, și așa destul de fragil și slab dezvoltat. Asta ne-ar mai lipsi: poluarea giganților industriali. 

7. Ce poziţie veţi avea în relaţia cu investitorii şi marii contribuabili? 

Îi voi susține cu toate pârghiile pe care le are un primar, dar nicidecum în mod preferențial și pe anumite grupuri de interese, așa cum au în spate contracandidații mei. Toți vor beneficia de același tratament din partea mea, în mod transparent.

8. La capitolul urbanism şi mediu, vă propuneţi stoparea construcţiilor pe spaţiul verde, consevarea spaţiilor verzi, dar şi fluidizarea traficului rutier. Cum rezolvaţi aceste probleme grele ale oraşului?

Simplu! Analiza modului în care au fost eliberate autorizații de construire și a avizelor care au stat la baza acestora îmi va da posibilitatea analizei legalității acestora. Verificarea în teren, dacă s-a respectat autorizația de construire, trebuie sa fie cea reală și nu după prietenii.

Spațiile verzi nu trebuie conservate, așa cum ați spus dumneavoastră, ci trebuie reabilitate complet și abia apoi întreținute. Nu le voi ”conserva” așa cum sunt acum. Ar fi un dezastru. Sunt foarte multe spații verzi (nu doar parcuri) care pot fi transformate în locuri de recreere pentru cei care doresc să stea în natură, chiar în imediata vecinătate a blocurilor. Sunt spații foarte mari.

Fluidizarea traficului rutier este un subiect care nu poate fi rezumat doar într-un interviu, dar mă voi rezuma la câteva exemple pe care le-am analizat în teren.

Concret:
- Bulevardul Mamaia: parcarea mașinilor în poziția actuală îngreunează traficul. Soluția: micșorarea scuarului (simultan cu demolarea panourilor publicitare) și parcări în sensul de mers auto, nu perpendicular. Cu această măsură se măresc și trotuarele pentru pietoni. Pentru intersecții, banda de dreapta trebuie să existe fizic prin evazarea intersecției. Nu este normal să stai la coadă să faci dreapta, pentru că cel din fața ta, chiar dacă nu are voie, trebuie să plece înainte.
- Bulevardul Aurel Vlaicu: desființarea sensurilor giratorii inutile. Avem cinci sensuri giratorii în 2 km. Nu este normal! Puteți să întrebați cât de deranjant și inutil este pentru cei aflați în trafic.
- Strada Adamclisi trebuie lărgită. S-au montat greșit ”popicii” pe partea dreaptă. Pe partea stângă era locul lor. Încap mult mai multe mașini parcate pe celălalt trotuar, care nu are stâlpi de iluminat pe el.
- Strada Baba Novac, zona Energia: pentru fluidizarea traficului  nu trebuie decât să deschizi artera de circulație din spatele ANL, care iese în zona RATC. În modul acesta, o parte a traficului va fi deviată în zona respectivă, care are o fluidizare mult mai bună.
Și exemplele pot continua în mod punctual, nu pe generalități. Vă stau oricând la dispoziție.

9. Siguranţa cetăţeanului va fi asigurată cu cine ? Poliţia locală este insuficientă numeric şi pare să aibă câteodată alte atribuţii…

Problema legată de siguranța cetățeanului nu trebuie văzută doar prin prisma Poliției Locale. Trebuie văzută într-un ansamblu legat de: monitorizare video urbană, instituții de forţă ale MAI și poliție locală care, așa cum spuneți dumneavoastră, are câteodată alte atribuții. O corelare a celor menționate va genera o siguranță eficientă pentru constănțeni. Nu doar Poliția Locală trebuie să facă asta, ci aceștia trebuie să se sprijine reciproc  și să se coordoneze cu Poliţia naţională. 

10. O altă investiţie pe care o propuneţi este cea în educaţie şi cultură. O să vă rog să detaliaţi puţin acest proiect.

Acest lucru se poate realiza în colaborare cu Consiliul Județean și cu Ministerul Culturii. Am intenția de a realiza acel circuit al Muzeelor pe timpul sezonului estival în cadrul acestui proiect. Primăria poate asigura pentru turiștii care vin la mare deplasarea cu autobuzele supraetajate către muzeele din Constanța, fiindu-le mult mai comod acest mod de deplasare.

Colaborarea cu artiștii constănțeni pe care i-am sprijinit când eram Prefect, când au fost evacuați de Nicușor Constantinescu, este de notorietate. În continuare voi fi deschis propunerilor lor și dispus să organizez evenimente împreună cu aceștia. Primăria poate fi sponsorul unor evenimente culturale.

11. Haideti să sumarizăm. Aşadar, care ar fi primele trei proiecte importante? Unu, doi, trei.

Nu neapărat în ordinea pe care o considerați dumneavoastră, dar voi începe cu reforma din Primărie, adică cu măsuri ce pot fi luate imediat, în maxim 30 de zile, doar prin aprobarea sau anularea unor documente. Analiza contractelor păguboase dintre Primărie și firmele Grupării Mazăre-Constantinescu, care încă sunt girate de Făgădău, este următorul pas.

Fluidizarea traficului, stoparea executării construcțiilor nelegale, măsuri pentru întreprinzătorii din stațiunea Mamaia, siguranța cetățeanului etc. Îmi este greu să spun doar trei proiecte, așa cum îmi solicitați dumneavoastră. Nu ar fi corect pentru celelalte obiective din programul meu, care pot fi realizate simultan cu altele.

12.Ce vulnerabilități aveți?

Aici vă pot răspunde contracandidații mei, sau dumneavoastră, media.,

13. În privința alegerilor la Primărie, cine credeți că vă este principalul oponent?

Cel al PSD-ului, Făgădău. De fapt ei , (PNL şi PSD), sunt doi în unul, ca nessul la ofertă. La Constanța, USL trăiește! Au în spate grupuri de interese care joacă la două capete. În următoarea perioadă voi arăta public legătura dintre grupurile de interese  din spatele candidaților USL (PNL + PSD).

14. Onest vorbind, cu ce șanse vă evaluați în acest moment pentru câștigarea Primăriei?

Cu șanse reale! Eu nu fac jocuri ca ceilalți candidați. Eu mă bat pentru constănțeni.

15. Avem o nouă lege privind alocarea şi cheltuirea banilor în campanie. Câţi bani aţi cheltuit până acum cu precampania electorală?

Nu am făcut un calcul, dar am comunicat către AEP când mi s-a solicitat. Oricum, mai puțin decât  contracandidații mei, ai căror sponsori sunt grupuri de interese cunoscute din Constanța și despre care dumneavoastră, media, ați scris de nenumărate ori. 

16. Aţi cerut descretizarea declaraţiilor de avere a candidaţilor la alegerile locale, depunând în acest sens, pe site-ul dvs, documente din anii în care eraţi secretar general al prefecturii sau chiar prefect. De ce acordaţi atâta importanţă averii, probabil sunteţi printre cei mai bogaţi candidaţi la primărie?

Nu averii în sine, ci sincerității candidaților și transparenței acestora față de constănțeni, lucru pe care contracandidații mei nu îl au.

17. De ce aţi ales să vă faceţi campanie in oras, domnul Palaz, “de mana” cu Robert Turcescu?

Nu sunt de mână cu Robert Turcescu. Robert este prietenul meu încă dinainte de a intra în Partidul Mișcarea Populară. Am stabilit de comun acord ca în perioada sărbătorilor, ținând cont că sunt foarte mulți bucureșteni care vin la mare, să procedăm în acest fel. Nu este un lucru greșit și nici nelegal. După sărbători, bannerele cu Robert au fost date jos. 

Întrebările cititorilor:

Romica Danciu: Ce veţi face cu noul cartier. henry coanda...dl-ule Claudiu Palaz?

Claudiu Iorga Palaz: Îl mut la periferia Constanţei, aşa cum am precizat de nenumărate ori. Totodată, voi analiza si repartiţiile celor din acest cartier. Am informaţii, care se confirmă, că mulţi dintre ei, nu ar fi trebuit să primească repartiţii în acest cartier. Fenomenul infracţional generat de acest proiect eşuat al primăriei, construit doar pentru a-i aduce voturi lui Mazăre şi implicit lui Făgădău, a scăpat de sub control iar instituţiile statului nu-i pot face faţă. Cei din Tomis Nord nu au greşit cu nimic pentru a-i suporta mofturile actualului interimar Făgădău şi anume, extinderea cartierului cu încă şase module.

Mihaescu Andrei Cum este sa ceri desecretizarea averilor atata timp cand in declaratia de avere nu ai nimic dar totusi masina de zi cu zi e un mercedes s600,stai intr-o vila de 1 milion euro si ai si cateva sute de hectare pe numele parintilor?

Claudiu Iorga Palaz: Este corect. Cu ce au greşit părinţii mei că au muncit o viaţă ca să poată să realizeze cele menţionate de dvs. Corect ar fi, să precizaţi dacă aveţi astfel de informaţii şi valoarea creditelor din bănci pe care părinţii mei le au. Totodată, ar fi corect, să precizaţi şi anul de fabricaţie al mărcii menţionate mai sus şi valoarea ei de piaţă. Acest lucru tot pentru transparenţă.


Gabriela Stanca
1.Care sunt primele trei prioritati ale constantenilor din punctul dumneavoastra de vedere ?       
2. Ce doriti a realiza dupa mandatul de primar ?      
3. Cum veti reusi sa generati dezvoltarea economica in orasul Constanta ?

Claudiu Iorga Palaz: Am  raspuns in cadrul interviului

Nina Mihalcea Cladirile vechi, Cazinoul cand vor fi renovate?

Claudiu Iorga Palaz: După cum vă puteţi documenta din media sau de pe internet, cînd am fost prefect am reusit sa opresc vanzarea Cazinoului de catre Mazare. Este de notorietate acest lucru. La acea dată, am dat soluţia pentru reabilitarea Cazinoului şi anume, transferarea lui, către CNI. După această dată, până acum un an, administraţia condusă de gruparea Mazăre -Făgădău nu au făcut nimic în acest sens.Neputinţa actualului interimar, se vede.Sunt convins, că un primar care va avea un sprijin puternic politic şi o altă abordare pentru jocurile pentru care se anulează, poate, anumite licitaţii si organizarea unei licitaţii, în mod corect, fără dedicaţie, vor duce la demararea lucrărilor pentru reabilitarea Cazionului. Referitor la clădirile vechi, nu sunt de acord cu sancţionarea proprietarilor de către primărie, pentru că acestea nu sunt renovate. Soluţia ar fi renovarea parţială: renovarea faţadelor iar ca alternativă, scutirea de anumite taxe locale pe o perioadă stabilită de către Consiliu. Dacă nici după această soluţie, proprietarul clădirilor abandonate nu face nimic, abia atunci acesta consider că poate fi sancţionat.


Maria Întrebati-l, ca altfel nu vrea sa raspunda: Anton Antoniadis , ce functie mai are in PMP si cum se impaca acest lucru cu faptul ca este presedintele Comunitatii Elene. din Constanta.

Claudiu Iorga Palaz: Anton Antoniadis nu mai are nicio funcţie în PMP. 

fara nume:Radetuuu' ce facem cu radet ul....nu mai vrem sa dam bani aiurea...vrem sa ne debransam si ne impiedicam de o gramada de proiecte fff costisitoare...inventate peste noapte de catre radet,primarie..aceste proiecte se cam bat cap in cap potrivit legilor in vigoare.Multumim.asteptam raspuns.Mai multe asociatii de proprietari.succes.

Claudiu Iorga Palaz: Consider că afacerea RADET, se împinge către un scandal de ani de zile, pentru a da posibilitatea admniistraţiei locale, aşa cum a făcut în cazul RATC (vezi presă), să ţipe  la un moment dat că trebuie privatizat. Din presă, am luat la cunoştinţă că actualul director este susţinut de gruparea Mazăre -Strutinski si pregateste posibila privatizare.Schimbarea unei echipe de conducere de bună credinţă, fără interese pentru anumite grupuri este primul pas care trebuie făcut în această relaţie a RADET cu asociaţiile de proprietari. Tehnic, soluţia pe care au găsit-o cei de la administraţia Tulcea si se încearcă aceleaşi soluţii şi la nivel de Bucureşti, si anume, modernizarea actualelor centrale care să dea posibilitatea încălzirii agentului termic cât mai aproape de distribuţie, (în zona blocurilor), este soluţia pentru Constanţa. Nu am nimic împotriva celor care vor să se debranşeze de la RADET. Nu mi se pare normal ca RADET să profite de faptul că are monopol. 

Conversaţia de pe chat al interviului:
invitatZIUA: buna ziua si Hristos a Inviat! In cateva minune candidatul PMP la primăria Constanţa, Claudiu Iorga Palaz va raspunde intrebarilor dvs. Le asteptam!
invitatZIUA: asteptam intrebarile dvs!
anon9098: Domnule Palaz, ce părere aveți despre Felix Stroe?
anon9317: Care considerați că este cel mai puternic contracandidat al dumneavoastră, dar și care este cel mai slab?
invitatZIUA: Cu Felix Stroe am colaborat institutional pe vremea cand eram prefect si am colaborat bine.
invitatZIUA: Toti candidatii inscrisi in cursa electorala au parti puternice si parti slabe. A cataloga in functie de intrebarea dvs nu ar fi corect din partea mea.Dvs, electoratul puteti pune astfel de etichete, asa cum este corect.
anon9317: Care este greșeala politică pe care ați făcut-o și pe care o regretați cel mai mult?
anon9098: Cate hectare de teren detine familia dumneavoastra, pe tot intregul judetului?
anon2909: Daca tot face campanie electorala de ju*te de an si vrea sa fie ales, sa ne povesteasca si noua despre blaturile facute cu Radu Mazare in anul 2012. Despre cum l-a atacat pe Gigi Chiru ca sa castige Mazare inca un mandat.

invitatZIUA: Nu am facut nicio greseala politica. Daca ati putea adresa o intrebare punctuala, va raspund
invitatZIUA: Familia mea detine detine hectare de teren arabil, pe care le lucreaza, in comuna Deleni, satul Pietreni. Consider ca este o intrebare personala. Puteti face demersuri la APIA sau la primaria Deleni si puteti obtine informatii reale. Nu de alta, dar nu vreau sa va dezinformez..
invitatZIUA: Dar de ce , nu va puneti intrebarea invers?
anon9098: Așadar, faceți apel la transparență, dar când vine vorba de hectarele de teren pe care le lucrează familia dumneavoastră, considerați că e ceva personal. Unde mai e transparența atunci?
invitatZIUA: Aproximativ 300 de hectare de pamant
anon0877: Dacă ați fi procuror DNA, pe cine dintre cei 12 contracandidați ați vrea să-l audiați?
invitatZIUA: poate chiar mai putin
invitatZIUA: nu sunt procuror
anon0877: De ce vreți să conduceți o primărie aflată acum în pragul falimentului?
anon0877: De ce candidați și care este interesul principal și personal care v-a făcut să luați această decizie?
invitatZIUA: Tocmai din acest motiv, pentru a o face rentabila si a arata ca se poate face administratie si altfel.
anon0877: Care va fi primul lucru pe care îl veți face după ce veți fi ales primarul orașului, dar și care este sfatul pe care l-ați da primarului în cazul în care pierdeți alegerile?
invitatZIUA: Sunt om politic si i se pare normal ca lupta pe care am dus-o pentru constănţeni împotriva grupării Mazăre - Strutinski - Făgădău, să intru în această competiţie electorală pentru a inlătura această grupare defintiiv din administratia locala şi a pune capat, scurgerii banului public, catre firmele de casa ale acestora.
invitatZIUA: am raspuns la aceste intrebari in cadrul interviului
invitatZIUA: multumim pentru intrebari si va urez multa sanatate si nu uitati ca trebuie sa veniti la vot pe 5 iunie, pentru ca nu pot ei fura, cat puteti voi vota!
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

maria

05 May, 2016 11:48

Intrebati-l, ca altfel nu vrea sa raspunda: Anton Antoniadis , ce functie mai are in PMP si cum se impaca acest lucru cu faptul ca este presedintele Comunitatii Elene. din Constanta.

fara nume

05 May, 2016 10:12

Radetuuu' ce facem cu radet ul....nu mai vrem sa dam bani aiurea...vrem sa ne debransam si ne impiedicam de o gramada de proiecte fff costisitoare...inventate peste noapte de catre radet,primarie..aceste proiecte se cam bat cap in cap potrivit legilor in vigoare.Multumim.asteptam raspuns.Mai multe asociatii de proprietari.succes.

Articole asemanatoare

Președintele PMP Constanța candidează și la alegerile europarlamentare

22 Mar 2024 593

Oficial! Stelian Ion și Claudiu Iorga Palaz, candidații din partea Alianței Dreapta Unită pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța

20 Mar 2024 705

#Dobrogea145 Claudiu Iorga Palaz, președinte PMP Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

21 Nov 2023 1047

Vasile Ivanof, decedat Magistrații au decis rejudecarea dosarului dintre Stone Construct SRL și CJ Constanța, vizând contractul de la Capidava. Ce sume se află la mijloc?

29 Sep 2023 969

Claudiu Iorga Palaz, consilier județean PMP în Consiliul Județean Constanța, averea și interesele (DOCUMENTE)

24 Jul 2023 2655

Claudiu Iorga Palaz, PMP Constanța „Președintele CJ Constanța își alocă, pe lângă cheltuirea banului public după bunul plac, și dreptul de a minți“

01 Mar 2023 1761

Precizări importante ale Consiliului Județean Constanța despre proiectul de extindere a Delfinariului Constanța

26 Jan 2023 1334

UPDATE. Claudiu Palaz „Se reziliază un contract de finanțare în valoare de 5 milioane de euro, bani nerambursabili, pentru modernizarea Delfinariului Constanța“

26 Jan 2023 1479

După decesul tătălui, președintele Partidului Mișcarea Populară, filiala Constanța intră în afacerea familiei, Imperial Agro Palaz SRL

21 Oct 2022 2449

ZIUA-n amiaza mare Claudiu Iorga Palaz (PMP) - „În perioada când am fost prefect, a fost cea mai frumoasă perioadă din viața mea”

04 Jun 2021 3120

ZIUA-n amiaza mare Invitatul este Claudiu Iorga Palaz, un politician priceput în administrație și, mai ales, în tehnici de apărare

03 Jun 2021 3169

Este oficial. Prefecții și subprefecții, numiți politic. Se introduce funcția de secretar general al Prefecturii

27 Jan 2021 3978

#alegeriparlamentare2020 Elena Băsescu a votat!

06 Dec 2020 2241

#alegeriparlamentare2020 Claudiu Iorga Palaz (PMP) - „Războiul dintre Guvern și Biserică va avea repercusiuni la alegeri”

30 Nov 2020 2079

#alegeriparlamentare Claudiu Palaz, candidat PMP la Senat, vine la ZIUA Electorală

29 Nov 2020 2462