Interviu online cu Leonard Durău, campion naţional la atletism Citește cărți pentru dezvoltare personală și ascultă muzică clasică

  • Leonard Durău este legitimat la CSS1 Constanța, unde e pregătit de soții Coculeana și Ioan Oltean.
  • În acest an, tânărul atlet a devenit de două ori campion național, cucerind însă și alte medalii.
  • Leonard este fiul fostului mare handbalist Cornel Durău, maestru emerit al sportului, medaliat mondial și olimpic.
Leonard Durău este unul dintre atleţii constănţeni cu o frumoasă perspectivă. Legitimat la Clubul Sportiv Şcolar nr. 1 Constanţa, unde este pregătit de soţii Coculeana şi Ioan Oltean, tânărul sportiv (născut în 2006) a cucerit în acest an primele sale medalii naţionale.
 
Două dintre ele (la triplusalt, atât în sală, cât şi în aer liber) au fost de aur, Leonard devenind astfel campion naţional la categoria de vârstă Under-16. Fiu al fostului mare handbalist Cornel Durău (maestru emerit al sportului, medaliat mondial şi olimpic), Leonard a mai obținut în acest sezon două medalii de argint (la săritura în înălţime şi la heptatlon) şi două de bronz (la înălţime şi la octatlon).
 
Cum a pornit Leonard Durău pe acest drum al atletismului și al performanței, cât de mult îl ajută faptul că tatăl său a fost un mare sportiv și ce ținte și-a fixat tânărul atlet în carieră?  
 
Am discutat despre aceste aspecte, dar şi despre altele, cu Leonard Durău, vineri, în cadrul unui interviu online, în direct pe www.ziuaconstanta.ro.
 
Întrebările redacției:
 
  1. Leonard, la ce vârstă ai făcut cunoștință cu atletismul și prin ce împrejurare ai început să practici acest sport?
    Am început atletismul la vârsta de nouă ani. Alergam mult pe plajă, eram energic, activ. Cum tatăl meu îl cunoștea pe antrenorul de atletism Ioan Oltean, m-a dat la acest sport, eu fiind pregătit de atunci de soții Coculeana și Ioan Oltean la CSS1 Constanța.

    2. Cum a decurs primul concurs la care ai participat? Ai avut emoții?
    Prima întrecere la care am participat a fost la București, în 2015, fiind înscris în probele 60 m plat și săritura în lungime. Am avut atât de multe emoții, încât am furat startul la 60 m, iar la lungime am sărit foarte prost. La antrenamente săream 4,30 m, iar acum am realizat numai 3,70 m. În tribună era prezentă și mătușa mea, ceea ce mi-a sporit emoțiile.

    3. Ce sentimente te-au încercat când ai cucerit primul titlu de campion național și cui dedici acel succes?

    Primul titlu l-am cucerit în acest an, la Bacău, în proba de triplusalt. Am fost foarte mândru că am realizat această performanță. Dedic titlul oamenilor care au avut încredere în mine și în special doamnei și domnului profesor.

    4. Dintre probele la care evoluezi, care îți place cel mai mult, putând deveni astfel proba ta de bază?

    În acest moment, cel mai mult îmi place triplusaltul, fiind proba care mi-a adus în acest an două titluri de campion național, dar și o victorie în Cupa României. Este o probă explozivă, în care mă regăsesc. Pe viitor, aș vrea să mă axez însă pe 110 m garduri.

    5. Cât de mult te ajută și te motivează faptul că tatăl tău a fost un mare sportiv?
    Faptul că tata a fost un mare sportiv mă motivează extraordinar de mult. Mă gândesc mereu că voi ajunge și eu cândva la performanțele sale.

    6. Care e primul sfat pe care Cornel Durău ți l-a dat atunci când ai început atletismul?
    Mi-a spus să nu renunț niciodată, să fiu perseverent și să muncesc mult, pentru a-mi îndeplini obiectivele pe care mi le-am fixat.

    7. Fratele tău mai mic, Eduard, face și el atletism la CSS1 Constanța. Ți-a urmat exemplul și s-a îndrăgostit și el de acest sport?
    Da. Are chiar rezultate mult mai bune decât cele pe care le-am avut eu la vârsta lui. Are zece ani și a obținut deja medalia de bronz la săritura în lungime (fiind la doi centimetri de argint), iar la ștafeta de 4X80 m a cucerit aurul.

    8. Care e idolul tău în atletism și ce apreciezi cel mai mult la el?
    N-am niciun idol în atletism. Prefer să-mi duc înainte cariera fără un idol ale cărui performanțe să mă inspire. Vreau ca eu să-mi fiu propriul idol și să mă autodepășesc mereu.

    9. Ce hobby-uri ai, în viața de zi cu zi? Ce alte sporturi îți mai plac, în afara atletismului?
    Îmi place să citesc și să ascult muzică, genul preferat fiind muzica clasică. Citesc cărți despre dezvoltarea personală. În afară de atletism, îmi mai plac tenisul de masă, voleiul și înotul, pe care le și practic, de plăcere.

    10. Ce obiective și-ai fixat în carieră, în viitorul apropiat, dar și pe termen lung?
    În viitorul apropiat, mi-am propus să particip la Campionatul European de juniori 2, pentru care trebuie să îndeplinesc însă baremele pentru probele la care vreau să particip. Pe termen lung, visul meu e să concurez la Jocurile Olimpice.
Citește și:
 
CSS1 Constanţa
Leonard Durău, campion naţional la atletism. E fiul fostului mare handbalist Cornel Durău!


Fiul fostului mare handbalist Cornel Durău
Atletul Leonard Durău, de la CSS1 Constanţa, un nou titlu de campion naţional (galerie foto)


Atletism
Constanţa a urcat pe podium şi la Campionatul Naţional de probe combinate

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

După Leonard, a luat aur și Eduard! Ambii copii ai fostului mare handbalist Cornel Durău sunt campioni ai României la atletism (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

06 Apr 2023 3091

Atletism Mihai Alin Șavlovschi, dublu medaliat la Naționale. „A demonstrat că orice se poate îndeplini, atâta timp cât îți dorești din inimă“ (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

10 Mar 2023 2245

Atletul Leonard Durău, de la CSS1 Constanța, încă o medalie la Naționale. Și-a îmbunătățit și recordul personal

16 Mar 2022 3018

Atletism. Reprezentanți ai CSS1 Constanța, evoluții la prima etapă a Naționalelor „Un început bun, cu recorduri personale“ (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

03 Feb 2022 3011

Atlet la CSS1 Constanţa Leonard Durău, din nou pe podium. Medalie şi la Campionatul Naţional de probe combinate (galerie foto + document)

26 Jul 2021 3148

Fiul fostului mare handbalist Cornel Durău Atletul Leonard Durău, de la CSS1 Constanţa, un nou titlu de campion naţional (galerie foto)

12 Jul 2021 4170

Atletism Constanţa a urcat pe podium şi la Campionatul Naţional de probe combinate

22 Mar 2021 4973

CSS1 Constanţa Leonard Durău, campion naţional la atletism. E fiul fostului mare handbalist Cornel Durău!

16 Mar 2021 5916